FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 24. studenoga

Autor: mcur
ZAGREB, 24. studenog 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 24. studenoga.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će izaslanstvo europskih grkokatoličkih biskupa (9 sati, Ured Predsjednika RH, Pantovčak 241). Tradicionalni godišnji susret grkokatoličkih biskupa iz čitave Europe ove godine se održava u Zagrebu, u povodu završetka jubilarne godine u kojoj se slavila četiristota obljetnica uspostave crkvenog zajedništva sa Svetom Stolicom i osnivanja Marčanske biskupije, čija je nasljednica Križevačka biskupija.

ZAGREB - Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) održat će svoju programsko-prosvjednu skupštinu "Vrijeme je za promjene" na Trgu bana Jelačića (11 sati). Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg će nakon završetka skupštine dati izjave predstavnicima medija (11,45 sati) o Prijedlogu Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2013., prijedlogu Zakona o izmjeni i dopuni zakona o porezu na dodanu vrijednost te o najavama uvođenja poreza na nekretnine. Sudionicima skupštine obratit će se i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Vladimir Ferdelji i predsjednik GO HSS Grada Zagreba i kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba Nenad Matić.

ZAGREB - Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske održat će svečanu akademiju u povodu 70. obljetnice Prvog korpusa Narodnooslobodilačke vojske. Na svečanoj akademiji sudjelovat će predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko (11 sati, Dom Hrvatske vojske, Stančićeva 4). Pola sata ranije na istom mjestu otvorit će se izložba ratnih plakata NOB-a.

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata održat će konferenciju za novinare o prijedlogu Državnog proračuna 2013. – 2015., odnosno na temu "Drastično smanjenje sredstava za obrazovanje i znanost" (11,30 sati, Hrvatski učiteljski dom, Trg maršala Tita 4/II).

ZADAR - U povodu Dana grada Zadra i blagdana svetoga Krševana održat će se svečana sjednica Gradskoga vijeća (u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu u 11,30 sati). Nazočan će biti i general Ante Gotovina kojem će biti uručena Povelja počasnog građanina Grada Zadar iz 2001., te Nagrada Grada Zadra iz 2011. Grad Zadar se priprema za javni doček generala Ante Gotovine. Gotovina bi se građanima s pozornice ispred crkve svete Marije na Forumu trebao obratiti oko 14 sati.

VARAŽDIN - Svečano otvorenje prvog HEP ESCO centra, informativnog centra energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, gdje će se na jednom mjestu ponuditi odgovore i rješenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, od projekta, preko korištenja tehnologije do ulaska u partnerski odnos s HEP-om (10 sati, prostori Elektre Varaždin, Kratka ulica 3).

SPLIT - Nastupom u izvedbi baleta "Trnoružica" nacionalna baletna prvakinja Almira Osmanović obilježit će 35 godina umjetničkog rada i ujedno se oprostiti od splitske publike i ansambla Baleta HNK Split kojim je ravnala proteklih deset godina (18 sati, Hrvatsko narodno kazalište Split, Trg Gaje Bulata 1).

ZAGREB - Tradicionalna, dvadeseta dodjela Nagrada hrvatskog glumišta, koja se svake godine dodjeljuje najboljim ostvarenjima iz područja dramske, operne, baletne, radijske i televizijske umjetnosti, održat će se u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (21 sat).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙