FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 28. siječnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BELEK - Nogometaši hrvatskog doprvaka Hajduka u pripremnoj su prijateljskoj utakmici pred nastavak natjecanja u Prvoj HNL u ponedjeljak u turskom Beleku izgubili od austrijskog drugoligaša Horna sa 2-3 (1-0). Strijelci za Hajduk bili su Maglica u 42. i Tomaš u 55. minuti. Hajduk će sljedeću utakmicu na pripremama u Turskoj odigrati u srijedu protiv Red Bull Salzburga.

LJUBLJANA - Slovenski skijaš Andrej Jerman, specijalist za brze discipline, objavio je u ponedjeljak da prekida karijeru, a to je odlučio nakon teškog pada na prvom treningu spusta u Kitzbuehelu prošlog tjedna. "Planirao sam nakon Kitzbuehela donijeti konačnu odluku hoću li nastaviti do olimpijade u Sočiju ili ne, ali je ovaj pad otklonio sve dvojbe", rekao je Jerman na konferenciji za novinare u Ljubljani najavljujući da se oprašta od aktivnog skijanja i nastupa. Pobjedama u spustevima za Svjetski kup u Garmisch-Partennkirchenu 2007. i Bormiju 2009. godine, drugim mjestom u Garmisch-Partennkirchenu 2007. i trećim u Chamonixu 2008. Jerman je bio najuspješniji slovenski natjecatelj u toj disciplini, ali su ga pri tome često pratile ozljede. Prilikom pada na treningu u Kitzbuehelu ozlijedio se, pa je morao helikopterom biti prebačen u bolnicu, a i svoju prvu ozljedu zaradio je na istoj stazi na samnom početku karijere.

JOHANNESBURG - U posljednjem kolu skupine B Afričkog nogometnog prvenstva Gana je pobijedila Niger sa 3-0, a DR Kongo i Mali su odigrali 1-1, pa su se u četvrtfinale plasirali Gana i Mali. U četvrtfinalu će Mali igrati protiv domaćina prvenstva Južne Afrike, a Gana ide na Zelenortske otoke.

REZULTATI:

Gana - Niger 3-0 (Gyan 6, Atsu 23, Boye 49)

DR Kongo - Mali 1-1 (Mbokani 3-11m/ Mamadou Samassa 14)

Poredak.

1. Gana 3 2 1 0 6-2 7 Q

2. Mali 3 1 1 1 2-2 4 Q

-----------------------------------------------------------

3. DR Kongo 3 0 3 0 3-3 3

4. Niger 3 0 1 2 0-4 1

LONDON - Veznjak Schalkea Lewis Holtby (22) pojačat će Tottenham u zimskom prijelaznom roku, iako je prethodni dogovor predviđao da u engleski klub dođe na ljeto kad mu istekne ugovor sa Schalkeom. Raniji dolazak Holtbyja obradovat će trenera Spursa Andrea Villasa-Boasa, koji je ostao do kraja sezone bez ozlijeđenog brazilskog veznjaka Sandra. Holtby je karijeru počeo u klubu Alemannia Aachen, a 2009. prešao je u Schalke. No, nije se dugo zadržao jer je upućen na posudbu u Bochum i Mainz, a 2011. se vratio Schalke i ubrzo je postao standardni prvotimac.

BARCELONA - Najbolji svjetski playmaker Xavi Hernandez (33) produžio je ugovor sa Barcelonom do ljeta 2016. godine, objavio je u ponedjeljak španjolski nogometni velikan. Xavi Hernandez je čitavu karijeru proveo u Barci s kojom je pet puta bio prvak Španjolske, te tri puta osvajač Liga prvaka. Također, bio je ključan igrač španjolske reprezentacije posljednjih godina i ponajviše zahvaljujući njemu "furija" je bila europski prvak 2008. i 2012., te svjetski prvak 2010.

BERN - Peruanski nogometni reprezentativac Joel Sanchez (23) bio je pozitivan na dopinškoj kontroli nakon kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Bolivije odigrane 12. listopada u La Pazu, a koja je azvršila rezultatom 1-1. FIFA je u ponedjeljak objavila vijest o pozitivnom dopinškom nalazu ne navodeći ime igrača, ali Peruanski nogometni savez (FPF) je još ranije ovoga mjeseca priopćio kako je Joel Sanchez bio pozitivan za zabranjenu supstancu metilheksaneamin.

Sanchez je privrmeno suspendiran na 30 dana, a u roku tjedan dana morat će podnijeti zahtjev za saslušanjem kako bi objasnio svoj slučaj.Predsjednik FPF-a Manuel Burga izjavio je kako je Sachez zabranjenu supstancu u organizam unio u preparatu kojega mu je preporučio nutricionist.

KARLOVAC, - Izložba fotografija Hininog fotografa Damira Senčara "Snaga paraolimpizma", pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, a u organizaciji britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj i Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO), otvorena je večeras u karlovačkoj Galeriji ZILIK. Karlovčani će je moći razgledati do 4. veljače, a naredna će biti postavljena 1. ožujka u Bjelovaru. Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a, kazao je da izložba nosi naziv "Snaga paraolimpizma" jer znatno doprinosi spoznaji da svatko od nas može i treba u životu dati najbolje i najviše od onoga što može. Paraolimpijci su svojim rezultatima Hrvatsku svrstali među trideset najboljih zemalja u svijetu. Na paraolimpijskim igrama predstavljalo nas je do sada ukupno 54 sportaša, a osvojili su 13 medalja.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙