FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski HDZ o pulskoj bolnici

Autor: dspo
PULA, 22. siječnja 2013.(Hina) - Predsjednik istarskoga HDZ-a Marino Roce ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli kako posljednja prepucavanja između IDS-a i SDP-a u vezi s obnovom stare i izgradnjom nove pulske bolnice "samo dokazuju kako tim strankama nije stalo do interesa građana te kako se njihov odnos zasniva na politikanstvu, manipuliranju i ucjenama".

"Nije čudno što su se čelnici IDS-a i SDP-a okrenuli jedni protiv drugih budući da više nemaju drugu vladu koja je prije bila dežurni krivac", istaknuo je Roce.

Govoreći o izgradnji pulske Opće bolnice, rekao je da bi vlada trebala hitno dati suglasnost za bolnicu i zbog svih dogovorenih građevinskih poslova, ali i pokretanja sveukupnoga gospodarstva na tom području.

Po riječima predsjednika pulskoga HDZ-a Zrinka Kajfeša, "upravo je neprincipijelnost jedina konstanta" koalicijskog partnerstva IDS-a i HDZ-a. Nažalost, kako je rekao, premijer Zoran Milanović "ucjenjuje Istru gradnjom pulske Opće bolnice premda je godinu dana imao vremena dati jamstvo".

"Nesuvislo je vezivanje gradnje nove bolnice sa sanacijom, na čemu sad inzistira Milanović. Što je čekao godinu dana?" upitao je Kajfeš i dodao kako "jedno s drugim nema veze" te kako bolnicu treba početi graditi što prije, i to bez ucjena i uvjeta, jer su Istrani "siti političkih prepucavanja i trgovanja".

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙