FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 5. veljače 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković i najbolji vaterpolist svijeta u izboru Fine, te član zlatne vaterpolske reprezentacije iz Londona Josip Pavić proglašeni su najboljim sportašima Zagreba u protekloj godini u izboru Zagrebačkog športskog saveza (ZŠS) na prigodnoj svečanosti održanoj u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Za najbolju momčad izabran je četverac na pariće koji je na OI u Londonu osvojio srebrnu medalju, dok je kuglački klub Zagreb proglašen najboljom ekipom. Najuspješniji treneri u protekloj godini bili su Ivan Ivančić, trener zlatne Sandre Perković, Nikola Bralić, trener olimpijskog četverca na pariće, te Ante Kostelić.

"Puno je lakše trenirati nego osvajati nagrade i držati govore", kazala je Sandra Perković najavivši kako će ove godine pokušati baciti disk preko 70 metara.

Posebna priznanja ZŠS-a najuspješnijim mladim sportašima u 2012. dobili su Pero Ćubela (boćanje), Dominik Etlinger (hrvanje), Petra Lončar (kickboxing), Dario Šarić (košarka), Stipe Mandalinić (rukomet), Domagoj Buden (streličarstvo), Mihovil Čužić (tajlandski boks), Ivan Marcelić (vaterpolo) i Ana Konjuh (tenis).

Dodijeljena su i posebna priznanja ajuspješnijim sportašima s invaliditetom, a dobili su ih Zoran Talić, Branimir Budetić, Rea Hraski, Ruža Markešić i Petra Deša.

Godišnje nagrade ZŠS-a dobili su Ivana Buden, Biserka Donoval, Zlatko Horvat, Boris Krčmar, Zoran Talić i Hrvatski akademski veslački klub Mladost, dok su Trofej ZŠS-a za životno djelo dobili Čedomir Cvetković, Višnja Gojković, Berislav Jandrić, Slobodan Jurković i Zdenko Kobešćak.

"Iza nas je jedna od najuspješnijih godina, 168 zagrebačkih sportaša i sportašica osvojilo je 237 medalja u 29 sportova. Veseli nas i odlična organizacija niza natjecanja u Zagrebu, kao i rezultati u mlađim kategorijama što je dokaz kvalitetnog rada", rekao je Branimir Bašić, predsjednik ZŠS-a.

Za zabavni dio programa bio je zaduženi ansambl kazališta "Komedija", točnije Đani Stipaničev, Dražen Čuček i Renata Sabljak koji su izvodili pjesme o Zagrebu i brojeve iz mjuzikla Cabaret. Voditelji programa bili su Daniela Trbović i Zoran Kovačević.

NEW YORK

Carolina Hurricanes su sinoć zahvaljujući golovima braće Staal i sjajnim obranama vratara Cama Warda tpobijedili Toronto Maple Leafse 4-1.

Carolina je nadoknadila razliku od jenog gola dominantnom igrom u drugoj trećini u kojoj je bila bolja u udarcima prema suparničkim vratima od Maple Leafsa 20-5, a do 2-1 došla je pogocima Erica Staala i njegovog mlađeg brata Jordana.

Hurricanes (4-4) su izjednačili 81 sekundu nakon piočetka druge trećine kada je Jordan, koji je ostao sam ispred mreže Toronta, primio dodavanje Patricka Dwyera i hladnokrvno svladao vratara Jamesa Reimera.

Kapetan Caroline Eric Staal zabio je drugi pogodak za Hurricanese nakon što je pak kojeg je on ispucao odbio od braniča Toronta i zabio u mrežu Maple Leafsa sredinom druge trećine.

U zadnjoj trećini gol za Carolinu je zabio Justin Faulk, iskoristivši dva igrača više, 43 sekunde nakon početka, a Dwyer je zaključio rezultat.

Ovo je četvrti poraz Toronta na domaćem terenu, što je za ovu momčad najgori početak sezone od 2009./10.

Ward je primio jedini gol za Toronto, kojeg je šet minuta nakon početka utakmice zabio Matt Frattin, ali je ostatak utakmice branio sjajno obranivši 41 od ukupno 42 udarca prema svojim vratima.

MIAMI

LeBron James je sa svojim 31 pogotkom pomogao trenutačno vodećem u Istočnoj konferenciji Miami Heatu da svlada Charlotte Bobcatse 99-94.

James je pogodio iz 13 od ukupno 14 pokušaja iz igre te uz to dodao osam asistencija i osam skokova, a Heat je uspio svladati iznenađujuće dobro raspoložene Bobcatse.

"Znao sam koliko je važna ova utakmica, jednako kao i svaka druga u gostima", izjavio je James novinarima nakon desete utakmice Heata u gostima od ukupno 12.

Miami sinoć nije uspio ni u jednom trenutku stvoriti dvoznamenkastu prednost i imao je samo 89-87 u zadnjih minutu i pol prije serije od 6-0 koja je zapečatila rezultata u njegovu korist.

Dwyane Wade je utakmicu završio sa 20 koševa i 12 skokova za Heat (31-14), dok je Chris Bosh dodao 23 pogotka.

Ramon Sessions je sa 18 koševa predvodio strijelce Bobcatsa (11-36) kojima je ovo četvrti uzastopni poraz.

Los Angeles Clippersi stigli su sinoć do još jednog poraza it o od 98-90 od Washington Wizardsa. Martell Webster je postigao 21 pogodak od čega je pet trica za Washington Wizardsi prekinuli niz od četiri poraza. Clippersi su igrali bez ozlijeđenih Blakea Griffina i Chrisa Paula.

Nene i Garrett Temple su svaki zabili po 15 koševa, dok je John Wall "ubacio" 13 koševa uz osam asistencija za Wizardse (12-35), koji su ispustili vodstvo od 10 koševa u trećoj četvrtini. Međutim uz pomoć Clippersovih izgubljenih lopti Washington je preuzeo kontrolu zahvaljujući seriji od 11-2 pred kraj zadnje četvrtine za vodstvo od 91-81.

Jamal Crawford je zabio 28 koševa, Eric Bledsoe 17, a Caron Butler 15 za Clipperse (34-16), koji su izgubili tri utakmice zaredom i sedam od devet ukupno. Centar DeAndre Jordan je imao 22 skokova, najviše u karijeri.

ZAGREB

Četiri hrvatska tenisača odigrat će svoje susrete 1. kola na ATP turniru u Zagrebu u utorak, a prvi će na teren u Domu sportova izaći Nikola Mektić.

Mektić će svoj susret protiv Nizozemca Igora Sijslinga započeti nakon što završi dvoboj Slovaka Martina Kližana i Talijana Mattea Viole koji počinje u 10.45 sati.

Nakon Mektića i Sijslinga, na teren će Mate Pavić i Nijemac Philipp Petzschner, dok će od 17.45 sati svoj dvoboj započeti Ivo Karlović i Bugarin Grigor Dimitrov, a program prvoga dana na središnjem terenu zatvorit će Filip Veger i Čeh Lukaš Rosol.

MADRID

Trenutačno pretposljednji klub španjolskog nogometnog prvenstva Mallorca zahvalila se na suradnji treneru Joaquinu Caparrosu nakon niza loših rezultata koji su se nastavili i prošlog vikenda kada je momčad s Baleara u 22. kolu Primere pretrpjela težak 0-3 poraz od Real Sociedada u San Sebastianu.

"Pokušavamo pronaći rješenje kojim bismo ostvarili cilj, a on je ostanak u ligi", rekao je predsjednik kluba Lorenzo Serra Ferrer.

Pod Caparrosovim vodstvom Mallorca je u 22 prvenstvene utakmice ove sezone ostvarila tek četiri pobjede, te se sa 17 osvojenih bodova nalazi četiri boda iza 17. Osasune koja drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak.

(Hina)xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙