FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Koren uvjetovao sanaciju koprivničke Opće bolnice

Autor: kkop
KOPRIVNICA, 31. siječnja 2013. (Hina) - Svojim potpisom na Izjavu o odricanju svih osnivačkih prava nad koprivničkom općom bolnicom župan koprivničko-križevački Darko Koren ostvario je dogovor s jučerašnjega sastanka predstavnika Hrvatske zajednice županija s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem o sanaciji te bolnice kojom će u slijedeći tri godine upravljati država.

O svom potpisu na Izjavu i dogovoru s ministrom Ostojićem župan Koren izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare objasnivši da bi u trogodišnjem razdoblju Sanacijsko vijeće, sastavljeno od po dva predstavnika Ministarstva zdravlja i Ministarstva financija te jednog predstavnika Opće bolnice, trebalo sanirati dug od 57 milijuna kuna nastao unazad deset godina.

Župan je izjavio da Izjavu nije želio potpisati bez određenih jamstava, odnosno da je u razgovoru s ministrom Ostojićem tražio objašnjenje, da li sanacija podrazumijeva smanjenje broja kreveta, pruženih usluga, ukidanje odjela.

Ministar Ostojić to je decidirano opovrgnuo, rekao je Koren ističući da je nakon toga odlučio potpisati Izjavu o odricanju svih osnivačkih prava nad koprivničkom bolnicom. Ali, u Izjavi je ipak dodan članak prema kojem zadržavam pravo njezinog povlačenja, ukoliko bi se sanacijom krenulo u smanjenje bolničkih odjela, kreveta, odnosno, ako bi se smanjivala kvaliteta usluga ili bi došlo do spajanja bolnica, rekao je Koren.

Objasnio je da su dugovi bolnice nastali premalim mjesečnim limitima u odnosu na količinu usluga koje je bolnica pružala.

Kada bi danas bili anulirani svi dugovi bolnice, mi bi već od sutra opet počeli stvarati nove upravo zbog premalih limita, ustvrdio je Koren te se zapitao može li država koja je u svojim bolnicama nagomilala dvostruko više dugova biti u stanju riješiti dugove županijskih bolnica.

Vijećnička većina koju u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije čine SDP i HNS u ponedjeljak je (28. siječnja) izglasala odluku da se osnivačka prava nad koprivničkom Općom bolnicom predaju državi hrvatskoj.

Da bi Odluka bila pravovaljana bio je potreban i potpis župana Darka Korena (HSS) koji to nije želio učiniti bez određenih jamstava, a koje je dobio na sastanku s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, a o čemu je danas izvijestio javnost.

(Hina) xkkop ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙