FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 1. siječnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Predstavnici poslodavaca NHL-a i igrača jučer su opet sjeli za pregovarački stol, prvi put od 13. prosinca, a sindikat je iznio protuprijedlog za rješavanje lockouta.

NHL bi na prijedlog sindikata igrača trebao odgovoriti u utorak i tako možda riješiti problem zbog kojeg je otkazana već polovica sezone.

"Njihov je prijedlog opsežan i bavi se cijelim nizom pitanja koje smo mi ranije iznijeli", izjavio je povjerenik NHL-a Gary Bettman.

"Trenutačno razmatramo njihov prijedlog. Očekujem da ćemo im sutra ujutro odgovoriti."

Bettman je također potvrdio da je potrebno ostvariti dogovor do 19. siječnja kako bi se mogla odigrati sezona od 48 utakmice.

Predstavnik sindikata igrača Donald Fehr odbio je komentirati pojedinosti prijedloga igrača, kazavši samo da pokriva širok spektar pitanja uključenih u NHL-ov prijedlog.

"Svrha pregovora u ponedjeljak je da odgovorimo na NHL-ov prijedlog i da im postavimo neka pitanja", kazao je Fehr.

Prema zadnjem prijedlogu, predstavnici poslodavaca žele desetogodišnji ugovor i navodno žele produljiti ograničenje na ugovore igrača na šest godina umjesto dosadašnjih pet. Također su spremni prilagoditi godišnju platnu razliku na deset posto od dosadašnjih pet posto i omogućiti otkup za svaku momčad prije početka sezone 2013./14. koji ne bi bio protiv klupskog ograničenja plaća.

NHL je u lockoutu od sredine rujna i liga je otkazala sve utakmice do 14. siječnja, što je više od 50 posto regularne sezone koja je trebala startati u listopadu. Najveći se spor vodi oko raspodjele 3.3 milijarde dolara godišnjih prihoda NHL-a.

CHICAGO

Aktualni NBA prvak Miami Heat je sinoć godinu završio pobjedom nakon što je poslije produžetka bio bolji od Orlando Magica 112-110.

LeBron James i Dwyane Wade su zabili svih 13 Miamijevih koševa u produžetku. James je zabio 10 od svojih 36 koševa u produžetku, a Wade je zaključio pobjedu Heata zakucavanjem.

Heat je tako izbjegao treći put zaredom poraz nakon što je bio nadskakan 50-33.

Centar Magica Nikola Vučević je postavio rekord sa čak 29 skokova i 20 koševa.

Arron Afflalo je bio najučinkovitiji kod Magica sa 28 pogodaka. J.J. Redick je ušao s klupe i zabio 23 koša prije nego je njegovo dodavanje presjekao Wade i pretvorio u prednost od četiri koša za Miami 6.2 sekunde prije kraja.

Joel Anthony je treću četvrtinu zavšio košem za Miami, smanjivši tako vodstvo Magica na sedam koševa prije nego je Heat otvorio zadnju četvrtinu s devet pogodaka zaredom.

Charlotte Bobcats su sinoć došli do svoje prve pobjede u više od mjesec dana nakon što su bili bolji od Chicago Bullsa 91-81 i tako prekinuli niz od čak 18 poraza zaredom.

Došavši u Chicago, Charlotte (8-23) je zadnji put pobjedu ubilježio 24. studenog protiv Washingtona. Kemba Walker je bio najučinkovitiji sa 18 koševa, a Gerald Henderson je dodao 16 za Bobcatse, koji od prošle godine drže rekord sa 23 uzastopna poraza. Rekord svih vremena sa 26 uzastopna poraza drži Cleveland iz sezone 2010./2011.

Charlotte je preuzeo kontrolu nad utakmicom u zadnjoj četvrtini kada su kod rezultata 65-65 krenuli u seriju od 10-0 i tako napravili razliku.

"Samo smo željeli boriti više od ičega", izjavio je nakon utakmice Henderson.

DOHA/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u svom prvom ATP dvoboju nove sezone, a posljednjem ove godine. Dodig je u 1. kolu turnira u katarskoj Dohi izgubio od trećeg nositelja Nijemca Philippa Kohlschreibera s 6:7 (5), 1:6 za sat i 17 minuta igre.

Pobjednika je odlučio prvi set u kojem su oba tenisača bez izgubljenoga servisa došla do tie-breaka, u kojem je Nijemac bio bolji s 7:5. U drugom setu Dodig je odmah izgubio svoj početni udarac i više se nije uspio vratiti u meč protiv raspoloženog 20. tenisača svijeta. Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj Kohlshcreibera i Dodiga,te treći poraz Međugorca, koji je Nijemca dobio lani u Valenciji.

Dodig je bio naš jedini predstavnik na ATP Exxon Mobil Opena u Dohi, na kojem je prvi nositelj Španjolac David Ferrer.

HVAR

Svečanim proglašenjem pobjednika na hvarskoj Pjaci večeras je okončana tradicionalna 36. međunarodna Novogodišnja regata u Hvaru, na kojoj je jedrilo gotovo 200 jedriličara iz desetak zemalja svijeta.

U klasi optimist, koja se bodovala za Otvoreno prvenstvo Hrvatske, najbolje rezultate je nakon sedam plovova ostvario Tin Gmitrović iz pulskoga kluba Clivo s ukupno 12 negativnih bodova. Gmitrović je pobijedio ispred Austrijanca Davida Lucana (19) i člana maestrala Svena Stevanovića (21).

Optimisti su danas u hvarskoj luci također jedrili i navigacijsku regatu 'Memorijal Zdenko Roić', a budući da se za poredak uzimaju ukupni rezultati s navigacijskim jedrenjem bez odbacivanja najlošijeg plova pobjednik je bio Lucan ispred Marka Gačića (JK Opatija) i Ivana Vlahinića (SD Vihor).

Laseraši su odjedrili po šest plovova, a u klasi laser Standard pobijedio je Filip Jurišić (JK Mornar) ispred Talijana Giovannia Coccoluta i Ukrajinca Valerija Kudrjašova. U klasi laser-Radial pobjednik je Ukrajinac Pavel Babičispred Poljaka Jakuba Roslona i sunarodnjaka Sebastiana Leščenka, dok je u klasi laser 4.7 slavio Toni Bušić iz splitskog Labuda ispred Matea Pavinčića (Opatija) i Poljaka Maksymiliana Jableckog.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙