FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret Nikolić-Jahjaga 6. veljače u Bruxellesu - diplomatski izvori

Autor: vili
BEOGRAD, 1. veljače 2013. (Hina) - Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i predsjednica Kosova Atifete Jahjaga sastat će se 6. veljače popodne u Bruxellesu pod pokroviteljstvom visoke predstavnice Europske unije (EU) Catherine Ashton, izvijestila je u petak beogradska agencija Beta pozivajući se na diplomatske izvore u Bruxellesu.

Kako su Beti rekli neimenovani izvori u sjedištu EU, tema sastanka bit će "izgledi za daljnju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine".

Ured predsjednika Nikolića opovrgnuo je tijekom dana pisanje prištinskog tiska da će se on sastati s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjagom na marginama sigurnosne konferencije u Muenchenu. Kako je rečeno u Nikolićevu uredu, on neće ni sudjelovati na ovom skupu koji je danas počeo u tome njemačkom gradu, a njegov prvi odlazak u inozemstvo planiran je za 4. veljače kada će otputovati u dvodnevni službeni posjet Turskoj, oko čega su u Beogradu, u sklopu priprema, upravo u tijeku službeni razgovori turskog šefa diplomacije Ahmeta Davutoglua.

Prištinski dnevni list Kosova Sot ranije je izvijestio da bi se Nikolić i Jahjaga mogli susresti na marginama sigurnosne konferencije u Muenchenu.

U Beogradu i Prištini je još 22. siječnja potvrđeno da bi se predsjednik Nikolić i predsjednica Jahjaga "uskoro mogli sastati", a mediji u Prištini su tada naveli 6. veljače kao datum njihova mogućeg susreta pod pokroviteljstvom Europske unije (EU).

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙