FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: dvla
ZAGREB, 29. siječnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

RIM

Tijekom noći i u utorak ujutro nastavljena je potraga za američkim borbenim zrakoplovom F16 s bazom u Avianu kojega se od ponedjeljka navečer smatra nestalim ispred talijanske obale Jadranskog mora. Tragove goriva pronašli su brodovi lučke kapetanije u Raveni u pomorskoj zoni smještenoj između lokaliteta Lido di Savio i Ceriva (jadranska obala Emilije Romagne) gdje je sada usredotočena potraga, piše na svojim inernetskim stranicama dnevni list Il Corriere della Sera. Zrakoplov koji je bio na vježbi zajedno s još tri letjelice izgubio je radio vezu s bazom i nestao na radaru, javljaju talijanski mediji. Pilot je signalizirao problem u posljednjoj radio vezi u ponedjeljak navečer. Pilot aviona koji je letio u paru s nestalom letjelicom čuo je S.O.S. kolege ali nije vidio gdje je avion pao jer se četiri letjelice nisu nalazile jedna pored druge.

SANTA MARIA

U sklopu istrage o smrtonosnom požaru u diskoteci, četiri pritvorene osobe odgovarale su u ponedjeljak na pitanja o propustima koji su doveli do tragedije u brazilskom gradu Santa Mariji, gdje se obitelji spremaju pokopati svoje mrtve. Istražitelji iz Santa Marije pokušavaju razmrsiti mrežu odgovornosti u drami u diskoteci Kiss gdje su stotine studenata upale u klopku oblaka toksičnog dima izazvana pirotehničkim spektaklom tijekom koncerta. Bilanca je 231 mrtav i više od stotinu ozlijeđenih. Policija je smjestila u pritvor jednog od dva vlasnika diskoteke, kao i dva člana brazilske country skupine koja je nastupala u klubu. Jedan od njih je i pjevač koji je, po svjedocima, izazvao požar bacivši bengalku. Tijekom popodneva drugi vlasnik diskoteke kojemu također prijeti uhidbeni nalog predao se policiji.

TOKIO

Japanska vlada objavila je u utorak da će osigurati 120 milijuna dolara pomoći za stabiliziranje Malija i područja Sahela, nekoliko dana nakon smrti deset japanskih talaca u Alžiru. "Japanska vlada namjerava dati 120 milijuna dolara pomoći za stabiliziranje Malija i Sahela. Namjera je da se time pomogne jačanju uprave i povećanju sigurnosti u ovome području, uključujući i mirovne operacije", rekao je japanski ministar vanjskih poslova Fumio Kishida na konferenciji za novinare u Tokiju.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙