FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miletić: podupiremo državnu sanaciju pulske Opće bolnice

Autor: dspo
PULA, 21. siječnja 2013.(Hina) - Pulski gradonačelnik i potpredsjednik IDS-a Boris Miletić poručio je na današnjoj konferenciji za novinare kako u IDS-u, svjesni činjenice da se dug pulske Opće bolnice koji je veći od 170 milijuna kuna mora sanirati, apsolutno podupiru državnu sanaciju bolnice.

"Nije istina da u državnom proračunu nema novca za zdravstvo, već je problem u tome što za neke ima novca, a za druge nema", rekao je Miletić i dodao kako je pitanje nove pulske Opće bolnice potreba jer "današnje poslovanje na dvije lokacije pridonosi stvaranju njezinih gubitaka".

Ustvrdio je kako je jamstvo vlade za dva odobrena kredita moglo biti doneseno još prije šest mjeseci te smatra neprihvatljivim da ono dolazi tek sada "tijekom izborne kampanje".

"Nemoralno je građane Istre držati taocima političkih borbi i zato ne znam kako su Damir Kajin i Peđa Grbin pristali trgovati zdravljem građana Istre", rekao je Miletić. Dodao je kako za IDS pitanje bolnice nadilazi sve izbore i sve stranke te da bi s tim u vezi trebao konsenzus.

"Nova bolnica u Puli trebala bi biti u svačijem izbornom programu, a ne predmet izborne trgovine. Razočaran sam što netko može kalkulirati sa zdravljem građana", poručio je Miletić. Ako to znači da će država konačno odraditi svoj dio posla potreban za početak izgradnje bolnice te "ako je to i zbog kampanje, neka je, samo neka izdaju to jamstvo da bi mogli početi graditi bolnicu", istaknuo je.

Predsjednik Upravnog vijeća pulske Opće bolnice Valerio Drandić ustvrdio je kako županija i ravnateljstvo bolnice ne smatraju hrvatsku vladu krivom za gubitke i dugove, ali, kako je rekao, "ne smatraju ni sebe krivima što bolnica ne može podmirivati svoje obveze".

"Nismo protiv sanacije bolnice. Naprotiv, bili smo prvi koji smo tvrdili kako županija ne može sama sanirati bolnicu jer je među ostalim i proračun bolnice veći od županijskoga", rekao je Drandić i izrazio zadovoljstvo spremnošću vlade da sanira bolnicu premda, kako je rekao, "postoji bojazan da financijska situacija u zdravstvu ne dovede do drastičnog smanjivanja zdravstvenog standarda" te da se ukine neki odjel.

On je izrazio nadu kako se posljedica prijenosa osnivačkih prava na državu neće odraziti na projekt izgradnje nove bolnice, dodavši da čim se odobri državno jamstvo za dva kredita, "kreću u izgradnju nove pulske Opće bolnice".

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙