FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Olujna bura na A6, zimski uvjeti u Gorskom kotaru i Lici

Autor: spar
ZAGREB, 30. studenoga 2012. (Hina) - Autocesta A6 Rijeka-Zagreb zbog olujne bure između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila, a zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu između čvorova Kikovica i Bosiljevo, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru: D3 Zdihovo -Vrbovsko-Delnice- Gornje Jelenje-Kikovica, D32 Prezid-Delnice, D42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi-Delnice, D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, te na ostalim lokalnim i županijskim cestama na području Novog Vinodolskog,Delnica, Vrbovskog i Čabra.

U Lici: D42 Poljanak, D218 Dobroselo-Mazin, ŽC5201 Selište-Prijeboj i ŽC5203 Otrić-Srb.

Za sav je promet zatvorena županijska cesta ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje.

HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

Državna cesta D23 Karlovac-Josipdol na predjelu Šeketino Brdo kraj Duge Rese i županijska cesta u Donjem Mekušju kraj Karlovca zatvorene su za sav promet zbog poplave.

Na graničnom prijelazu Bregana pojačan je ulazak osobnih vozila.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranske linije na riječkom području, te iz Splita za Brač, Hvar, Korčulu, Lastovo i Vis.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙