FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 26. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

VARŠAVA - Trostruki svjetski prvak u formuli 1 Nijemac Sebastian Vettel proglašen je najboljim sportašem Europe za 2012. godinu u tradicionalnom, 55. izboru Poljske novinske agencije (PAP) u kojem su sudjelovalo 26 europskih novinskih agencija među kojima i Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA). Vettel je pobijedio sa 137 bodova, drugo mjesto osvojio je britanski biciklist Bradley Wiggins sa sedam bodova manje, dok je treći bio britanski atletičar Mohamed Farah sa 126 bodova. Četvrti je srpski tenisač Novak Đoković (108), a TOP pet zatvara španjolski nogometaš Andres Iniesta (103). Najbolje plasirana žena je nizozemska plivačica Ranomi Kromowidjojo na osmom mjestu, dok je prva tenisačica svijeta Bjeloruskinja Viktorija Azarenka na 13. poziciji. Hrvatska atletičarka Sandra Perković u izboru je zauzela 39. mjesto od 70 sportaša koji su dobili bodove.

ZAGREB - Ponajbolji hrvatski kanuist na divljim vodama i višestruki europski i aktualni ekipni svjetski prvak Tomislav Lepan pobjednik je 17. memorijala "Tibor Šaramo", koji je u srijedu održan na rijeci Savi, u sklopu tradicionalnog 42. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista. Lepan je 12,5 kilometara dugu stazu, od Podsusedskog do Savskog mosta, po srednje niskom vodostaju Save i po ugodnoj temperaturi od desetak celzijevih stupnjeva, preveslao za 33:40,55 minuta, te za minutu i 27 sekundi nadmašio svog reprezentativnog i klupskog kolege iz KKK "Končar" Tomislava Hohnjeca, dok je treće mjesto u vremenu 36:21,20 zauzeo Jadran Zonjić također iz KKK "Končar".

MANCHESTER - Vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Manchester United povećao je svoju prednost u odnosu na prvog pratitelja, gradskog suparnika Manchester City na sedam bodova na polovici prvenstva zahvaljujući dramatičnoj 4-3 (1-2) pobjedi na svom Old Traffordu protiv Newcastle Uniteda, te 0-1 (0-0) porazu Cityja na gostovanju kod Sunderlanda u susretima 19. kola. Newcastle je u Manchesteru tri puta vodio, ali domaćin je, kao i mnogo puta dosad ove sezone, u završnici uspio preokrenuti dvoboj i slaviti golom na samom isteku utakmice. Gosti su prvi put poveli preko Percha (4), na 1-1 izjednačio je Evans (25), novu prednost gostima donio je autogolm upravo Evans (29-ag), za izjednačenje na 2-2 pogodio je Evra (58), treće vodstvo "svrakama" osigurao je Cisse (68), ali "crveni vragovi" su golovima Van Persiea (71) i Hernandeza (90) stigli do nove pobjede. Sunderland je golom Adama Johnsona (53) na svom terenu nadigrao Manchester City i s nova tri boda stigao do 13. mjesta, dok je branitelj naslova sada već u velikom zaostatku za Unitedom.

Nikica Jelavić odigrao je svih 90 minuta za Everton koji je na svom Goodison Parku sa 2-1 (0-0) svladao Wigan Athletic i s ta tri boda stigao do petog mjesta na ljestvici sa 33 boda, dva manje uz utakmicu više od trećeg Chelseaja. Mladen Petrić nije kandidirao za nastup u dresu Fulhama koji je na svom terenu odigrao 1-1 (1-0) protiv Southamptona.

REZULTATI 19. KOLA: Everton - Wigan Athletic 2-1, Fulham - Southampton 1-1, Manchester United - Newcastle United 4-3, Norwich City - Chelsea 0-1, Sunderland - Manchester City 1-0, Reading - Swansea City 0-0, Queens Park Rangers - West Bromwich Albion 1-2, Aston Villa - Tottenham Hotspur 0-4. TABLICA: Manchester United 46, Manchester City 39, Chelsea 35, Tottenham Hotspur 33, Everton 33, West Bromwich Albion 33...

MANCHESTER - Menadžer vodećeg sastava engleskog nogometnog prvenstva Manchester Uniteda Alex Ferguson izjavio je kako će njegov sastav biti bez pomoći napadača Waynea Rooneyja sljedeća dva do tri tjedna zbog ozljede koljena koju je zadobio na treningu prije susreta 19. kola Premier lige u kojemu je United na Old Traffordu svladao Newcastle United sa 4-3.

"Wayne se ozlijedio na jučerašnjem treningu, istegnuo je ligamente prilikom pokušaja jednog udarca volejem", rekao je Ferguson nakon pobjede protiv Newcastlea.

KIJEV - Za novog izbornika ukrajinske nogometne reprezentacije imenovan je domaći stručnjak Mihajlo Fomenko (64) koji je dobio prednost u odnosu na Šveđanina Sven-Gorana Erikssona, koji je prošloga tjedna boravio u Kijevu na pregovorima s vodstvom Ukrajinskog nogometnog saveza. Fomenko će na mjestu izbornika zamijeniti Olega Blohina koji je podnio ostavku na tu dužnost još u rujnu kada je odlučio prihvatiti mjesto trenera Dinama iz Kijeva. Fomenko je tijekom igračke karijere bio branič Dinama iz Kijeva, dok je u trenerskoj karijeri vodio brojne ukrajinske klubove, a 1994. godine je bio i izbornikom Gvineje.

LONDON - Europski nogometni savez (UEFA) iskoristio je mogućnost podnošenja žalbe na odluku vlastite Disciplinske komisije koja je, prema mišljenju vodstva organizacije, preblago kaznila Srbiju i Englesku zbog izgreda koji su se dogodili po završetku uzvratne utakmice njihovih U21 reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo u Kruševcu u listopadu.

"Nakon što je proučio objašnjenja kazni u ovom specifičnom slučaju, disciplinski inspektor UEFA-e osjetio je kako je potrebno podnijeti žalbu na ovakvu odluku u ime UEFA-e", objavila je UEFA.

Iz Engleskog nogometnog saveza (FA) su kritizirali UEFA-u jer nije poslala "dovoljno jaku poruku" u kažnjavanju rasizma u ovom slučaju jer je Srbija kažnjena sa 80,000 eura i igranjem jedne utakmice mlade reprezentacije bez gledatelja zbog rasističkog vrijeđanja tamnoputog engleskog reprezentativca Dannyja Rosea.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙