FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 18. prosinca

Autor: agrb
ZAGREB, 17. prosinca 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 18. prosinca:

GORNJA BISTRA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetit će Specijalnu bolnicu za kroničke bolesti dječje dobi Gornja Bistra povodom obilježavanja 10. godišnjice rada volontera talijanske Udruge "Vrt plavih ruža" (11 sati, Bolnička 21).

ZAGREB - Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe potpisat će U ime Vlade Republike Hrvatske Sporazum će potpisati predsjednik Vlade Zoran Milanović, a u ime predstavnika umirovljenika predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Vladimir Nožarić, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović i predsjedavajući Koordinacije umirovljeničkih udruga Mario Tocauer (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Nakon potpisivanja, predviđeno je obraćanje predsjednika Vlade Zorana Milanovića i predstavnika umirovljenika.

ZAGREB - Po završetku sjednice Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske (12 sati, Banski dvori) održat će se konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti načini financiranja udruga iz državnog proračuna za iduću godinu (13 sati). Na konferenciji će sudjelovati potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, predsjednica Međuresornog povjerenstva.

VUKOVAR - U posjetu Veleučilištu Lavoslav Ružička boravit će ministar znanosti obrazovanja i sporta, Željko Jovanović. Dekanica Veleučilišta Gordana Bujišić upoznat će ministra Jovanovića s razvojnim planovima i programima Veleučilišta, a potom će se ministar susresti s studentima te odgovarati na pitanja. (14 sati, Veleučilište Lavoslav Ružička, Županijska 50)

ZAGREB - Izborna skupština gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba, na kojoj će između dvije pristigle kandidature biti izabran predsjednik Gradskog odbora, između 67 pristiglih kandidatura izabrat će se 39 članova Gradskog odbora te pet članova Nadzornog odbora između 18 pristiglih kandidatura. Izaslanike i goste Izborne skupštine gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, pozdravit će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (17 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - U nastavku suđenja bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, optuženom za primanje mita u zamjenu za prikazivanje emisija producentske tvrtke "Core media" na zagrebačkom Županijskom sudu trebale bi svjedočiti novinarka HTV-a Hloverka Novak Srzić i bivša novinarka HTV-a Dijana Čuljka, nekadašnja suvlasnica "Core media". Novak Srzić i Čuljak neki su svjedoci označili kako osobe koje su radile na projektima za konkurentsku kuću iako su bile zaposlene na javnoj televiziji. Bivšeg direktora programa Nove TV tereti USKOK da je od Šelebaja od kraja 2004. do kraja 2007. primio 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija "Jedan na jedan", "U sridu" i "Istraga", pri čemu je za svaku emisiju od Šelebaja navodno dobivao po tisuću eura. I sam Šelebaj je u drugom postupku optužen za zloporabu položaja, to jest da je od studenog 2004. do veljače 2007. preko fiktivnih računa izvukao 9,4 milijuna kuna iz tvrtke "Core media" i još jedne tvrtke te pritom državu oštetio za 3,1 milijun kuna neplaćenog PDV-a. (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u, bivšim dužnosnicima te stranke i vlasnici Fimi medije, preko koje se navodno izvlačio novac iz državnih institucija i tvrtki trebali bi svjedočiti odvjetnik Pero Lozica, poduzetnik Marijan Primorac, direktor Vinkovačke televizije Dragutin Veselčić i novinar Hrvatskog lista Ivica Marijačić. Pero Lozica je u istrazi korupcijske afere Fimi media svjedočio o kupnji jednog lokalnog medija na preporuku Sanadera i suptuženog bivšeg Sanaderova glasnogovornika Ratka Mačeka, dok je Primorac navodno kupio Sanaderu BMW za 300.000 eura te još donirao 280.00 kuna. (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

VUKOVAR - Potpisivanje Ugovora o modernizaciji javne rasvjete glavnih prometnica naselja Mitnica, Lijeva bara i Borovo naselje u Vukovaru. Ugovor će potpisati gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dinko Polić. Potpisivanju Ugovora prisustvovat će i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. Predmet ugovora je zamjena postojećih svjetiljaka i dijela infrastrukture javne rasvjete u Vukovaru, a ovim projektom očekuje se godišnja ušteda energije za 38 posto i značajno smanjenje godišnje emisije stakleničkih plinova (11,15 sati, Gradski ured Grada Vukovara, Dr. F. Tuđmana 1). Izjave su predviđene nakon potpisivanja Ugovora.

VARAŽDIN - Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu obilježit će 50. obljetnicu postojanja svečanom sjednicom koja će se s prigodnim umjetničkim programom održati na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu (11 sati). Uz prigodan govor dekana Vjerana Strahonje, bit će dodijeljene pohvale studentima, priznanja nastavnicima, suradnicima i nenastavnom osoblju, te povelje i priznanja zaslužnim institucijama i poduzećima.

ZAGREB - U povodu 62. godišnjice od osnutka ULUPUH-a, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, dodijelit će se Velika nagrada te udruge za životno djelo Bruni Šišiću, Nagradu za najbolju izložbu u ovoj godini međunarodnoj izložbi grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf11 te Nagradu za najboljeg mladog umjetnika Ivi Lulić (12 sati, Stara gradska vijećnica u Zagrebu, Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Hrvatski državni arhiv predstavit će knjige u svojoj nakladi u 2012. godini, o kojima će govoriti njihovi autori i urednici. Pozdravnu riječ o protekloj godini dat će vd. d. ravnatelja Arhiva Jozo Ivanović (14 sati, Velika čitaonica HDA, Marulićev trg 21).

ZAGREB - Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića održat će se svečana akademija prigodom 95. obljetnice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pozdravnu riječ imat će dekan akademik Davor Miličić, a uz prigodni glazbeni program, dodijelit će se i nagrade Medicina Zakladi "Ana Rukavina" i posthumno Dr. Jerryju Blaskovichu te Dekanove nagrade (11,30 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Hina će objaviti Kronologiju događaja koji su u 2012. obilježili unutarnjopolitička i ostala zbivanja u Hrvatskoj u četiri dijela.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙