FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki SDP: Tko o čemu - HDSSB o poštenju

Autor: vsik
OSIJEK, 12. veljače 2013.(Hina) - "Tko o čemu - HDSSB o poštenju", bila je tema današnje konferencije za novinare osječko-baranjskih SDP-ovaca na kojoj su optužili HDSSB da su znali za mnoge protuzakonite radnje svojih članova, a regirali tek nakon inspekcijskih nalaza koji su upozorili na nezakonitosti u radu nekih tvrtki, odnosno njihovih ravnatelja.

Predsjednik SDP-a Osječko-baranjske županije i kandidat za osječko-baranjskog župana Domagoj Hajduković, rekao je da je "sezonu otvorio" sada već bivši ravnatelj osječkog Doma zdravlja Rudika Gmajnić, donedavno istaknut član HDSSB-a.

Podsjetio je da je inspekcijskim nalazom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ustanovljeno je da je Gmajnić primao punu plaću i stimulaciju od 30 posto, premda je radio i na drugim radnim mjestima. Time je oštetio građane Osječko-baranjske županije za 1,5 milijuna kuna, rekao je Hajduković.

Naveo je i primjer Zavoda za javno zdravstvo, čiji je donedavni ravnatelj Stjepan Rudan po Hadukovićevim riječima "u zadnje dvije godine na reprezentaciju potrošio 1,5 milijuna kuna". Hajduković je izračunao da je Rudan dnevno trošio oko 2500 kuna.

Uspoređujući iznose, naveo je da Osijek godišnje za pučku kuhinju izdvaja 249 tisuća kuna što znači da je Rudan u godinu dana potrošio kao grad za pučku kuhinju u šest godina.

Hajduković je prokomentirao i nedavnu ostavku predsjednika Skupštine Osječko-baranjske županije Zlatka Maksimovića, istaknuvši kako "nije dijagnoza zdravstveni problem već sumnja na uzimanje mita i zlouporaba položaja".

Iznenađujućim je ocijenio što je HDSSB prijavio Maksimovića Općinskom državnom odvjetništvu, ali ostavku nije tražio dok nadležna tijela nisu pokrenula postupak protiv njega.

Hajduković je zabrinjavajućim ocijenio prelazak "uglednog profesora, bivšeg veleposlanika Josipa Vrbošića dugogodišnjeg člana HSLS-a u HDSSB", ocijenivši da je "profesor poslao negativnu poruku studentima, ali i svim građanima Osijeka".

Vrbošić je poslao poruku - prodajte se, ali po mogućnosti što bolje, rekao je Hajduković.

Vrbošića, predsjednika Gradskog vijeća Osijeka javno se proziva da je prešao u HDSSB jer je dio svoje obitelji zaposlio u osječkom Vodovodu.

(Hina) xvsik ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙