FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: mokri i skliski kolnici u većem dijelu Hrvatske

Autor: amat
ZAGREB, 5. prosinca 2012. (Hina) - Zimski uvjeti, jak vjetar te mokri i skliski kolnici otežavaju promet u većem dijelu Hrvatske, izvijestio je jutros HAK u kojem vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Jaki udari vjetra na autocesti A1, između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božić, brzinu ograničavaju na 40 km/h.

Na dvadesetak prometnica u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj promet je zbog zimskih uvijeta zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguće je poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Jako jugo preknulo je trajektne linije Valbiska-Lopar, Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik, sve katamaranske linije na riječkom području i katamarani: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa.

Na graničnim prijelazima pojačan promet teretenih vozila HAK očekuje na Bregani, Maclju, Pasjaku i Bajakovu.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙