FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

B. Šalomon odustaje od još jedne kandidature za čakovečkoga gradonačelnika

Autor: tjak
ČAKOVEC, 13. veljače 2013. (Hina) - Čakovečkom gradonačelniku Branku Šalamonu iz SDP-a sadašnji - treći mandat bit će i posljednji budući da je na današnjoj konferenciji za novinare objavio da se zbog jedinstva SDP-a u Čakovcu neće kandidirati na lokalnim izborima.

Šalamon je rekao kako ne želi da se zbog njegove kandidature raspusti Gradska organizacija kao što se to dogodilo s međimurskom Županijskom organizacijom.

Govoreći o mogućim pritiscima iz stranke da se povuče, Šalamon je rekao kako mu nitko nije rekao da se mora maknuti, ali nije hodočastio na Iblerov trg niti je ikog povlačio za rukav govoreći kako je bolji od nekog drugog.

Dodao je kako mu je žao što odlazi sada i na takav način, ali to ide uz politku, koju smatra umijećem mogućega.

Opovrgnuo je da je odustao od kanditature zbog istraga koje policija provodi protiv njega. Rekao je kako vjeruje da se njemu ili Čakovcu ne može dogoditi Varaždin, misleći pritom na uhićenje bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka i njegovih suradnika.

Iako je u anketama za čakovečkoga gradonačelnika koje je proveo SDP prošao najbolje, vjeruje u pobjedu bilo kojega SDP-ova kandidata. Pozvao je sve svoje birače da i dalje budu uz stranku i da u Čakovcu glasuju za SDP, pri čemu je priopćio da neće izaći na izbore ni samostalno ni s bilo kojom drugom strankom.

Najavljujući odlazak u mirovinu, Šalamon se osvrnuo na svoja tri gradonačelnička mandata, ali i na početak 90-ih, kad je s istomišljenicima transformirao SKH u SDP.

Ponosan je na svoje dane u stranci i doprinosu izgradnji demokratičnosti u radu čakovečkoga SDP-a.

Na unutarstranačkim izborima, koji će se održati večeras u 19 sati, odredit će se SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

Svoje kandidature istaknuli su predsjednik Gradskog vijeća Gordan Vrbanec i gradski vijećnik Stjepan Kovač.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙