FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 8. veljače 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Zagrebu, on je u četvrtfinalu svladao Slovenca Blaža Kavčiča sa 6-3, 7-6 (5) nakon sat i 37 minuta igre.

Čilić je odlično krenuo u dvoboj, te je za manje od 20 minuta poveo sa 5-0. Prvi je set mogao riješiti u svoju korist i uvjerljivije, ali je kod 5-1 propustio dvije set-lopte na svom početnom udarcu prije no što je kavčič vratio jedan od dva "breaka". No, kada je po drugi put servirao za set nije ponovio istu pogrešku. Drugi je set započeo slično kao prvi. Čilić je oduzeo servis Kavčiču u prvoj igri, a kod rezultata 2-0 imao je dvije prilike za dvostruki "break". Nije ih iskoristio, a potom se dvoboj zakomplicirao. Kavčič je kod vodstva Čilića od 4-3 stigao do 15-40, naš najbolji tenisač uspio se spasiti iz te neugodne situacije, ali nije i kod rezultata 5-4 kada mu je Kavčič oduzeo servis. O pobjedniku drugog seta tako je odlučivao "tie-break" kojega je bolje otvorio Slovenac i poveo 5-3. Ipak, Čilić je uspio osvojiti četiri poena zaredom i ostvariti očekivanu pobjedu.

U subotnjem polufinalu Čilić će igrati protiv branitelja naslova, Rusa Mihaila Južnija koji je u četvrtfinalu svladao Ivana Dodiga sa 6-3, 6-2.

Još ranije su plasman u polufinale osigurali Austrijanac Jurgen Melzer i Nizozemac Robin Haase. Melzer je u četvrtfinalu svladao Čeha Lukaša Rosola sa 6-4, 6-4, dok je Haase nadigrao Nijemca Philippa Petzschnera sa 6-4, 3-6, 6-0.

Polufinalni susreti na rasporedu su u subotu od 14.45 sati.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

MARIN ČILIĆ (HRV/1) - Blaž Kavčič (Slo) 6-3, 7-6 (5)

Mihail Južni (Rus/3) - IVAN DODIG (HRV) 6-3, 6-2

Jurgen Melzer (Aut/4) - Lukaš Rosol (Češ) 6-4, 6-4

Robin Haase (Niz) - Philipp Petzschner (Njem) 6-4, 3-6, 6-0

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u polufinale ovogodišnjeg izdanja ATP turnira Zagreb Indoors koji se održava u Domu sportova, bolji od njega bio je treći nositelj i branitelj naslova, Rus Mihail Južni sa 6-3, 6-2 nakon sat i pet minuta igre. U susretu dvojice posljednjih pobjednika zagrebačkog turnira, Dodig je slavio 2011., a Južni lani, ruski je igrač dominirao gotovo čitavim tijekom dvoboja. Južni je tri puta oduzimao servis Dodigu, dok naš igrač nije uspio izboriti niti jednu priliku za "break".

Nakon izjednačenog početka, Južni je jedini i odlučujući "break" u prvom setu ostvario u šestoj igri. Dodig je pokušao biti agresivan, ali njegove izlaske na mrežu Južni je kaznio sjajnim bekhend "passingom", a potom i lobom za vodstvo 4-2. Nakon osvojenog prvog seta, Južni je početkom drugog zaigrao još kvalitetnije i vrlo brzo poveo sa 4-0, te praktički riješio pitanje pobjednika. U subotnjem polufinalu Južni će igrati protiv Marina Čilića.

ZAGREB - Južni me iznenadio servisom, izgledalo je kao da opet igram s Karlovićem, kazao je nakon poraza u četvrtfinalu ATP turnira u Zagrebu hrvatski tenisač Ivan Dodig. U dvoboju dvaju zadnjih pobjednika Zagreb Indoorsa laureat iz 2011. Dodig je izgubio od branitelja naslova Rusa Mihaila Južnog (3:6, 2:6).

"Južni je odigrao gotovo savršen meč. Znao sam da ima fantastičan bekhend, no večeras mu je servis bio najjače oružje protiv kojeg ništa nisam mogao. Za razliku od mog početnog udarca koji nikako nije ulazio, a tako se ne može dobiti tako dobar igrač kakav je Južni", kazao je vidno umorni Dodig, koji je u zadnjih sedam dana odigrao čak šest napornih mečeva na dvije potpuno različite podloge i u dvije države.

Na Davis cupu u Torinu protiv Italije Dodig je odigrao čak tri dvoboja, a na tvrdoj podlozi zagrebačkog Doma sportova još tri, ukljućujući i onaj iscrpljujući, sinoćnji protiv Ive Karlovića.

"Bio je ovo valjda najnapornijih sedam dana u karijeri. Ipak, nisam toliko umoran fizički, koliko mentalno", zaključio je Dodig, kojemu je ovogodišnji cilj povratak među 50 najboljih na ATP listi.

Južni u polufinalu ide na boljega iz dvoboja Marina Čilića i Slovenca Blaža Kavčića.

"Bio je ovo moj najbolji meč ove godine, koja nije baš započela najbolje. Nadam se da ću u Zagrebu nastaviti s ovakvim izvedbama", izjavio je kratko Južni, 32. tenisač svijeta.

SCHLADMING - Olimpijska pobjednica u kombinaciji Njemica Maria Hoefl-Riesch (28) osvojila je prvo mjesto u superkombinaciji na svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Schladmingu što je njezina druga zlatna medalja na svjetskim prvenstvima nakon trijumfa u slalomu 2009. u Val d'Isereu. Hoefl-Riesch je nakon spusta bila na četvrtom mjestu, no sjajnim nastupom u slalomu stigla je do pobjede. Vodeće nakon spusta bile su Slovenka Tina Maze i Austrijanka Anna Fenninger. Maze se na koncu morala zadovoljiti drugim mjestom sa 46 stotinki sekunde zaostatka, dok je Fenninger, braniteljica zlata u ovoj disciplini iz 2011. odustala u slalomskoj vožnji. Treća je bila Austrijanka Nicole Hosp, deveta nakon spusta, sa sekundom zaostatka. Za Maze je ovo druga medalja u Schladmingu nakon zlata u superveleslalomu.

U superkombinaciji je nastupila i hrvatska skijašica Andrea Komšić koja je osvojila 31. mjesto sa ukupno 15 sekundi zaostatka. Komšić je nakon spusta bila na 43. poziciji, no slalomskim nastupom je popravila plasman za 12 mjesta.

KONYA - U turskom gradu Konyi počelo je 40. Europsko prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a prvoga dana održana su natjecanja u konkurenciji kadeta u kojima su hrvatski predstavnici osvojili dvije medalje. Jakov Bunjevac osvojio je srebro u kategoriji preko 70 kilograma, dok je Nika Deša osvojila broncu u kategoriji do 54 kilograma. Jakov Bunjevac, član Karate kluba Mladost iz Ivanić-Grada je do finala pobijedio je predstavnike Crne Gore (1-0), Makedonije (2-0), Ukrajine (sudačkim preglasavanjem nakon 0-0), te Danske (3-1). U neizvjesnom finalu izgubio je od Turčina Ustuna sa 4-5. Nika Deša, članica karate kluba RICroatia iz Rijeke je nakon pobjeda nad karatašicama Ukrajine i Njemačke, u trećem kolu izgubila od mađarske predstavnice, koja se kasnije plasirala u finale, pa je Deša dobila prigodu u repasažu boriti se za broncu. U tome je i uspjela, ostvarivši sve tri pobjede u repasažnim borbama.

Nadomak medalji brončanog sjaja bila je i Irena Prga, članica Karate kluba Hercegovina, u kategoriji iznad 54kg. U odlučujućoj borbi repasaža za brončano odličje izgubile od reprezentativke Srbije Žunić. U petak je nastupilo još sedmero naših predstavnika, a ukupno ih je na prvenstvu 34.

KOTOR - U prvoj utakmici 12. kola Jadranske vaterpolske lige Primorac iz Kotora je svladao Jadran iz Herceg Novog sa 8-5. Ostale utakmice igraju se u subotu, a sastaju se: šibenik - Primorje EB, Jadran ST - Jug, Triglav - Mladost, POŠK - Budva i Medveščak- Mornar. Na ljestvici vodi Primorje EB sa 33 boda, drugi je Jug CO sa 30, a treća Mladost sa 24 boda.

JOHANNESBURG - Kapetan i najbolji igrač nogometne reprezentacije Burkine Faso Jonathan Pitroipa ipak će moći nastupiti u nedjeljnom finalu Afričkog prvenstva protiv Nigerije u Johannesburgu iako je isključen u završnici polufinalnog dvoboja protiv Gane u srijedu, objavio je Afrički nogometni savez (CAN).

"Kazna Pitroipi je skinuta", izjavio je glavni tajnik CAN-a Hicham El Amrani.

Burkina Faso žalila se na odluku tuniskog suca Slima Jedidija koji je u 117. minuti susreta Burkina Faso - Gana dodijelio Pitroipi drugi žuti karton, a samim time i isključujući crveni zbog navodnog simuliranja u suparničkom kaznenom prostoru iako se na televizijskoj snimci jasno vidi kako je Pitroipa zaustavljen prekršajem.

CAN je suspendirao suca Jedidija zbog vrlo lošeg suđenja tijekom čitavog polufinalnog dvoboja, a Disciplinska komisija je odlučila poništiti crveni karton Pitroipi.

Burkina Faso će u nedjelju po prvi puta u povijesti nastupiti u finalu Afričkog prvenstva, dosadašnji najbolji rezultat joj je četvrto mjesto iz 1998. godine.

LONDON - Menadžer vodećeg sastava engleskog nogometnog prvenstva Manchester Uniteda Alex Ferguson kažnjen je sa 12,000 funti zbog kritiziranja linijskog suca nakon prvenstvenog dvoboja protiv Tottenham Hotspura igranog 20. siječnja u Londonu (1-1), objavio je Engleski nogometni savez (FA) u petak. Ferguson je prosudbe linijskog suca Simona Becka na tom dvoboju proglasio "šokantnim", pogotovo njegovo ignoriranje situacije kada je Wayne Rooney oboren u kaznenom prostoru domaćih, a kritički se osvrnuo i na Beckovo suđenje na utakmici između Manchester Uniteda i Chelseaja ranije ove sezone.

"Nakon što je neovisna regulatorna komisija obavila sve potrebne istrage, kaznili smo Sir Alexa Fergusona sa 12,000 funti zbog njegovih medijskih istupa nakon utakmice Tottenham Hotspur - Manchester United," objavio je FA.

Fergusonu je zbog nedoličnih komentara u kojima je suca Becka optužio za pristranost čak prijetila kazna od četiri utakmice zabrane vođenja momčadi s klupe, pa je ovakva kazna FA-a ustvari vrlo blaga.

Još je 13 kola do kraja ovosezonskog engleskog prvenstva, a Manchester United trenutačno ima devet bodova više od drugoplasiranog gradskog suparnika i branitelja naslova Manchester Cityja.

MOSKVA - Ruska skakačica u dalj Tatijana Kotova suspendirana je nakon što je utvrđeno da je bila pozitivna na doping na svjetskom prvenstvu 2005., objavila je Ruska antidopinška agencija.

"Međunarodna atletska federacija (IAAF) pokrenula je istragu nakon što je obaviještena od antidopinškog laboratorija u Lausanni da je Kotova bila pozitivna na testiranju na zabranjenu supstancu na svjetskom prvenstvu 2005. u Helsinkiju", objavila je RUSADA na svojim stranicama. "U siječnju 2013. IAAF je predao ovaj slučaj RUSADA-i".

Kotova (36) je osvojila treće srebro zaredom na svjetskim prvenstvima u Helinskiju te je osvojila i broncu na olimpijskim igrama 2000. u Sydneyu i četiri godine kasnije u Ateni. No nije se uspjela kvalificirati za nastup na OI u Londonu prošle godine.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙