FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 26. prosinca 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

LONDON - Hrvatski nogometaši Mario Mandžukić, Luka Modrić i Darijo Srna uvršteni su među 100 najboljih nogometaša svijeta u izboru britanskog lista Guardian. Mandžukić se nalazi na 77. mjestu, Modrić je 80-ti, dok je Srna četiri mjesta niže. Novinar Guardiana oslikava Mandžukića kao 'okretnog i ubojitog finišera' koji je iznimno jak u zraku, spretan s obje noge i vrlo pokretljiv. Naglašava se kako je bio efikasan u svim klubovima u kojima je igrao, te hvali njegova impresivna partija na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. U komentaru za Modrića Guardian ponavlja riječi Josea Mourinha kako Modrić ima 'magiju tipičnu za velike nogometne talente', te riječi Alexa Fergusona kako 'Luka može igrati u bilo kojoj momčadi na svijetu'. Kod Srne se hvali njegova igra prema naprijed, ali i odlično ispunjavanje obrambenih zadaća. Naglašava njegov kvalitetan centaršut i odlična pas igru. "Srnin motor je fenomenalan i on je najboji desni bočni igrač na planeti," piše Guardian. Na prvom mjestu je argentinski majstor Lionel Messi, drugi je Portugalac Cristian Ronaldo, treći je Španjolac Xavi, četvrti je njegov sunarodnjak Andres Iniesta, a dok TOP pet zatvara švedski napadač Zlatan Ibrahimović.

Među 100 najboljih nogometaša najviše je Španjolaca, čak 16. Na drugom mjestu su Brazilci (12), pa slijede Nijemci (10), Argentinci (8), Talijani (7) i Francuzi (7). Premda su popis radili 'otočani' među 100 najbolji samo su četiri engleska nogometaša, a najbolje rangiran je branič Chelsea Ashley Cole na 30. mjestu, a odmah do njega je Wayne Rooney. Od klubova najviše predstavnika imaju Barcelona (12), Real Madrid (11), Bayern (10), Chelsea (8), Manchester City (8), te Juventus (6).

NEW YORK - Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su New York Knickse 100:94 u jednom od 'klasika NBA lige' igranom na Božić u Staples Centru. Sinoć su odigrane još četiri utakmice - prvak Miami Heat je u neizvjesnoj završnici pobijedio Oklahoma City Thunder 103:97, Los Angeles Clippersi su porazili Denver Nuggetse 112:100 ostvarivši 14. uzastopnu pobjedu, Boston je na gostovanju bio bolji od Brooklyn Netsa 93:76, dok je Houston u Chicagu deklasirao Bullse 120:97. Lakersi su sredinom treće dionice nekoliko puta gubili i po devet koševa razlike, no u nastavku susreta uspjeli su okrenuti rezultat. Sedam minuta prije kraja utakmice domaćin je serijom 8:0 došao do prednosti 87:82 koju više nije ispuštao. Lakerse je do pete uzastopne pobjede vukao Kobe Bryant sa 34 koša i pet skokova, Metta World Peace je dodao 20 koševa i sedam skokova, a Steve Nash 16 koševa i 11 asistencija. Odličan je bio i Dwight Howard sa 14 koševa i 12 skokova.

"Kada igraš na Božić onda moraš pobijediti, jer porazom pokvariš cijeli dan," kazao je Bryant kome je ovo bila 15. utakmica u karijeri na Božić.

LONDON - Trener Liverpoola Brendan Rodgers istaknuo je da će klub u zimskom prijelaznom roku dovesti jednog ili dvojicu nogometaša, ali zanimaju ga samo oni koji su gladni uspjeha, prenose engleski mediji. "Želim igrače koji su gladni uspjeha, a ne novca. Ne zanimaju me igrači koji samo žele pregovarati o novcu, takvi će vas na kraju iznevjeriti, to je moje iskustvo. Ne možete uzeti novac i pobjeći, to je moja poruka onima koji dolaze u klub. Morate dokazati da ste vrijedni nositi dres Liverpoola", rekao je Brendan Rodgers. Liverpool se još oporavlja od loših igračkih pojačanja koja su ga koštala "brdo novaca", a u međuvremenu su postali višak u klubu, ili imaju skromnu minutažu. Za vrijeme bivšeg trenera Kennyja Dalglisha klub je potrošio 92 milijuna eura za dovođenje Andyja Carrolla, Jordana Hendersona i Stewarta Downinga, što se pokazalo kao potpuni promašaj.

LONDON - Nizozemski nogometni reprezentativac Wesley Sneijder (28) u siječnju će napustiti milanski Inter i karijeru će nastaviti u redovima Tottenhama prenose britanski mediji. Spursi i Nerazzurri su navodno dogovorili odštetu od 12 milijuna eura, a protiv selidbe u London nema ništa niti nizozemski veznjak. Sneijder je u Inter stigao 2009. iz Real Madrida i bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova europskog prvaka 2010. godine. Međutim, ove sezone je ispao iz prvog sastava nakon što nije želio potpisati novi, bitno slabije plaćeni ugovor. Sneijder je za Inter ukupno odigrao 114 utakmica i postigao 25 golova uz 39 asistencija.

LONDON - Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) neće pokrenuti postupak protiv veznjaka Swansea Cityja Ashleya Williamsa koji u ligaškom ogledu protiv Manchester Uniteda iz neposredne blizine snažno napucao loptu u glavu Robina Van Persiea dok je ovaj ležao na travi. "Van Persie može biti sretan što je ostao živ. Williams ga je mogao ubiti i zbog svog nesportskog poreza trebalo bi ga na duže vrijeme suspendirati," kazao je Unitedov menadžer Alex Ferguson. Branič velške reprezentacije i Swansea smatra kako se oko cijele priče podiglo previše bure. "Nije se dogodilo ništa strašno, takve stvari se događaju na utakmicama. Nije mi jasno zašto sada svi pričaju o tome. Moje potez nije bio namjeran i nije utjecao na igru i rezultat," poručio je 28-godišnji Williams.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙