FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 25. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

U posljednjem susretu 15. kola regionalne košarkaške ABA lige Budućnost VOLI je kao domaćin u Podgorici svladala Igokeu sa 76-71 (40-31).

Igokea je ostala vodeća na ljestvici sa 12 pobjeda i tri poraza, dok je Budućnost šesta s osam pobjeda i sedam poraza.

ABU DABI

Španjolski tenisač Rafael Nadal će nakon šest mjeseci pauziranja zbog ozljede koljena vratiti na teniske terene ovaj tjedna kada će zaigrati na egzibicijskom turniru u Abu Dabiju.

Osim njega će na ovom turniru nastupiti i prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković.

Ovaj turnir je, na kojem će još nastupiti i prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, Britanac Andy Murray, Španjolac David Ferrer, Čeh Tomaš Berdych i još jedan Srbin Janko Tipsarević, priprema u uvodni grand slam turnir sezone Australian Open.

Nekada prvi tenisač svijeta FRafael Nadal zadnji je put nastupio u drugom kolu Wimbledona u kojem je poražen od češkog tenisača Lukasa Rosola.

Nakon toga je otkazao nastup na olimpijskim igrama u Londonu, US Open i finale Davisov kupa protiv Češke.

"Abu Dabi će za mene biti test spremnosti. Moj cilj nije osvajanje tog turnira ili turnira u Dohi ili Australian Opena. Moj je jedini cilj stopostotni oporavak od ozljede i da opet nađem pravu formu. Jedina stvar koja me sada zanima kako će moje koljeno podnositi napore", izjavio je sedmerostruki osvajač Roland Garrosa.

"U natjecateljskom smislu me ne zanima previše što će se događati idući mjesec ili u iduća dva mjeseca. Realni cilj je da do turnira u Indian Wellsu budem sto posto spreman i da dio sezone na pjesku dočekam potpuno zdrav", dodao je Nadal koji je u karijeri osvojio 11 grand slam turnira.

Nadal, koji je četvrti na ATP ljestvici, potvrdio je i nastup na turniru u Dohi.

MADRID

Napadač Swansea Cityja Michu spreman je za nastup za španjolsku reprezentaciju početkom iduće godine nakon senzacionalnog početka karijere u engleskoj Premier League.

Španjolski izbornik Vicente del Bosque je izjavio da će 26-godišnji Michu igrati zaigrati na prijateljskoj utakmici protiv Urugvaja u Dohi 6. veljače.

U sastavu španjolske reprezentacije osim Michua bit će i napadač Celta Vigoa Iago Aspas.

"Iago Aspas i Michu će nastupiti protiv Urugvaja", kazao je Del Bosque.

Michu je na ljeto prešao za 3.2 milijuna dolara iz Rayo Vallecana i trenutačno je vodeći strijelac Premier League sa 13 golova u 18 utakmica.

Aspas je na listi želja za zimski prijelazni rok trenera Swansea Michaela Laudrupa, ali je njegova cijena koja je oko 13 milijuna dolara malo previše za klupski proračun.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙