FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: pad terminskih indeksa na početku tjedna

Autor: scvi
NEW YORK, 10. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Terminski indeksi ukazuju na negativan početak današnjeg trgovanja na Wall Streetu dok investitori iščekuju nove vijesti o napretku pregovora o američkom proračunskom manjku.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,00 sati u minusu 20 bodova, a tehnološki Nasdaq 5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 2,75 boda te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Američki predsjednik Barack Obama susreo se s predsjednikom predstavničkog doma Kongresa, republikancem Johnom Boehnerom u Bijeloj kući kako bi se dogovorili o načinima izbjegavanja 'fiskalne litice'.

Nove smjernice investitorima mogla bi dati objava indeksa Conference Boarda o trendu zapošljavanja u studenome u SAD-u.

Od poslovnih vijesti, pozornost investitora mogla bi privući najava da će osiguravateljski div AIG prodati gotovo cijeli udio u drugom po veličini svjetskom zrakoplovnom prijevozniku ILFC-u, i kineskom konzorciju za 4,8 milijardi dolara.

Nadalje, posrnuli europski brand General Motorsa, Opel je objavio kako planira u 2016. godini prekinuti proizvodnju vozila u njemačkom pogonu u Bochumu.

Na europskim burzama najvažniji indeksi jutros su oslabili nakon što je talijanski premijer Mario Monti protekloga vikenda najavio ostavku.

Londonski Ftse indeks trenutno je u minusu 0,25 posto, a frankfurtski DAX i pariški CAC više od 0,50 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙