FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Varaždin darovao nekretnine varaždinskom Veleučilištu

Autor: vvar
VARAŽDIN , 19. prosinca 2012. (Hina) - Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i dekan Veleučilišta u Varaždinu Marin Milković potpisali su danas u Gradskoj vijećnici ugovor kojim je Varaždin tom veleučilištu darovao nekretnine na mjestu negdašnje vojarne u Križanićevoj ulici.

Riječ je o zgradi površine 1029 metara četvornih kojom se varaždinsko Veleučilište već koristi, susjednoj zgradi površine 997 metara četvornih koja tek treba biti obnovljena i pripadajućem dvorištu površine 12.125 metara četvornih.

"Darovanjem ovih nekretnina grad Varaždin osigurava potrebne uvjete za daljni razvoj Veleučilišta koje pohađa više od 3000 studenata", rekao je varaždinski gradonačelnik, dodajući da Veleučilište sada radi u iznajmljenim prostorijama na čak sedam mjesta u gradu.

Dekan varaždinskog Veleučilišta Marin Milković istaknuo je da je ovo veliki dan za to veleučilište jer nakon 11 godina djelovanja dobivaju prve nekretnine u vlasništvo i više nisu "beskućnici".

Najavio je da će se obnoviti stara zgrada pokraj zgrade kojom se Veleučilište već koristi, a u njoj će se urediti dvije dvorane sa 150 mjesta, nekoliko dvorana s 80 mjesta, laboratoriji i uredi za nastavnike. Najavljeno je da će se u to uložiti 6,5 milijuna kuna.

Projekti su gotovi i očekujemo raspisivanje javnog natječaja sredinom siječnja, a završetak tendera do kraja veljače kako bi početkom ožujka počela obnova zgrade koja bi trebala završiti do početka sljedeće akademske godine, rekao je dekan Milković.

Istaknuo je da time neće sasvim riješiti problem nedostatka prostora te da namjeravaju izgraditi novu zgradu površine 8000 metara četvornih u sklopu sveučilišnog kampusa na Ribnjaku, a dobivene nekretnine omogućit će im racionalnije poslovanje.

"Više od milijun kuna koje sada na godinu plaćamo za najam sedam mjesta u gradu moći ćemo pretočiti u otplatu kredita te krenuti u odgovarajuće opremanje prostora koji su sada naši, a u što dosad nije bilo logično ulagati", rekao je dekan Milković.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙