FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 30. siječnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

BEČ - Najmlađi hrvatski olimpijac iz Londona Ivan Horvat (19) pobijedio je u skoku s motkom na "Indoor Classicu" u Beču preskočivši 5.51 m čime je za jedan centimetara popravio svoj i državni dvoranski rekord. Horvat je tako u posljednjih mjesec dana treći put rušio nacionalni rekord. Juniorski doprvak svijeta je 22. prosinca u dvorani "Gradski vrt" u Osijeku dva puta rušio rekord. Prvo je preskočio 5,40 m i popravio državni rekord za 5 cm da bi ga nakon toga poboljšao za još 10 cm preskočivši visinu od 5,50 m. Sada je u Beču preskočio još jedan centimetara više. Njegov osobni rekord na otvorenom iznosi 5,60 m. U Beču je novi juniorski dvoranski rekord na 400 metara postavio Mateo Ružić istrčavši vrijeme 47.28 čime je ujedno istrčao normu (47.30) za Europsko dvoransko prvenstvo. Ružić je na koncu osvojio treće mjesto.

Zapažene nastupe imali su i ostali naši predstavnici pa je Ivana Lončarek osvojila 2. mjesto u utrci na 60 m prepone s rezultatom 8.27 čime se približila normi (8.20) za Europsko dvoransko prvenstvo na samo sedam stotinki, dok je Anita Banović osvojila deveto mjesto u utrci na 400 m s rezultatom 54.69.

AMSTERDAM - Svega nekoliko tjedana nakon što je na smrt pretučen linijski sudac za vrijeme utakmice kadeta, u nizozemskom nogometu se dogodio novi veliki skandal. Četvrtfinalni ogled nacionalnog kupa između drugoligaša Den Boscha i AZ Alkmaara (0:5) obilježili su rasistički ispadi domaćih navijača koji su više puta vrijeđali tamnoputog američkog reprezentativca Jozyja Altidorea (23). AZ Alkmaar se bez većih problema plasirao u polufinale pobijedivši na gostovanju 5:0, no rezultat utakmice posve je pao u drugi plan. Navijači Den Boscha tijekom susreta više su puta vrijeđali napadača AZ-a zbog čega je utakmica nakratko i prekinuta. Prekid se dogodio u 54. minuti utakmice. U tim trenucima AZ je vodio 4:0, a domaći sastav je imao čak dvojicu isključenih igrača. "Nikada u karijeri nisam doživio tako nešto. Razočaravajuće je što se takve stvari događaju u današnje vrijeme. Ne mogu ništa učiniti osim se moliti da netko od njih postane bolja osoba," kazao je 23-godišnji Altidore koji je bio meta i u prvom poluvremenu kad su domaći navijači oponašali majmunsko hukanje i gađali ga plastičnim bocama.

Vodstvo Den Bosha više je puta pokušalo smiriti svoje navijače, no bezuspješno. Nisu pomogli niti molbe trenera Gertjana Verbeeka i kapetana momčadi. Direktor AZ-a Earnie Stewart bio je ogorčen nakon utakmice: "To je strašno. Tužno je što se događa u nizozemskom nogometu. Čuješ onako nešto s tribina i pitaš se što se događa u ovoj zemlji," kazao je Stewart.

PARIZ - Jedan od najpoznatijih atletskih mitinga u Francuskoj u Villeneuve-d'Ascqu otkazan je zbog financijskih problema, objavili su organizatori. "Treba nam pauza u 2013. kako bi pronašli novu formulu, novi koncept u dogovoru s klubovima, ligom i Francuskom atletskom federacijom," kazao je jedan od čelnika mitinga Rudy Elegeest. Prošle godine miting je privukao više od 10.000 gledatelja, ali samo je 3.500 platilo ulaznice, što je stvorilo organizatorima velike minuse. Miting se trebao održati 28. lipnja.

NEW YORK - Hokejaši Boston Bruinsa pobijedili su aktualne doprvake NHL lige New Jersey Devilse 2:1 nakon izvođenja kaznenih udaraca ostvarivši petu pobjedu u prvih šest utakmica sezone što je njihov najbolji start u posljednje 43 godine. Posljednji put Bruinsi su upisali pet pobjeda u prvih šest utakmica 1970. godine. U dvoboju protiv Devilsa dugo su bili na rubu poraz no uspjeli su okrenuti rezultat. Gosti su poveli golom Davida Clarksona u 29 minuti, a Boston je izjednačio četri minute prije kraja utakmice golom Nathana Hortona. U produžetku nije bilo golova, pa je pobjednik dobiven nakon kaznenih udaraca. Presudio je pogodak Brada Marchanda u šestoj seriji. "Ne mislimo stati, idemo dalje. Pružili smo nekoliko zaista sjajnih predstava na otvaranju sezone," kazao je trener Bruinsa Claude Julien.

NEW YORK - Košarkaši Los Angeles Lakersa upisali su i treću uzastopnu pobjedu nakon što su u Staples Centru porazili New Orleans Hornetse 111:106, no još uvijek se nalaze na tek desetoj poziciji Zapadne konferencije NBA lige.Lakersi su u svojim redovima imali šestoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, a zanimljivo Kobe Bryant je bio tek četvrti strijelac u domaćim redovima sa 14 koševa. No, imao je i 11 asistencija čime je u posljednje tri utakmice stigao do brojke od 39 asistencija što mu do sada nikada nije uspjelo u tri vezane utakmice u karijeri. Dodao je i osam skokova ostavši tako korak do "triple-doublea". Najefikasniji je bio Dwight Howard sa 24 koša, Earl Clark je dodao 20 koševa i 12 skokova, a Antawn Jamison 16 koševa i sedam skokova. "Mislim da sam dobro odradio ulogu playmakera," kazao je Bryant sa smiješkom, te dodao: "Dečki su se odlično otvarali i tako mi olakšali posao." U suparničkim redovima najefikasniji su bili Eric Gordon sa 25 i Anthony Davis sa 18 koševa.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙