FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Jakovčić i Nikica Gabrić o rovinjskoj bolnici

Autor: dspo
ROVINJ, 4. veljače 2013.(Hina) - O razvoju rovinjske Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju prim. dr. Martina Horvata razgovarali su danas u Rovinju istarski župan Ivan Jakovčić te vlasnik i ravnatelj Specijalne bolnice za oftalmologiju "Svjetlost" Nikica Gabrić sa suradnicima.

Na konferenciji za novinare održanoj u Rovinju nakon posjeta bolnici Gabrić je sa suradnicima iskazao interes za ulaganje u tu zdravstvenu instituciju kojoj je, kako je rečeno, "nužna adaptacija i nova oprema".

Izrazivši nadu da će ta bolnica konačno doživjeti bolje dane s obzirom na to da Istarska županija kao njezin vlasnik i Ministarstvo zdravstva nemaju novca za ulaganje, istarski župan Ivan Jakovčić rekao je kako je upravo cilj današnjeg posjeta Nikice Gabrića "afirmacija rovinjske bolnice kao potencijalnog mjesta za novo ulaganje u zdravstvo".

"Već dugi niz godina pokušavamo pronaći partnera za rovinjsku bolnicu, a nakon što je nekoliko stranih partnera iskazalo interes za ulaganje, napokon imamo i domaću pamet", rekao je Jakovčić i dodao kako vjeruje da će nakon natječaja, koji će biti raspisan poslije lokalnih izbora, bolnica dobiti najboljeg investitora.

"Bolnica se ne prodaje, bolnica će, ako Županijska skupština bude tako odlučila, ići u koncesiju potencijalnom ulagaču s time da ćemo zadržati postojeći odnos s HZZO-om jer nam jednostavno ta bolnica treba i za potrebe građana Rovinja i cijele Istre", rekao je Jakovčić. Dodao je kako je Ministarstvo regionalnog razvoja raspisalo natječaj za izbor konzultanta za osmišljavanje sadržaja u budućoj bolnici.

Ustvrdivši kako mu je mnogo lakše razviti priču o zdravstvenom turizmu i medicini u Istri nego bilo gdje na Jadranu, osim u Dubrovniku, Nikica Gabrić istaknuo je kako Hrvatska ulaskom u Europsku uniju postaje konkurentna tako da strana osiguravajuća društva u Hrvatskoj mogu ponuditi kvalitetnu uslugu za svoje pacijente za dvostruko nižu cijenu od one u svojim zemljama.

"Trenutačno se u rovinjskoj ortopedskoj bolnici provodi rehabilitacija u vrlo skromnim uvjetima. Najveća vrijednost bolnice je pozicija i njezina tradicija s obzirom na to da su, nažalost, medicinska oprema, sadržaji i zgrade na razini prošlog stoljeća", rekao je Gabrić i dodao kako u toj bolnici "treba napraviti veliki preokret kako bi se bolnica stavila u modernu funkciju".

"Kada bi se poštovali hrvatski zakoni, tu bi bolnicu u sadašnjem stanju trebalo odmah zatvoriti", zaključio je Gabrić.

Župan Jakovčić napomenuo je kako se taj projekt potpuno uklapa u master-plan razvoja turizma Istarske županije jer je riječ o najvišoj razini zdravstvenog turizma, a to je, kako je rekao, "ono što Istri u ovome trenutku nedostaje".

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙