FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 10. siječnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MELBOURNE

Jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama tenisačica za nastup na prvom ovogodišnjem "grand slam" turniru, Australian Openu koji počinje u Melbourneu u ponedjeljak, Tereza Mrdeža uspješno je apsolvirala prvu prepreku. Ona je u 1. kolu svladala Ruskinju Irinu Hromačevu sa 6-3, 5-7, 6-0, a u 2. kolu očekuje su okršaj protiv Julije Gluško iz Izraela.

Za nastup u glavnom dijelu turnira Mrdeža mora ostvariti tri pobjede u kvalifikacijama.

SYDNEY

Poljska tenisačica Agnieszka Radwanska, četvrta tenisačica svijeta i prva nositeljica, plasirala se u finale WTA teniskog turnira u Sydneyu nakon što je u polufinalu bila bolja od Kineskinje Li Na 6-3, 6-4.

Za Poljakinju je to drugo finale u mjesec dana nakon samo tjedan dana i pobjede u finalu turnira u Aucklandu prošlu subotu.

Radwanska, koja je do pobjede u polufinalu došla poslije sat i pol igre, u finalu će igrati protiv 15. tenisačice svijeta Slovakinje Dominike Cibulkove koja je u polufinalu pobijedila Njemicu Angelique Kerber 6-2, 4-6, 6-3.

ZAGREB

Utakmice na 23. svjetskom prvenstvu rukometaša koje će se od 11. do 27. siječnja održati u Španjolskoj vodit će 16 sudačkih parova, među kojima i jedan hrvatski - Matija Gubica i Boris Milošević.

Radi se o najboljem hrvatskom sudačkom paru koji je na posljednjem svjetskom prvenstvu za rukometašice 2011. godine imao veliku čast suditi finale između Francuske i Norveške. Sudili su i finale Lige prvakinja, a prošle godine dobili su pozivnicu IHF-a za Olimpijske igre u Londonu.

MADRID

Cristiano Ronaldo je bio ključna osoba u plasmanu Real Madrida u četvrtfinale Kupa Kralja nakon pobjede od 4-0 nad Celta Vigom u srijedu zabivši tri gola, a hrvatski nogometaš Luka Modrić mu je asistirao kod drugog pogotka.

Real je u prvoj utakmici izgubio 2-1 od Celte, tako da je ukupan rezultat 5-2 za kraljevski klub.

Portugalac je zabio dva gola za Real u prvih 25 minuta utakmice, U drugoj minuti Ronaldo je zbio prvi gol jakim udarcem s desne strane. Nakon toga je u 24. minuti Portugalac zabio gol nakon dodavanja Modrića.

Poslije toga, Madrižani su malo stali posebno nakon što je Xabi Alonso morao izaći iz igre zbog ozljede, a onda je i Sergio Ramos u 73. minuti dobio drugi žuti karton zbog čega je isključen.

Casillas, koji se vratio u prvu jedanaestoricu nakon što je zadnje dvije utakmice prosjedio na klupi, obranio je odličan udaracAugusta u 78. minuti

Ronaldo je nakon toga u 87. minuti zabio svoj treći gol na utakmice, a rezultat je zaključio Khedira pogotkom minutu kasnije.

U četvrtfinalu, Real igra protiv Valencije.

LOS ANGELES

Chris Paul prevodio je još jedan trijumf Los Angeles Clippersa sa 16 asistencija u pobjedi od 99-93 nad Dallas Mavericksima u srijedu.

I dok su obje momčadi u završnu fazu utakmice ulazili izjednačeni Paul je zabio ili asistirao za osam od ukupno deset koševa iz igre svoje momčadi u zadnjoj četvrtini i tako odveo Clipperse do 13 uzastopne pobjede na domaćem terenu, što je za njih rekord.

Los Angeles je gubio 83-82 devet minuta prije kraja , ali serija od 8-0 u kojoj su bile dvije Paulove trice, dala mu je zamah koji mu je bio potreban za pobjedu.

Paul je utakmicu završio sa 19 pogodaka kao i pričuva Matt Barnes. Blake Griffin je dodao 15 uz 13 skokova.

I dok Clippersi (28-8) drže vrh NBA s najboljim omjerom pobjeda i poraza, Mavericksima je ovo četvrti poraz zaredom (13-23).

Darren Collison je predvodio Dallas sa 22 pogotka, dok je Dirk Nowitzki dodao 15.

Tony Parker je zabio 24 koša, a Manu Ginobili 19, ali su Spursi gotovo ispustili vodstvo od 16 koševa u zadnjoj četvrtini kada je Earl Clark promašio tricu u zadnjoj sekundi i San Antonio je upisao pobjedu od 108-105 nad LA Lakersima.

Lakers (15-20) su igrali drugu utakmicu zaredom bez ozlijeđenih Dwighta Howarda, Paua Gasola i Jordana Hilla. To je pomoglo Clarku koji je bio raspoložen za Lakerse postigavši 22 pogotka uz 13 skokova.

"Izgubili smo pet utakmica zaredom, tro dosta objašnjava. Igrali smo dosta teško i mislim da smo shvatili neke stvari. Earl Clark sjedi pored mene, razgovaram s njim i kaže mi kada je spreman igrat. Igrao je odlično protiv odlične momčadi i impresioniran sam", kazao je nakon utakmice Kobe Bryant koji je zabio 27 koševa.

Kod Spursa (28-10) je i Tiago Splitter zabio 14 koševa uz 14 skokova, a momčad je imala 12 od 25 (48 posto) pogodaka iza linije trica.

San Antonio je vodio 101-85 6:15 minuta prije kraja, ali je onda nespretno gubio loptu i manje od tri minute kasnije Lakersi su smanjili razliku na pet koševa.

LONDON

Nogometaši Swansea priredili su veliko iznenađenje u prvoj utakmici polufinala Liga kupa svladavši na Stamford Bridgeu Chelsea s 2:0.

Pogotke su za Velšane dali Michu 839) i Graham (90+2), pa Swansea u uzvratu na svom stadionu 23. siječnja ima veliku priliku izbaciti Chelsea i plasirati se u finale liga kupa.

U drugom polufinalu u utorak je četvrtoligaš Bradford City kod kuće pobijedio Aston Villu s 3:1.

ZAGREB

U posljednjoj utakmici 10. kola Jadranske vaterpolske lige Mladost je na svom plivalištu na Savi pobijedila gradskog rivala Medveščaka sa 12:7 dok je u Splitu Budva bila bolja od Mornara BS s 12:8.

U utakmicama 10. kola, koje su odigrane u subotu, postignuti su sljedeći rezultati:

Jadran (HN) - POŠK 9:10, Šibenik - Jadran (ST) 6:16, Primorje EB - Triglav 20:4, Jug CO - Primorac 12:3.

Na ljestvici vodi riječko Primorje EB s maksimalnih 30 bodova ispred Juga CO sa 27, Mladosti 21, Budve 19, POŠK-a 18, Mornara, Jadran (ST), Jadran (HN) i Medveščaka po 12, Primorac ima 6, te Triglav i Šibenik po 4 boda.

Sada slijedi pauza zbog desetodnenog gostovanja naše reprezentacije u Australiji pa će se Jadranska liga nastaviti 26. siječnja utakmicama 11 kola nakon kojega će odabranici izbornika Ivice Tucka 30. siječnja u Ateni igrati protiv Grčke uzvratnu utakmicu Svjetske lige, a onda 2. veljače u Kotoru i odlučujuću utakmicu protiv Crne Gore za plasman na završnicu Svjetske lige.

ZAGREB

Košarkaši Zadra i Cibone pridružili su se danas Splitu i Cedeviti u završnici Hrvatskog kupa Krešimir Ćosić.

Cibona je u gradskom derbiju u Trnskom bila bolja od Zagreba s 87:76 (37:31), dok je Zadar, također u gradskom srazu, slavio na Jazinama protiv Sonic Puntamike s 83:54 (41:35).

Ranije je Split prošao gostovanje u Osijeku kod Osječkog sokola, dok je Cedevita bila bolja u Šibeniku od Jolly Jadranske banke. Domaćin završnog turnira kupa na kjem će tako sudjelovati sve četiri najjače hrvatske momčadi bit će poznat naknadno.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙