FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 14. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ministar branitelja Predrag Matić ispričao se na Radiju 101 zbog prošlotjedne izjave u kojoj je kardinala Josipa Bozanića usporedio sa Slobodanom Miloševićem, potvrdio je Hini sinoć glasnogovornik Ministarstva branitelja Bojan Glavašević u povodu poziva iz HDZ-a da se ministar javno ispriča svima koje je "grubo povrijedio neodmjerenom izjavom". "Svakako se ispričavam zbog tih grubih riječi", rekao je u Intervjuu tjedna Radija 101 ministar Matić, koji je u četvrtak, komentirajući istupe hrvatskih biskupa, predlažio da signal s oltara biskupa Bozanića bude - 'Ne čujem dobro, ne čujem dobro". "Znam da je moja reakcija bila neprimjerena i žao mi je zbog toga. Međutim, odgovoriti na tako grube riječi može se samo na taj način", izjavio je Matić. "Nakon što sam proveo devet mjeseci u tri srpska logora, te deset godina bio pripadnik Hrvatske vojske, ne mogu dopustiti da me netko naziva nacistom", rekao je Matić za Radio 101 misleći pritom na biskupa Valentina Pozaića koji je Milanovićevu Vladu usporedio s nacistima.

ZAGREB - Zbog dviju eksplozija koje su proteklog tjedna uznemirile Zagrepčane policija je osumnjičila 54-godišnjeg muškarca, ozlijeđenog prilikom druge eksplozije, no zasad još uvijek istražuje što mu je bio motiv. Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare da je zbog postavljanja improviziranih eksplozivnih naprava 9. siječnja u Susedgradu i 11. siječnja u Stenjevcu osumnjičen hrvatski državljanin, rođen 1959., koji se nalazi na bolničkom liječenju. Mediji su ranije objavili da je riječ o Vojislavu Blaževiću. Bijelić je rekao da se još uvijek utvrđuje motiv tog slučaja te da je već nakon prve eksplozije osnovana radna skupina sastavljena od raznih stručnjaka među kojima su i djelatnici SOA-e, a koja bi trebala utvrditi osobe eventualno uključene u to kazneno djelo te posebno motiv. Policija uhićenog muškarca tereti za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili djelom, za što je predviđena kazna do pet godina zatvora. No, istraga će pokazati tereti li se osumnjičenog za neko drugo kazneno djelo.

ZAGREB - Zbog snijega promet teče otežano u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zimski uvjeti proglašeni su na dionicama autocesta Zagreb/Lučko-Karlovac-Bosiljevo 2 te Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Kutina, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Zimski su uvjeti proglašeni i na većini državnih i županijskih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i državnu cestu D1. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju, Istri i Dalmaciji, i obrnuto. U Istri, Dalmaciji i mjestimice u Slavoniji pada kiša, a zbog niskih temperatura postoji opasnost od poledice, navode u HAK-u te upozoravaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog zimskih uvjeta u Sloveniji zabranjen je promet za teretna vozila preko graničnog prijelaza Bregana (na izlasku).

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙