FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Varaždina

Autor: vvar
VARAŽDIN, 6. prosinca 2012. (Hina) - U povodu Dana grada Varaždina, koji se obilježava 6. prosinca, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu večeras je održana svečana sjednica varaždinskog Gradskog vijeća.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet koji je okupljene predstavnike gradske i županijske vlasti, načelnike i gradonačelnike te ostale uzvanike iz političkog, kulturnog, društvenog i vjerskog života ukratko izvijestio o radu vijeća u proteklih godinu dana. Istaknuo je pritom da je Varaždin "jedan od najugodnijih hrvatskih gradova, koji je u 21. stoljeću uspio sačuvati čaroliju srednjovjekovlja".

Kako je na svečanosti rekao varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, "rad, rad i samo rad obilježili su prošlih godinu dana u Varaždinu". Kao najveće uspjehe izdvojio je, među ostalim, uključivanje u projekte energetske učinkovitosti kroz koje će se obnoviti gradski vrtići, Prva osnovna škola i Gradski bazeni Varaždin, projekte dogradnje Pete i Šeste osnovne škole te obnove i dogradnje zgrade Veleučilišta, kao i projekte izgradnje sveučilišnog kampusa i studenstkog restorana.

"Većina projekata vezana je uz obrazovanje, ali to su ujedno i infrastrukturni projekti koji će dati gospodarski zamah te pokrenuti našu građevinu i sve male obrtnike koji to prate“, rekao je Habuš, te dodao da ima razloga za optimizam i da je Varaždin grad koji služi za primjer drugima.

Da Varaždin po mnogo čemu prednjači u Hrvatskoj i treba biti primjer drugima, složio se i varaždinski župan Predrag Štromar koji je pohvalio rad gradske vlasti te ostvarene i planirane projekte, a posebno projekt Medijskog sveučilišta. Pohvalio je i rad mjesnih odbora te brigu o razvoju prigradskih naselja.

Okupljenima na svečanoj sjednici vijeća obratila se i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. Istaknula je da je Varaždin jedan od rijetkih gradova koji na svom ulazu nema samo trgovačke centre nego i gospodarski dio, da je to grad u kojem se proizvodi i radi te da treba biti uzor svima.

Čestitke u povodu Dana grada i blagdana svetog Nikole – zaštitnika Varaždina, uputio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, pohvalivši rad aktualnog gradskog vodstva.

"Tu se generacijama vodi briga o kvaliteti života i to je nešto na čemu vam svi zavidimo“, rekao je Batinić.

U sklopu svečane sjednice varaždinskog Gradskog vijeća, laureatima su uručena priznanja Grada Varaždina za ovu godinu, a održan je i prigodan umjetnički program.

Nakon sjednice je na Franjevačkom trgu počeo koncert koji je poklon gradske vlasti građanima.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙