FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 6. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Serveri Porezne uprave za fiskalizaciju zaprimili su bez zastoja u subote 3.998.255 zapisa za račun, priopćilo je Ministarstvo financija Republike Hrvatske. Ministarstvo navodi kako je tijekom subote sustav zaprimio 3.998.255 zapisa za račun od 10.816 OIB-a, te 1.268 zapisa za poslovni prostor od 684 OIB-a. Podsjeća također kako je od 27. prosinca u 10,00 sati, kada je Porezna uprava obveznicima fiskalizacije u prvoj fazi omogućila pristup produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, do 6. siječnja 2013. u 7,00 sati sustav zaprimio 20.300.660 računa od 11.508 različitih OIB-a, te 53.141 zapisa za poslovne prostore obveznika fiskalizacije od 11.233 različitih OIB-a.

ZAGREB - Sindikat nezaposlenih Hrvatske (SNH) i Koalicija "Svi zajedno" - KSZ (Akcija socijaldemokrata Hrvatske - ASH, Demokratska stranka žena - DSŽ, Savez za promjene - SP, Stranka umirovljenika Hrvatske-blok umirovljenici zajedno - SUH) zatražili su danas ostavku ministra rada i mirovninskoga sustava Miranda Mrsića, zbog, kako navode, bešćutne i bahate odluke o povećanju broja državnih dužnosnika i istodobnom povećanju plaća i do 20 posto onima koji su naglo preopterećeni poslom.

ILOK - Iločke gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i HSP "Dr. Ante Starčević" postigle su sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore,objavile su danas iločke organizacija tih dviju stranaka. Navodi se kako je riječ o nastavku suradnje započete krajem studenoga prošle godine, potpisivanjem i provedbom Sporazuma o trajnoj političkoj suradnji na razini Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije "s ciljem okrupnjavanja političke desnice i skidanja antihrvatske i antikatoličke Kukuriku koalicije sa svih razina vlasti".

NOVI VINODOLSKI - Danas građani Novog Vinodolskog slave svoj Dan grada i 725. obljetnicu donošenja glasovitog Vinodolskog zakona, to je jedan od prvih pisanih pravnih kodeksa u ovom dijelu Europe. Vinodolski zakon donesen je na današnji dan i blagdan Sveta tri kralja – 6. siječnja 1288. godine – a potpisali su ga predstavnici devet ondašnjih općina vinodolskog kraja. Danas je u župnoj crkvi Svetih Filipa i Jakova, zaštitnika Novog Vinodolskog i Novljana, služena svečana misa, a u holu frankopanskoga kaštela gradski čelnici položili su na spomen obilježja cvijeće i upalili svijeće u počast svim poginulima za slobodnu Republiku Hrvatsku.

RIJEKA - Na otoku Krku od siječnja do kraja prosinca boravilo je 661.438 turista, koji su ostvarili 3,8 milijuna noćenja, što je u odnosu na prethodnu godinu 1,4 posto više turista i 5,4 više noćenja, podatci su Turističke zajednice otoka Krka. Domaćih gostiju bilo je 37.877 ili 6,7 posto manje, a stranih 623.561 ili 2,04 posto više. Najviše gostiju, odmaralo se u kućnoj radinosti (235.919) te u kampovima (222.252) i hotelima (194.741). Najposjećeniji su bili Baška (154.990), grad Krk (153.805) i Omišalj (122.909), u kojima je ostvareno i najviše noćenja.

OSIJEK - Zbog trovanja ugljičnim monoksidom u svojoj obiteljskoj kući 20-godišnja Osječanka nalazi se u stanju opasnom po život, izvijestila je danas osječko-baranjska policija.

Djevojka se otrovala plinom sinoć, između 20,00 i 21,00 sati, prilikom kupanja, u svojoj u obiteljskoj kući u Osijeku. Prevezena je u osječki Klinički bolnički centar (KBC) Osijek, gdje joj je pružena liječnička pomoć te se nalazi u komatoznom stanju opasnom po život. Obavljenim izvidima utvrđeno je da je do trovanja ugljičnim monoksidom došlo uslijed neispravnosti dimnjaka plinskog kombi bojlera.

PULA - Rano jutros iz spilje Vela peć na području Učke izvučeno je tijelo 54-godišnjem muškarcu, preminuloga člana Speleološkoga društva Gračišće, izvijestila je Hrvatska gorska služba za spašavanje (HGSS). HGSS navodi kako se odmah po dojavi u akciju uputilo šestero gorskih spašavatelja HGSS Pula i speleolog iz Speleološkog društva Istra. Trojica članova Speleološko društva Gračišće tijekom večeri svratila su u spilju Vela peć kako bi napravili nekoliko fotografija, međutim jedan od njih se poskliznuo i pao, pri čemu se teško ozlijedio, podsjeća HGSS i dodaje kako je na putu prema spilji spašavateljima stigla informacija da je unesrećeni preminuo.

ZADAR - Jučer poslije podne oko 16.40 sati, na državnoj cesti DC-106, kod mjesta Gorica, na otoku Pagu, u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila na mjestu nesreće smrtno je stradao 31-godišnji vozač osobnog automobila dacia logan zagrebačkih registracijskih oznaka, priopćila je jutros zadarska policija.

Dvije osobe, 39-godišnja vozačica i 11-godišnja putnica, koje su se nalazile u osobnom automobilu VW golf zadarskih registracijskih oznaka zadobile teške tjelesne ozljede te su zadržane na liječenju u zadarskoj općoj bolnici.

ZAGREB - Devedesetogodišnju ženu koja je jučer mrtva pronađena u kući u Vrbovcu, usmrtio je iz vatrenog oružja nepoznati počinitelj, izvijestila je danas na konferencija za novinare Policijska uprava zagrebačka. Žena je ubijena u kući u Poljanskom lugu u Vrbovcu, u vremenu od 4. siječnja u 12 sati do 13,30 sati 5. siječnja, rečeno je u policiji. Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Neslužbeno se doznaje da je mrtvu 90-godišnjakinju pronašao član obitelji.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙