FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Zbog jake bure između Maslenice i Gornje ploče autocesta otvorena samo za osobna vozila

Autor: dber
ZAGREB, 3. prosinca 2012. (Hina) - Zbog jake bure, autocesta A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča otvorena je samo za osobna vozila, ostala voze obilazno državnim cestama preko Udbine, Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub (HAK).

I na Jadranskoj magistrali, između Bakra i Svete Marije Magdalene, zbog bure je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom zbog bure.

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru i mjestimice središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, dok između čvorova Delnice i Kikovica mogu voziti samo osobna vozila zbog jake bure.

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Gorskom kotaru na cestama Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, Prezid-Delnice i Stubica-Ogulinski Hreljin, Parg-Čabar, Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, Crni Lug-Gornje Jelenje, Vrbovsko-Kupjak, Kraljev Jarak-Fužine, Sopač-Mrkopalj-Tuk te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, a u središnjoj Hrvatskoj i Lici na cestama Čeglje- Karlovac- Grabovac- G. Vaganac- Korenica- Udbina- Ondić, Žuta Lokva- Senj, Korenica- Bunić- Lički Osik-Gospić-Karlobag, Saborsko - Poljanak, Špilnik – Korenica, Grabovac- Ličko Petrovo Selo, Udbina- čvor Gornja Ploča.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na Graničnom prijelazu Bregana.

Trajekti i katamarani plove redovito.

(Hina) pp/xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙