FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 6. veljače 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PARIZ

Francuski rukometni reprezentativac Nikola Karabatić i njegov brat Luka te još pet rukometaša dobili su zabranu igranja šest utakmica zbog klađenja.

Francuska rukometna liga je na svojim internetskim stranicama objavila da su braća Karabatić, francuski reprezentativac Samuel

Honrubia, zatim Mladen Bojinović, Dragan Gajić, Primoz Prošt i Issam Tej proglašeni krivima zbog "izravnog ili neizravnog klađenja na rezultat utakmice".

Sva sedmorica, igrači Montpelliera, bili su pod istragom od listopada zbog optužbi za prijevaru i namještanje utakmica i svi su tvrdili da su nevini.

Prema riječima tužitelja, ukupno je 87.880 eura uplaćeno na utakmicu prve lige između Montpelliera i Cesson-Sevignea u svibnju, što je 40 puta više od uobičajenog iznosa za takvu vrstu utakmice.

Većina oklada uplaćena je otprilike u isto vrijeme a 99,94 posto je uplaćeno na vodstvo Cesson-Sevignea na poluvremenu.

Ako budu proglašeni krivima igračima prijeti zatvorska kazna do pet godina i novčana kazna u iznosu od 75.000 eura.

CHICAGO

Patrick Kane je zabio dva gola za pobjedu Chicago Blackhawksa od 5-3 nad San Jose Sharksima u utorak u sukobu vodećih momčadi Zapadne konferencije što im je osiguralo ostanak na prvom mjestu NHL-a.

Gostujući Blackhawksi nisu se uspaničarili kada je San Jose poveo 3-1 u prvoj trećini, nego su na to odgovorili s četiri gola ne primivši ni jedan.Prvi gol za domaću momčad zabio je Joe Pavelski nakon 2:54 minute igre, dvije minute kasnije Tommy Wingels je povećao na 2-0, a onda je Brandon Saad smanjio na 2-1 za Chicago nakon deset minuta igre u prvom dijelu utakmice. Međutim, 40 sekundi kasnije je Michal Handzus povećao na 3-1 za Sharkse. Andrew Shaw i Marcus Kruger su zabili za izjednačenje na 3-3 u prvoj trećini i to Shaw osam sekundi nakon Handzusovog pogotka, a onda Kruger 42 sekunde nakon njega, prije nego je Kane zabio dva gola, jedan u drugoj trećini i drugi pred kraj zadnje za pobjedu.

Chicago je popravio svoj omjer pobjeda i poraza na 8-0-2 i sada ima tri boda ispred Sharksa (7-2-1), koji su izgubili tri utakmice zaredom nakon što su na otvaranju sezone imali sedam uzastopnih pobjeda.

VINA DEL MAR

Španjolski tenisač Rafael Nadal, koji je pauzirao od 28. lipnja prošle godine zbog ozljede koljena, vratio se pobjedom na teniske terene u utorak na turniru u Vina del Maru.

Nadal je pobjedu ostvario u paru s Argentincem Juanom Monacom češki par Frantisek Cermak/Lukas Dlouhy u dva seta 6-3, 6-2.

"Liječnici su mi rekli da je koljeno dobro. Ponekad me bolji, ali je sve u redu. Veliko mi je zadovoljstvo ponovno biti na teniskim terenima", rekao je Nadal, osvajač jedanaest grand slam turnira, koji će u četvrtak u singlu igrati protiv Argentinca Federica Delbonisa.

"Na putu sam koji će mi pomoći da se sto posto vratim. Za to moram provesti neko vrijeme ne terenima i potrebno je da koljeno ojača", dodao je.

Sedmerostruki pobjednik Roland-Garrosa, koji nije igrao na nekom turniru u Južnoj Americi od 2005., trebao bi nakon Vina del Mara nastupiti na turnirima u Sao Paulu u Brazili i u Acapulcu u Meksiku.

LOS ANGELES

Los Angeles Lakers su sinoć, iako su igrali bez Dwighta Howarda i Metta World Peacea, pobijedili Brooklyn Netse 92-83 na njihovom terenu.

Howard je ozlijedio rame, a World Peace je suspendiran jednu utakmicu nakon što je udario igrača Detroita u nedjelju, ali su Lakersi ipak sinoć preživjeli žestoku borbu za svoju treću uzastopnu pobjedu i šestu u sedam utakmica.

Međutim pobjedu je zasjenila ozljeda Paua Gasola koji je šepajući napustio teren skoro četiri minute prije kraja.

Kobe Bryant je zabio 21 koš, a Steve Nash je dodao 17 uz osam asistencija za Lakerse koji su "sredili" Netse u zadnjim minutama utakmice.

Netsi su vodili 83-82 dvije i pol minute prije kraja, ali su Lakersi zabili zadnjih deset koševa s Nashem koji je asistirao kod dva koša i zabio četiri slobodna bacanja za pobjedu.

Brook Lopez je postigao 30 pogodaka uz 11 skokova za Netse (28-20) kojima je ovo deseti uzastopni poraz od Lakersa.

Brooklyn je zadnji put pobijedio Los Angeles u studenom 2007., a sinoć su imali šut iz igre od samo 34 posto.

Bryant sinoć također nije bio u svom najboljem izdanju realiziravši samo devet pokušaja od ukupno 24, ali je u zadnjoj četvrtini zakucao između braniča Netsa Geralda Wallacea i Krisa Humphriesa za vodstvo Lakersa od 82-80.

Earl Clark je također bio učinkovit kod Lakersa sa 14 koševa i 12 skokova dok je Gasol napustio igru nakon što je zabio 15 koševa.

Deron Williams je "ubacio" 15 koševa u porazu svoje momčadi.

Phoenix Sunsi su također ostvarili pobjedu u gostima. Svladali su sinoć 96-90 Memphis Grizzliese na njihovom terenu.

Phoenixov Goran Dragic nije bio raspoložen u prve tri četvrtine pogodivši samo jedan koš iz šest pokušaja. Međutim, u zadnjoj četvrtini se probudio i zabio 15 koševa, a njegovo polaganje minutu i pol prije kraja izjednačilo je Sunse na 88-88 sa Grizlliesima.

Grizzliesi su sinoć odigrali dva potpuno različita poluvremena. U prvom poluvremenu su imali šut iz igre 53.5 posto i u svlačionicu su otišli s prednošću od 52-50, no u u drugom poluvremenu su pali na samo 33.3 posto (13 od 39)

Nakon što su vodili veći dio utakmice, Sunsi su u zadnjoj četvrtini gubili 77-72. Nakon dva slobodna bacanja Jermainea O'Neala, Dragic je pogodio koš i na njemu je napravljen prekršaj. Poslije toga je napravio istu stvar i odveo Sunse u vodstvo od 80-79.

SCHLADMING

Američka skijaška reprezentacija potvrdila je večeras kako je jedna od najboljih skijašica svijeta Lindsey Vonn slomila križne ligamente u desnom koljenu, ali i zadobila prijelom potkoljenice prilikom teškog pada za vrijeme superveleslaloma svjetskog prvenstva u Schladmingu.

Vonn je nakon teškog pada helikopterom prevezena u bolnicu DKH i uskoro je očekuje operacija. Vodstvo američke vrste još jednom je potvrdilo kako je za 28-godišnju Amerikanku ova sezona završila.

"Ova sezona je za Lindsey završila. Očekujemo kako će se vratiti utrkama Svjetskog kupa u sezoni 2013/14. i nastupiti na olimpijskim igrama u Sočiju 2014," poručili su iz američkog tabora.

Uoči početka SP-a 28-godišnja Amerikanka je bila jedna od kandidatkinja za medalje u brzim disciplinama. Do sada je na svjetskim prvenstvima osvojila pet medalja - dva zlata u spustu i super-g 2009. u Val d'Isereu, te srebra u istim disciplinama 2007. u Areu, te u spustu 2011. u Garmischu.

MADRID

Izbornik aktualnih svjetskih i europskih nogometnih prvaka Španjolaca Vicente del Bosque u srijedu će u susretu protiv Urugvaja 68. put voditi 'Furiju' čime će se izjednačiti s dosadašnjim španjolskim rekorderom Ladislaom Kubalom.

Del Bosque je na španjolskoj klupi debitirao u srpnju 2008., a u dosadašnjih 67 nastupa upisao je 56 pobjeda, pet neodlučenih ishoda i šest poraza. Pod njegovim vodstvom Španjolci su osvojili svjetsko (2010) i europsko (2012) prvenstvo.

Kubala je vodio Španjolsku od 1969. do 1980. godine ostvarivši 31 pobjedu, 21 remi i 16 poraza. Kubala je rođen u Mađarskoj, a tijekom života igrao je za čak tri reprezentacije Čehoslovačku (1946-47), Mađarsku (1948) i Španjolsku (1953-61). Prije deset godina je preminuo.

"Kubala je bio veliki gospodin, uzor svojim znanjem, ali i ponašanjem," poručio je Del Bosque.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙