FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oprezno trgovanje

Autor: neba
NEW YORK, 19. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Nakon dva dana snažnog rasta cijena dionica, zahvaljujući nadi ulagača da će se izbjeći 'fiskalna litica', američki terminski indeksi najavljuju danas oprezno trgovanje na Wall Streetu.

Dow Jones i Nasdaq terminski indeks bili su u 12,30 sati u plusu do 0,2 posto, dok je S&P 500 stagnirao na jučerašnjim razinama.

U posljednja dva dana S&P 500 indeks skočio je više od 2 posto, što se zahvaljuje nadi ulagača da će SAD izbjeći 'fiskalnu liticu', automatsko smanjenje proračunskih rashoda i povećanje poreza početkom iduće godine, koje bi moglo gurnuti američko gospodarstvo u recesiju.

U pregovorima je predsjednik Barack Obama republikancima ponudio ustupke po pitanju poreza i potrošnje na socijalne programe, dok su republikanci pristali na produljenje poreznih olakšica onima koji zarađuju manje od milijun dolara godišnje.

I danas će se pažljivo pratiti sve vijesti u vezi pregovora o smanjenju proračuna, a bit će objavljeno i nekoliko značajnih makroekonomskih izvješća, koja će pokazati kakva je situacija u američkom gospodarstvu.

Među ostalim, očekuju se podaci o građevinskim dozvolama i započetim gradnjama kuća u studenome u SAD-u.

I na europskim burzama vlada dobro raspoloženje. U 12,30 sati frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su u plusu između 0,2 i 0,5 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙