FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki veleposlanik u Karlovcu darovao knjige Gradskoj knjižnici

Autor: vhor
KARLOVAC, 7. veljače 2013. (Hina) - Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Kenneth Merten posjetio je danas karlovačku Gradsku knjižnicu Ivana Gorana Kovačića i darovao joj 60 knjiga čiji sadržaj govori o doprinosu Amerikanaca afričkog podrijetla izgradnji SAD-a.

Veleposlanik Merten rekao je da je veljača "Black History Month", mjesec kada nacija tradicionalno izdvaja nešto više vremena da bi se vrednovao doprinos Afroamerikanaca Americi te da mnogi u Americi nisu svjesni koliko bi trebali biti njihova doprinosa najrazličitijim područjima.

Američki veleposlanik istaknuo je neke za koje je rekao da su poznati i u Karlovcu, među kojima su Martin Luter King, njegova bivša šefica, državna tajnica Condoleezza Rice i državni tajnik general Colin Powell.

Tijekom druženja mladih čitatelja s američkim veleposlanikom na Odjelu za djecu i mladež ravnateljica Gradske knjižnice Frida Biščan zahvalila je veleposlanstvu na donaciji.

Podsjetila je da im je Veleposlanstvo SAD-a prije nekoliko godina darovalo oko 700 knjiga, od beletristike i stvaralaštva za djecu do enciklopedija i znanstvenih priručnika, sve na engleskom jeziku.

Sadržaj danas darovanih 60 knjiga na engleskom jeziku je raznolik, pretežito dokumentaran i biografski o poznatim Afroamerikancima, rekla je Biščan i najavila da će za nekoliko dana te knjige naći svoje mjesto na policama Gradske knjižnice i biti dostupne čitateljima.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙