FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Nacionalni forum najavila aktivnosti za iduću godinu

Autor: agrb
ZAGREB, 21. prosinca 2012. (Hina) - Udruga Nacionalni forum predstavila je danas aktivnosti koje planira u narednom razdoblju, među kojima se ističu skupovi o aktualnim problemima u Hrvatskoj - 19. siječnja održat će se nacionalni forum "Demografija – uvjet hrvatske budućnosti", kojemu je cilj pronalaženje konkretnih rješenja aktualnih negativnih demografskih trendova.

Taj, drugi forum Udruge obuhvatit će četiri tematske jedinice - "Demografska slika Hrvatske", "Hrvatska kao zemlja (ne)znanja i (ne)mogućnosti", "Bosna i Hercegovina i hrvatsko iseljeništvo kao demografski rezervoar" te "Hrvatska kao Florida sjeverne Europe" o projektima kojima se želi privući umirovljenike na produženi boravak u Hrvatskoj izvan turističke sezone.

Početkom ožujka planira se održavanje trećeg foruma, odnosno međunarodne konferencije "Health in West" o unapređenju kvalitete zdravstvenog sustava, kojoj je cilj stvaranje platforme za sklapanje strateških partnerstva svih sudionika, odnosno subjekata zdravstvenog sustava, od udruga i farmaceutskih kompanija do veledrogerija i osiguravajućih društva.

Konferencija obuhvaća 12 različitih modula koji će obuhvatiti i pojedinačno razraditi svaki segment zdravstvenog sektora, od javno privatnog partnerstva, zdravstvenog osiguranja, preko farmaceutske industrije, zdravstvene tehnologije do primarne zaštite, obrazovanja.

Predviđeni su još regionalni i lokalni Forumi koji će se baviti konkretnim problemima lokalnih zajednica i regije, poput implementacije različitih strategija razvoja i prostornih planova, sa željom da se potakne investicijski ciklus te time i razvitak lokalnih zajednica.

Udruga je s djelovanjem počela u studenom, kada je kao prvi organiziran forum "Ideje i projekti za europsku Hrvatsku". Predsjednik je Nikica Gabrić, a udruga je zamišljena kao svojevrsni inkubator ideja i platforma za stvaranje konkretnih strategija i projekata, sa stručnjacima različitih područja djelovanja koji imaju potrebno znanje, vještine i stručnost. Tijekom iduće godine udruga planira organizirati i forume na temu obrazovanja, gospodarstva i energetike.

(Hina) xpp/xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙