FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: snijeg otežava vožnju

Autor: amat
ZAGREB, 5. prosinca 2012. (Hina) - Ugaženog snijega ima na kolnicima u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je oko ponoći Hrvatski autoklub (HAK) koji vozačima savjetuje da ne kreću na put ako ne moraju i da na vozilima imaju zimsku opremu.

Zbog jakog juga u prekidu su trajektne linije Valbiska-Lopar, Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik, sve katamaranske linije na riječkom području i katamarani: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 1 i Kikovica.

U Lici i središnjoj Hrvatskoj zatvorene su ceste D1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin-Vrlika, D3 Karlovac-Duga Resa-Zdihovo, D6 Jurovski Brod-Karlovac-Vojnić-Vojišnica, D23 Duga Resa-Josipdol-Kapela, D25 Lički Osik-Korenica, D36 Karlovac-Šišljavić, D42 Ogulinski Hreljin-Drežničko Selište, D52 Špilnik-Korenica, D217 Ličko Petrovo Selo (D1)-GP Ličko Petrovo Selo, D218 Dobroselo-Bruvno, D522 Udbina-čvor Gornja Ploča.

Županijska cesta ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje otvorena je samo za osobna vozila.

U Gorskom kotaru zatvorene su ceste D3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, D32 Prezid-Delnice, D42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5191 Sopač-Tuk, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-G. Jelenje te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra i Delnica.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, a zbog jakog juga na srednjem i južnom Jadranu mogući su odroni u usjecima i zasjecima.

(Hina) pp/xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙