FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 18. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

RIM

Talijanski prvoligaš Napoli kažnjen je s oduzimanjem dva boda zbog namještanja utakmica u aferi "Calcioscommesse", objavio je u utorak Talijanski nogometni savez (FIGC).

Šest mjeseci suspenzije zaradili su kapetan Paolo Cannavaro kao i Gianluca Grava jer nisu prijavili "napravilnosti".

Zbog ove kazne Napoli je ostao bez izgleda za osvajanje naslova prvaka koji je sada pao na peto mjesto sa deset bodova zaostatka za vodećim Juventusom.

Bivši pričuvni vratar Matteo Gianello, glavni akter u namještanju utakmice Sampdoria-Napoli 16. svibnja 2010., suspendiran je na tri godine.

U aferi Calcioscommesse sudjelovali su igrači prve i druge talijanske lige koje se tereti da su se kladili na namještene utakmice. U sklopu nje su provedene istrage i izvedena neka uhićenja među kojima i ono kapetana rimskog Lazia Stefana Maurija. Također ove su sezone u Serie A oduzimanjem šest bodova kažnjena Sienna, s dva boda Atalanta i Torino s oduzimajem jednog boda.

LOS ANGELES

Oklahoma City Thunder je ejsjanom igrom u trećoj četvrtini i zahvaljujući raspoloženom Sergeu Ibaki svladao sinoć San Antonio Spurse 107-93.

Ibaka je predvodio Thunder sa 25 pogodaka uz 17 skokova. Russell Westbrook je dodao 22 pogotka i devet asistencija, dok je šesti igrač Thundera Kevin Martin zabio 20 koševa sa šutom sedam od 10. Kevin Durant je također upisao dvoznamenkasti učinak sa 19 pogodaka.

Spursi (19-7) su imali četiri igrača sa dvoznamenkastim učinkom ali ni jedan od igrača San Antonia iz prve postave nije igrao u zadnjoj četvrtini nakon što je Oklahoma City (20-4) stvorila prednost od 18 koševa. Tony Parker i rookie Nando De Colo predvodili su Spurse sa po 14 koševa svaki. Parker je također upisao sedam asistencija, a De Colo šest. Tim Duncan je dodao 12 koševa, a Tiago Splitter 10.

Serija od 11-0 za Thunder otvorila je odlučujuću treću četvrtinu u kojoj je Oklahoma City nadigrala San Antonio 29-16. Trener Spursa Gregg Popovich se tada oslonio na pričuve koje su uspjele smanjiti vodstvo Thundera od 18 koševa na devet. Međutim Thunder se brzo opravio i vratio razliku na 15 koševa koliko je i ostalo do kraja.

New York je sinoć dočekao Jeremyja Lina, svoju prošlogodišnju zvijezdu koja sada igra za Houston. U svom prvom pojavljivanju u Madison Square Gardenu od potpisivanja za Rocketse u ljetnom prijelaznom roku, Jeremy Lin je zabio 22 koša uz osam asistencija, dok je James Harden dodao 28 pogodaka i 10 skokova u utakmici u kojoj su Houston Rockets nanijeli prvi poraz Knicksima na njihovom terenu 109-96.

Igrajući bez ozlijeđenog Carmela Anthonyja i Rasheeda Wallacea, Knicksi su doživjeli prvi poraz nakon četiri pobjede u nizu i nakon deset pobjeda na domaćem terenu.

Houston (12-12) je popravio svoj omjer pobjeda i poraza na 8-1 u Gardenu od sezone 2003./04. Rocketsi su pobijedili Knickse dva puta ove sezone s ukupnom razlikom u dvije utakmice od 41 pogotka.

Kod New Yotrka istaknuo se rookie Chris Copeland sa 29 pogodaka, a J.R. Smith je dodao 17.

Nakon što su Knicksi prvu četvrtinu završili s vodstvom od 31-29, Rocketsi su nadigrali Knickse u drugoj četvrtini 27-11 i i poluvrijeme završili s rezultatom 56-42 u svoju korist. Lin i Harden su zajedno u tom dijelu utakmice zabili 15 koševa. Rocketsi su nakon odmora u trećoj četvrtini nadigrali Knickse 27-18 i povećali vodstvo na 80-63.

LONDON

U posljednjem susretu 17. kola Engleske lige Arsenal je kao gost slavio kod Readinga s 5:2, te sa osmog stigao na peto mjesto ljestvice.

Junak dvoboja bio je Španjolac Santi Cazorla koji je postigao tri zgoditka (32, 34, 60), dok je strijelac prvoga zgoditka za "topnike" bio Podolski (14), a zadnjeg Walcott (80). Za domaćine, koji su ostali zadnji, strijelci su bili Fondre (66) i Kebe (71).

Ovaj dvoboj bio je, po pogocima, repriza okršaja u Liga kupu, kada je Arsenal nadoknadio zaostatak od 0:4 i prošao dalje pobjedom 7:5 u produžetku.

ZADAR

Treće kolo međunarodnog otvorenog turnira u Boriku pokazalo je zašto na jakim turnirima nitko ne voli igrati dva kola u jednom danu. Premoreni dvostrukim programom, igrači uglavnom nisu imali dovoljno mentalne snage za preuzimanje većeg rizika, pa je veliki broj partija završen podjelom boda.

Na prvih devet stolova odlučena je samo jedna partija u kojoj je Zadranin Saša Martinović nadigrao slovenskog internacionalca Leona Mazija. Opet se dogodila jedna senzacija s Bojanom Kurajicom u glavnoj negativnoj ulozi. Kurajica je neočekivano pretrpio drugi poraz od anonimnog Bugarina Borislava Ivanova, pa je sa samo pola boda pao na začelje.

Važniji rezultati 3. kola:

Sumets-Jovanić remi, Šarić A.-Kožul remi, Kadrić-Brkić remi, Šarić I.-Kuljašević remi, Stević-Lalić remi, Predojević-Dizdarević remi, Zelčić-Franić remi, Mazi-Martinović 0:1, Jovanović-Cebalo remi, Režan-Videnova 1:0, Vlahov-Kreisl remi, Ivanov-Kurajica 1:0 itd.

Poredak na vrhu:

Sumets, Brkić, Jovanić, Kožul, Kadrić i Šarić A. po 2,5 boda, Šarić I., Lalić, Dizdarević, Predojević, Kuljašević, Stević, Martinović, Režan i Ivanov po 2 boda itd.

NEW YORK

Jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u povijesti nogometa Brazilac Juninho u 37. godini je ostvario još jedan prijelaz.

Nakon što je odradio sezonu u Vasco da Gami Juninho je prešao u New York Red Bullse, klub koji igra u američkoj MLS ligi. Trajanje i vrijednost prijelaza nisu objavljeni.

Juninho u karijeri ima 47 nastupa reprezentaciju, u najboljoj je formi bio dok je igrao čak osam godina za Lyon, odakle je otišao u katarski klub Al Gharafa. Za Vasco da Gamu je odigrao 50 utakmica i zabio 14 pogodaka.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙