FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprezno trgovanje uoči izvješća o zaposlenosti

Autor: scvi
NEW YORK, 7. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Investitori na Wall Streetu danas oklijevaju s kupnjom dionica, uoči objave ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u, pa su terminski indeksi u blagom minusu.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,00 sati u minusu 10 bodova, a tehnološki Nasdaq 3,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 1,2 boda te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Procjenjuje se da je u studenome u SAD-u bilo otvoreno 85.000 novih radnih mjesta, dok je stopa nezaposlenosti ostala na 7,9 posto.

U tome mjesecu znatan utjecaj na američko gospodarstvo imao je uragan Sandy, stoga je teško procjenjivati koliko će taj podatak imati utjecaja na kretanja na dioničkim tržištima, kažu stratezi.

„Bude li podatak o broju zaposlenih u studenome manji od očekivanja, tržište možda i neće reagirati uslijed privremenog 'uraganskog' efekta na gospodarstvo“, kaže Thomas Herrmann, strateg pri Credit Suisse.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će biti objavljen i indeks povjerenja američkih potrošača.

Mnogi su investitori i dalje su na oprezu i zbog neizvjesnog ishoda pregovora o američkom proračunu u Kongresu.

Na europskim burzama cijene dionica danas su blago oslabile, nakon što je Bundesbanka snizila gospodarske procjene za Njemačku.

Trenutno je londonski FTSE na gubitku 0,11 posto, frankfurtski DAX 0,25 posto, a pariški CAC 0,28 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙