FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 27. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

SYDNEY

Ruskinja Marija Šarapova i Amerikanka Serena Williams bit će spremne za nastup na WTA teniskom turniru Brisbane International koji počinje ovaj vikend, objavili su organizatori u četvrtak.

Pobjednica Roland Garrosa Šarapova otkazala je egzibicijski meč protiv Caroline Wozniacki koji se trebao igrati u petak u Soulu zbog bolova u ključnoj kosti.Međutim, ruaka tenisačica, koja je zajedno sa Serenom Williams jedno od najvećih imena u Brisbaneu, ipak će nastupiti na turniru koji traje id 30. prosinca do 6. siječnja.

Williams, koja je ove godine osvojila svoj peti naslov u Wimbledonu, zatim zlatnu olimpijsku medalju u Londonu i četvrti naslov na US Openu, također je otkazala egzibiciju protiv Kineskinje Li Na u Tajlandu prošli tjedan.

No, američka je tenisačica dobila dopuštenje liječnika da nastupi u Brisbaneu nakon operacije placa.

Osam od prvih deset tenisačica svijeta, među kojima je i najbolja tenisačica svijeta Bjeloruskinja Victoria Azarenka, trebalo bi nastupiti na turniru u Brisbaneu čiji je nagradni fond 1.5 milijuna dolara.

LOS ANGELES

Los Angeles Lakers, su nakon pet poraza u nizu sinoć doživjeli poraz od 126-114 u Denveru unatoč 40 pogodaka Kobea Bryanta.

To je bila deseta utakmica u kojoj je Bryant prešao 30 koševa što mu je do sada u karijeru uspjelo tri puta izjednačivši se tako s Michaelom Jordanom. Međutim to nije bilo dovoljno da Lakersi pobijede inspirirane Nuggetse na čelu s Andreom Iguodalom (17 koševa, 11 skokova, 7 asistencija). Kod Denvera Corey Brewer je zabio 27 koševa, a Kenneth Faried 21 uz 15 skokova.

"Oni su igrali s puno energije, a mi kao starci", kazao je Bryant, dok su njegovi Lakersi zadnjih 17 minuta odigrali bez Dwighta Howarda, koji je isključen.

Lakersi su smanjili razliku od 15 koševa na sedam 4:38 minute prije kraja kada je Metta World Peace uhvatio loptu i krenuo u polaganje koje je međutim promašio i koje je moglo smanjiti razliku na pet koševa. Danilo Gallinari je nakon toga pogodio tricu koja je dala malo više zraka Denveru.

Dwyane Wade je zabio 29 koševa, od čega 13 u zadnjoj četvrtini u pobjedi od 105-92 Miami Heata nad Charlotte Bobcatsima. To je bila šesta uzastopna pobjeda Heata. Kod Charlotte, koji su izgubili 16 utakmica zaredom nakon što su na početku sezone imali omjer pobjeda i poraza 7-5, najučinkovitiji je sa 27 pogodaka bio Kemba Walker.

LeBron James je postigao 27 pogodaka uz 12 skokova i osam asistencija.

LeBron James je pogodio koš sa sedam metara i započeo seriju od 14-5 koja je utakmicu odvela izvan dohvata Charlotte. Gerald Henderson je približio Bobcatse na 84-82, ali je to najbliže što im je Miami dopustio. Wade je dodao još par koševa u sredini serije koju je James završio s još jednom tricom za 98-87.

Iako su igrali bez Carmelo Anthonyja koji je ozlijeđeb New York Knicksi su uspjeli svladati Phoenix 99-97 zahvaljujući pogotku u zadnjoj sekundi J.R. Smitha, koji je ujedno bio i najučinkovitiji sa 27 koševa. Kod Sunsa je Jared Dudley zabio 36 koševa.

Jason Kidd je zabio 23 koša od čega pet trica iz osam pokušaja. Uz to je upisao osam asistencija i šest skokova u nešto više od 30 minuta.

Nakon što su gubili 14 koševa, Sunsi su poveli 90-86 kada je na Dudleyu napravljen prekršaj za tricu i on je pogodio tri slobodna bacanja. Međutim, Smith je pogodio dva slobodna bacanja za Knickse, a onda je ukrao dvije lopte zaredom -jednu koja je završila zakucavanjem a druga je završila kao promašaj, ali ju je uhvatio Kidd koji je pogodio tricu za 93-90 4:09 minute prije kraja.

STOKE

U posljednjem susretu 19. kola engleskog nogometnog prvenstva Stoke City je na svom stadionu svladao Liverpool sa 3-1 (2-1).

Gosti su poveli golom Gerrarda (2-11m), ali domaći su već do odmora preokrenuli preko Waltersa (5) i Jonesa (12), da bi Walters (49) svojim drugim golom postavio konačnih 3-1.

Stoke je s nova tri boda stigao na osmo mjesto sa 28 bodova, dok je Liverpool 10. sa 25.

Na vrhu je Manchester United sa 46 bodova, sedam više od drugog Manchester Cityja.

ZAGREB

Rezultati četvrtfinalnih susreta s najstarijeg i najvećeg hrvatskog malonogometnog turnira, "Kutije šibica":

Uznik Veltins - CB Garden 0-2

GPV Elkro - PromotionPlay 0-2

Zavičajno Društvo Grude - Riblji Restoran Korkyra 4-5 - sedmerci (0-0)

Bilić Erić Security Legea - Automobil Lončar & Fotex 0-3

Parovi polufinala (četvrtak):

Automobil Lončar & Fotex - CB Garden

PromotionPlay - Riblji Restoran Korkyra

ZAGREB

Dugogodišnji hrvatski teniski Davis Cup reprezentativac Ivo Karlović u srijedu je objavio kako se oprašta od nastupa za nacionalni sastav.

"Nakon 12 godina nastupa za hrvatsku reprezentaciju u Davis Cupu, odlučio sam da da je došlo vrijeme za oproštaj od nacionalne vrste. Uskoro punim 34 godine i moram se više usredotočiti na svoju karijeru i nastupe na 'Touru' ako želim igrati još par sezona bez većih ozljeda. A to u zadnje vrijeme sa mnom nije bio slučaj. Ovu odluku osobno sam priopćio i izborniku Željku Krajanu i on ju je prihvatio. Hrvatska reprezentacija i bez mene ima potrebnu kvalitetu za dobre rezultate u Svjetskoj skupini. Dečkima želim sve najbolje na skorašnjem susretu Davis Cupa protiv Italije, uvjeren sam da će i ovaj ispit okončati uspješno. Bio sam i bit ću njihov najveći navijač", stoji u Karlovićevom priopćenju za javnost.

ZAGREB

Hokejaši Medveščaka vratili su se na prvo mjesto regionalne EBEL lige zahvaljujući 4-0 (1-0, 3-0, 0-0) pobjedi protiv Vienna Capitalsa u Domu sportova u susretu 34. kola. Ovom pobjedom Medveščak je uzvratio Bečanima za 1-2 poraz u prošlom kolu u nedjelju, te se se ove dvije momčadi bodovno izjednačile sa po 48 bodova, ali Medveščak je prvi zbog bolje razlike pogodaka.

Zagrepčani su poveli preko Brandona Bucka (15:07), a utakmica je riješena u drugih 20 minuta kada je dvostruki strijelac bio Adam Miller (20:33, 34:58) dok je jedan pogodak dodao Kyle Greentree (26:41).

U sljedećem kolu u petak Medveščak će gostovati kod Red Bulla u Salzburgu.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙