FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 21. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

RIJEKA - Reprezentativac BiH Mehmed Alispahić prešao je iz Dinama u Rijeku, a za klub sa Kantride je potpisao ugovor na četiri i pol godine. Alispahić je u petak dobio sprazumni raskid ugovora s Dinamom, a 25-godišnji veznjak karijeru će nastaviti u Rijeci, koji će mu nakon Šibenika i Dinama biti treći hrvatski klub.

"Kada se Rijeka pojavila kao opcija nije bilo puno razmišljanja oko mog dolaska. Vrlo brzo smo se dogovorili oko mog prelaska u Rijeku. Rijeka je veliki klub, nadam se da ću svojim igrama opravdati povjerenje Uprave kao i navijača Rijeka. Jako mi je drago da sam ponovno na moru, Rijeka je lijep grad i drago mi je da sam i ja dio nje", kazao je Bugojanac Alispahić prilikom predstavljanja.

U Dinamu je Alispahić odigrao 45 utakmica i postigao šest zgoditaka, dok je za nacionalnu selekciju BiH skupio dosad tri nastupa.

SPLIT - Europski nogometni savez (UEFA) je prihvatio Hajdukove razloge za dosadašnje neispunjenje financijskih obveza, te je rok za izmirenje svih financijskih obveza splitskom klubu produljila do 31. ožujka 2013. godine.

"Iz UEFA-e je stiglo rješenje prema kojem je Hajduku za ispunjenje obveza produžen rok do 31. ožujka 2013. godine", objavila je danas službena hajdukova internetska stranica (hajduk.hr) na kojoj stoji da je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić nedavno u Nyonu detaljno obrazložio trenutačnu financijsku situaciju na Poljudu, pojasnivši zbog čega klub do sada u potpunosti nije uspio podmiriti sve svoje obveze prema drugim klubovima, igračima, trenerima, zaposlenicima i državi zbog čega je bio uvjetno kažnjen na tri godine neigranja u europskim natjecanjima.

U studenom ove godine istražno vijeće UEFA-e CFCB (Club Financial Control Body) proslijedilo je "predmet Hajduk" u vezi financijskog fair-playa Upravno-sudbenom vijeću UEFA-e koje je ovlašteno za donošenje konačne odluke.

Brbić je 12. prosinca ove godine ispitan pred Upravno-sudbenim vijećem UEFA-e u Nyonu o finacijskom stanju u Hajduku. Po povratku iz Nyona Brbić je izjavljivao kako je na ispitivanju detaljno obrazložio razloge zbog kojih Hajduk nije na vrijeme podmirio svoje financijske obveze. Također je isticao kako je na tom ispitivanju tražio pomoć FIFA-e i UEFA-e da Hajduk naplati svoje dugove od transfera Anasa Sharbinia u Al-Ittihad u Saudijskoj Arabiji jer bi naplaćivanje tog duga doprinijelo prevladavanju financijskih poteškoća u Hajduku.

ZAGREB - Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) kaznio je šestomjesečnom zabranom nastupa i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima odbojkaša Tonija Skelina i košarkaša Dominika Šamiju. U priopćenju Stegovnog vijeća HZTA stoji da je odbojkaš MOK Šibenika Toni Skelin, koji je bio testiran 4. studenog 2012. na odbojkaškoj utakmici MOK Šibenik – OK Split, kriv jer "kao sportaš nije osigurao da u njegovo tijelo ne dospije zabranjena tvar carboxy – THC-u."

Budući da je prekršio pravila za borbu protiv dopinga HZTA, prema odredbi 2.1 u vezi kategorije S8. kanabinoidi s Popisa zabranjenih sredstava izrečena mu je šestomjesečna kazna zabrane nastupanja.

Identičnu kaznu, zabranu nastupanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od šest mjeseci, dobio je i košarkaš KK Đuro Đaković Dominik Šamija koji je na utakmici između KK Zagreb i KK Đuro Đaković, odigranoj 28. listopada 2012., bio pozitivan na carboxy – THC.

PESCARA - U prvom susretu 18. kola talijanskog nogometnog prvenstva Pescara je svladala Cataniju sa 2-1 (1-1). Domaći su poveli preko Mervana Celika (23), na 1-1 izjednačio je Pablo Barrientos (36) da bi važna tri boda Pescari u borbi za ostanak osigurao Romulo Togni (90+5) pogotkom iz slobodnog udarca u doslovnom posljednjoj sekundi utakmice.

Hrvatski napadač Ante Vukušić zbog ozljede mišića nije kandidirao za nastup u sastavu Pescare koja je s ova tri boda skočila na 15. mjesto ljestvice sa 17 bodova, dok je Catania ostala osma sa 25.

Na vrhu je Juventus sa 41 bodom, sedam više od drugog Intera.

NYON - Sudionik osmine finalan ovosezonske Lige prvaka, španjolski prvoligaš Malaga kažnjena je jednogodišnjom zabranom nastupa u eurokupovima zbog financijskih dugovanja, te će usto morati platiti 300,000 eura kazne. Zabrana se ne odnosi na ovu sezonu, pa će tako Malaga u veljači igrati u osmini finala Lige prvaka protiv Porta, ali će biti primjenjena prvom prilikom kada klub s juga Španjolske ponovno izbori plasman u Europu ukoliko se to dogodi u naredne četiri godine. Kazna će biti produžena za još jednu sezonu ako Malaga do kraja ožujka sljedeće godine ne podmiri svoja dugovanja.

PARIZ - Najbolji strijelac francuskog nogometnog prvenstva, napadač Paris SG-a Zlatan Ibrahimović morat će se 10. siječnja pojaviti pred Disciplinskom komisijom lige zbog incidenta na nedjeljnoj utakmici 17. kola između PSG-a i Lyona kada je u 40. minuti dvoboja kopačkom nagazio na glavu hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena. Ibrahimovićev nesmotreni potez sudac dvoboja nije primjetio, te ga nije kaznio, ali bi mogao biti kažnjen na osnovu televizijske snimke. Inače, Ibrahimović se nakon utakmice ispričao Lovrenu uz obrazloženje da nije imao namjeru ozlijediti protivnika.

PARIZ - Francuski prvoligaš Ajaccio dobio je novoga trenera - bivšeg šefa stručnog stožera Marseillea Alberta Emona. Emon (59) će zamijeniti Alexa Duponta, koji je dobio otkaz u ponedjeljak i to zbog narušenih odnosa s igračima. Novi trener Emon čak je dvaput vodio Marseille, a bio je i u Nici. Momčad s Korzike je tek 14. na ljestvici, a samo je tri boda dijele od zone ispadanja.

NEW YORK - Negdašnja atletičarka Suzy Favor Hamilton, koja je čak triput nastupala za SAD na Olimpijskim igrama, radila je šest godina kao elitna prostitutka, objavio je FoxSport. Hamilton (44) je obavljala posao prostitutke u Las Vegasu, Los Angelesu, Chicagu i Houstonu, a svoje usluge je naplaćivala 600 dolara po satu. Kako je u SAD-u bila poznata kao jedna od najboljih srenjeprugašica, koristila je ime Kelly Lundi, a i njezin suprug je znao da se bavi najstarijim zanatom na svijetu.

Hamilton je nastupila na Olimpijskim igrama 1992, 1996 i 2000., a na Igrama u Sydneyu 2000. je postala poznata jer je pala u finalu utrke na 1500 metara. Nakon karijere atletičarke radila je kao agent za nekretnine, ali joj je, po vlastitome priznanju, to "bilo krajnje dosadno", pa je odlučila zarađivati kao eskort-dama.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙