FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 1. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović te ministar obrane Ante Kotromanović danas su u Zapovjedno operativnom središtu Glavnog stožera Oružanih snaga RH preko video linka čestitali Novu godinu pripadnicima Oružanih snaga, koji sudjeluju u međunarodnim mirovnim operacijama i misijama u Afganistanu, Kosovu i Siriji. "Razmijenili smo čestitke, a posebno smo im poželjeli da se sretno vrate te im obećali da ćemo mi u Hrvatskoj učiniti sve što možemo za njihovu sigurnost", rekao je predsjednik Josipović novinarima.

ZAGREB - Potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić posjetila je jutros prvorođenu djecu u Novoj godini u KB Sveti Duh, obišla Odjel babinjača te Odjelu ginekologije donirala monitor endoskop vrijedan pedesetak tisuća kuna. U KB Sveti Duh, samo minutu nakon ponoći dječaka je rodila Danijela Tepavac, a dvije minute nakon dječaka na svijet je došao još jedan, kojeg je rodila Amira Kučić. Opačić je kazala kako su u ovoj godini rodiljama osigurana jednaka sredstva kao i prethodne godine te dodala kako je tijekom obilaska bolnice vidjela majke koje su upravo rodile svoje prvo, ali i one koje su rodile svoje 11. dijete.

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio je danas na Novu godinu, Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj gdje je obišao novorođene bebe i njihove majke, a nakon toga je posjetio i korisnike Doma za starije osobe Pešćenica. Tijekom novogodišnje noći u Petrovoj se rodilo pet beba, a prva je bila djevojčica koja je došla na svijet u ponoć i 51 minutu. Njezina majka Vedrana Černecki je iz Županje i to joj je četvrto dijete. Ministar je porazgovarao s majkama novorođenih beba, poželio im sve najbolje i darovao im ruže te košaru s voćem. Od sinoć u 20 sati pa do 8 sati ujutro u Petrovoj se rodilo ukupno 19 beba. U Hrvatskoj se godišnje rodi 41.000 djece, a u Petrovoj 4.400 djece, rekao je ministar u izjavi za novinare nakon obilaska majki i novorođenčadi te razgovora s dežurnim liječnicima i medicinskim sestrama. "To je, kad gledamo proteklih nekoliko godina, brojka koja je konstantna. Nažalost, ta brojka iz godine u godinu pada, ali se tijekom protekle godine rodila 41.300 curica i dečki u našoj državi", kazao je Ostojić.

SLAVONSKI BROD - Slavonski Brod dočekao je početak 2013. godine bez proračuna, izvijestio je danas slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara. Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici 18. prosinca prihvatilo vlastiti prijedlog odluke o privremenom financiranju, no odluku je gradonačelnik Mirko Duspara stavio izvan snage i pozvao u pomoć Ministarstva uprave i financija. "Očekujemo brzu akciju ministarstava te uputu što i kako dalje. Očekujemo također dolazak povjerenika za Gradsko vijeće i dogovor oko dvanaestine iz proračuna potrebne za financiranje. Kao grad moramo funkcionirati, isplatiti plaće školama, vrtićima i vatrogascima. Na kraju krajeva moramo podmiriti obveze koje smo preuzeli još prošle godine. Dio projekata će stati, ali ono što smo počeli mora se i završiti", istaknuo je gradonačelnik Duspara.

PULA - Tridesetak Puljana, koji se okupljaju već gotovo dva desetljeća prvoga dana nove godine na tradicionalnom kupanju kako bi zaplivali na poznatome pulskom kupalištu na Mornaru danas je točno u podne tradicionalnim kupanjem u moru proslavilo ulazak u novu godinu. Kupači su u hladnome moru plivali zajedno nekoliko minuta i pjenušcem nazdravili te ujedno čestitali rođendan jednoj od najstarijih kupačica, 82-godišnjoj Almi Šešliji, koja je i pokrenula ovo tradicionalno pulsko novogodišnje kupanje.

ZAGREB - Na zagrebačkom području tijekom jučerašnjega dana i novogodišnje noći jedan maloljetnik je teško ozlijeđen, a dvije osobe lakše, zbog neoprezne uporabe pirotehničkih sredstava. Na području Črnomerca maloljetnik je jučer oko podneva, zbog neoprezne uporabe pirotehničkih sredstava, teško ozlijedio ruku, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Lakša ozljeda 51-godišnjeg muškarca dogodila se sinoć na području Zaprešića, nešto prije ponoći, kada je pirotehničkim sredstvima ozlijedio ruku. Liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Sinoć, oko ponoći, u Velikoj Kosnici kod Velike Gorice lakše je ozlijeđeno dijete od ispaljenoga pirotehničkog sredstva, najvjerojatnije "rakete", a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

RIJEKA - Petardama su u novogodišnjoj noći u Rijeci i Crikvenici lakše ozlijeđeni 20-godišnjakinja i dijete. Djevojka je ozlijeđena nakon ponoći, kada je nepoznata osoba na dočeku Nove godine na riječkom Korzu aktivirala i odbacila nepoznato pirotehničko sredstvo. Zbog lakših tjelesnih ozljeda prevezena je u bolnicu na Sušaku, gdje joj je pružena liječnička pomoć. U Crikvenici je tijekom dočeka ozlijeđeno dijete, uslijed nestručnog rukovanja petardama, izvijestili su iz policije ne navodeći detalje događaja. Dijete je s lakšm tjelesnim ozljedama prevezeno i zbrinuto u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙