FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 7. veljače 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Ovo je moj prvi dvoboj na turniru i doista sam zadovoljan svojom igrom, pogotovu servisom koji mi je išao kao u najboljim danima, kazao je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon plasmana u četvrtfinale ATP turnira u Zagrebu. Prvi nositelj Čilić je u 2. kolu pobijedio Slovenca Gregu Žemlju sa 6-2, 6-3 za sat i pet minuta igre, a Žemlji je oduzeo servis u četvrtom i osmom gemu prvog, te šestom gemu drugog seta. "Osjetio sam da Žemlja ima jaku tremu na početku i to sam iskoristio. I servis i retern, kao i moje kretanje, su večeras doista funkcionirali na vrhunskoj razini, a nadam se da ću to zadržati i nadalje", kazao je Čilić. "Teško je sada govoriti o naslovu, tek sam odigrao prvi meč. Još je puno dobrih tenisača u ždrijebu, a za mene je velika šteta što se Karlović i Dodig sastaju već u 2. kolu. Da je bilo tko od njih u donjem dijelu ždrijeba dogurali bi daleko".Čilića u četvrtfinalu ide na još jednoga Slovenca Blaža Kavčića koji je danas izbacio Cipranina Marcosa Baghdatisa. "Po meni je to malo iznenađenje. Znam koliko treba o Kavčiću, on voli duge izmjene i nema loš servis, ali nije igrač koji će razbiti protivnika. Sve će ovisiti isključivo o meni i koliko ću često iskoristiti njegove slabosti", zaključio je Čilić, 12. tenisač svijeta. Četvrtfinalni dvoboj Čilića i Kavčića na rasporedu je u petak odmah iza središnjega meča dana u 18 sati u kojem branitelj naslova Mihail Južni čeka pobjednika dvoboja Karlović - Dodig.

ZAGREB - Cipranin Marcos Baghdatis, suprug varaždinske tenisačice Karoline Šprem, oprostio se od zagrebačkog ATP turnira porazom u 2. kolu od Slovenca Blaža Kavčića 3:6, 7:6 (2), 6:4. Cipranin je protiv Kavčića servirao za meč u drugom setu, a u trećem nije ni forsirao jer je osjetio bolove u desnoj nozi. "Nisam htio riskirati pogoršanje ozljede, čekaju me brojni turniri, a šteta što nisam dobio u dva seta. Napravio sam ipak previše pogrešaka", kazao je Baghdatis, koji je Zagreb osvojio 2007. godine, a ove godine je bio postavljen za šestog nositelja. Cipranin je kao varaždinski zet vrlo zanimljiv medijima, kao i Karolina Šprem, koja se sprema uzeti cipransko državljanstvo. "Ona želi postati Ciprankom i želi još igrati. Cijelom Cipru bi trebala biti čast da će takva tenisačica igrati za naš otok, a ja i Karolina bi igrali u mješovitim parovima na Hopman Cupu, Grand slamovima i čak olimpijskim igrama", dodao je Marcos, koji je potom iznenađujuće odgovorio na novinarsko pitanje bi li igrao za Hrvatsku u Davis Cupu. "Možda, ako me vaš predsjednik saveza nazove i ako se dogovorimo...".

ZAGREB - Rezultati teniskog ATP turnira u Zagrebu:

2. kolo -

Jurgen Melzer (AUT/4) - Somdev Devvarman (IND) 1-6, 7-6 (5), 6-2

Robin Haase (Niz) - Martin Klizan (Slk/5) 6-2, 4-6, 6-4

Blaž Kavčič (SLO) - Marcos Baghdatis (Cip/6) 3-6, 7-6 (2), 6-4

Philipp Petzschner (Nje) - Dino Marcan (Hrv) 6-3, 6-4

Lukas Rosol (Češ) - Flavio Cipolla (ITA) 6-4, 2-6, 6-3

Marin Čilić (Hrv) - Grega Žemlja (Slo) 6-2, 6-3

BARCELONA - Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi (25) produžio je ugovor sa Barcelonom do ljeta 2018. godine, objavio je danas katalonski klub. Po novom ugovoru Messi će imati godišnju plaću od 11 milijuna eura, a odštetna klauzula iznosi ogromnih 250 milijuna eura. Messi je u Barcinu omladinsku školu stigao kao 13-godišnjak, a već je sa 16 godina debitirao za prvu momčad. Prije Messija ugovore sa Barcelonom su produžili veznjak Xavi Hernandez i stoper Carles Puyol.

UMAG - Mlada hrvatska nogometna reprezentacija (U-21) danas je u prijateljskoj utakmici u Umagu pobijedila Italiju sa 3:1. Tako je legendarni kapetan "vatrenih" Niko Kovač na najbolji način debitirao kao izbornik mlade reprezentacije. Strijelci za Hrvatsku bili su Brozović (37), Caktaš (49) i Mitrović (87), a pogodak za Italiju, koju su većinom činili igrači trećeligaških klubova, zabio je Montini u (81).

EILAT- Hrvatska ženska teniska reprezentacija danas je na turniru Prve skupine Fed Cupa u izraelskom Eilatu u susretu 2. kola skupine A pobijedila Gruziju sa 3-0. U prvom dvoboju dana Ana Konjuh je bez izgubljena gema, sa 6-0, 6-0 bila bolja od 459. tenisačice svijeta Sofije Kvacabaje. Na dobrom putu da suparnicu svlada maksimalnim rezultatom bila je i Donna Vekić, jer je protiv Margalite Čahnašvili vodila 6-0, 4-0. Gruzijka je tada ipak osvojila gem, pokazalo se i jedini, jer je Vekić na kraju pobijedila 6-0, 6-1.U dvoboju parova potom su Darija Jurak i Tereza Mrdeža, također bez problema, sa 6-3, 6-2 svladale Sofiju Šapatavu i Jekaterine Gorgodze. Hrvatska je jučer u uvodnom susretu svladala Austriju sa 2-1, a u petak u posljednjem susretu skupine A igra protiv Bjelorusije. Nakon dva dana u skupini A omjer 2-0 imaju Hrvatska i Bjelorusija, pa će njihov susret u petak odlučiti o prvom mjestu. Pobjednik skupine u subotu će igrati s najboljim iz skupine C. Uspješniji iz tog susreta plasirat će se u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

HRVATSKA - GRUZIJA 3-0

Donna Vekić (Hrv) - Margalita Čahnašvili (Gru) 6-0, 6-1

Ana Konjuh (Hrv) - Sofia Kvacbaja (Gru) 6-0, 6-0

Tereza Mrdeža/Darija Jurak (Hrv) - Sofia Šapatava/Jekaterine Gorgodze (Gru) 6-3, 6-2

SETE - Nizozemski biciklist Lars Boom pobijedio je u drugoj etapi petodnevne utrke Tour Mediterraneen, odnosno na današnjem kronometru dugačkom 24 km. Drugi je bio Belgijanac Maxime Monfort (+0:22), a treće mjesto pripalo je Francuzu Anthonyju Rouxu (+0:36), dok je hrvatski biciklisti Robert Kišerlovski završio na 42. mjestu sa zaostatkom od 2 minute i 11 sekundi. U ukupnom poretku redoslijed je isti, vodi Lars Boom, a slijede Maxime Monfort i Anthony Roux, a Kišerlovski je 42. Ključna etapa je u subotu s ciljem na vrhu uspona na Mont Faron iznad Toulona.

Rezultati 2. etape:

1. Lars Boom (NIZ/Blanco) 34:22

2. Maxime Monfort (BEL/ RadioShack) +0:22

3. Anthony Roux (FRA/FDJ) 0:36

4. Thomas Lövkvist (ŠVE/IAM Cycling) 0:43

5. Jérémy Roy (FRA/FDJ) 0:47

42. Robert Kišerlovski (HRV/RadioShack) 2:11

Ukupni poredak:

1. Lars Boom (NIZ) 3:57:48

2. Maxime Monfort (BEL) +0:22

3. Anthony Roux (FRA) 0:36

4. Thomas Lövkvist (ŠVE) 0:43

5. Jérémy Roy (FRA) 0:47

42. Robert Kišerlovski (HRV) 2:11

ZAGREB - Osvajač srebrne medalje u bacanju kugle na paraolimpijskim igrama u Londonu Darko Kralj i osvajačica brončane medalje u skoku u dalj na POI u Londonu Mikela Ristoski proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom na svečanosti koja je večeras održana u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Najuspješnija ekipa u protekloj godini je ženska stolnoteniska reprezentacija u sastavu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić koje su na POI u Londonu osvojile peto mjesto, dok je najuspješniji stručni djelatnik Ivan Ivančić, trener Darka Kralja. Posebno priznanje za izuzetan doprinos medijskoj promociji sporta osoba s invaliditetom u 2012. godini dobili su fotoreporter HINA-e Damir Senčar, novinar HTV-a Stjepan Balog te dokumentarni film "Kralj" redatelja Dejana Aćimovića. Dodijeljene su i zahvalnice za medijsku promociju sporta osoba s invaliditetom u 2012. godini, a dobili su ih Lana Frančić (Hrvatski radio), Tea Rožman Svedrović (Hrvatski radio), Ana Marija Knezović Kaurić (Radio Sljeme), Danijel Križ (HTV) i Denis Lugarić (HINA). "U 2012. godini hrvatski paraolimpijci nastupili su na 43 velika međunarodna natjecanja i pritom osvojili 203 medalja pri čemu 90 zlatnih, 65 srebrnih i 48 brončanih. Protekle godine su održane i POI u Londonu na kojima je nastupilo 25 sportaša u pet sportova. Osvojeno je ukupno 5 medalja što je do sada po broju osvojenih medalja najuspješniji nastup Hrvatske reprezentacije na Paraolimpijskim igrama od osamostaljenja Hrvatske," naglasio je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić na svečanosti u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

SCHLADMING - Austrijski skijaš Marcel Hirscher, trenutačno vodeći u Svjetskom kupu, odustao je od nastupa u superkombinaciji na svjetskom prvenstvu u austrijskom Schladmingu koja je na rasporedu u ponedjeljak. Nakon razgovora sa svojim ocem i trenerom 23-godišnji Hirscher je obavijestio šefa austrijske muške skijaške reprezentacije Mathiasa Bertholda da neće sudjelovati u superkombinaciji jer se želi koncentrirati na veleslalom (15. veljače) i slalom (17. veljače).

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙