FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački poljoprivrednici traže da ne plaćaju komunalnu naknadu

Autor: vhor
KARLOVAC, 7. veljače 2013. (Hina) - Četiri udruge poljoprivrednika, stočara i mljekara Karlovačke županije uputile su danas nadležnima u županiji i u svim njenim gradovima i općinama zahtjev da se u postupku legalizacije, poljoprivredni građevinski objekti oslobode od plaćanja komunalne naknade.

Mljekar Zdenko Močnik iz Duge Rese izjavio je Hini da bi za legalizaciju svog objekta trebao platiti između 70 i 90 tisuća kuna, od čega je komunalna naknada oko 30 tisuća kuna.

"To je novi harač, jer mi se ne bavimo visoko produktivnom djelatnošću da bi to mogli platiti. Svu svoju desetogodišnju dobit trebam sada dati za legalizaciju, a čeka me investicijski ciklus i prilagodba direktivama EU", izjavio je Močnik.

Ustvrdio je da su proizvođači hrane itekako korisni lokalnoj zajednici jer živim održavaju ruralni prostor i pune im proračune. Odricanjem od komunalne naknade očekujemo da to i priznaju, rekao je Močnik, ističući da je ruralni prostor zdrav i uređen samo ako se obrađuje.

Na pitanje zašto je kao i mnogo drugih poljoprivrednika gradio bespravno, odgovorio je da su svi žrtve propusta u sustavu.

"Gradilo se da bi se uopće moglo raditi, a za legalnu gradnju nisu postojali preduvjeti, ni prostorni planovi, niti mogućnost da se riješe imovinsko pravni odnosi. Nismo valjda mi krivi što se gruntovne i katastarske knjige nisu usklađivale", ustvrdio je Močnik dodajući da treba poštovati nove regulative, ali da poljoprivrednicima treba izaći u susret i barem im pomoći kroz oslobađanje od plaćanja komunalne naknade.

(Hina)xvhor ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙