FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Ukinuta zabrana prometa između Delnica i Kikovice

Autor: dber
ZAGREB, 3. prosinca 2012. (Hina) - Zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Bosiljeva i Kikovice ukidaju se, kao i zabrana prometa zbog vjetra na dijelu između Delnica i Kikovice, izvijestili su jutros iz Hrvatskog autokluba (HAK), no dodaju da je zbog jake bure i nadalje otvorena samo za osobna vozila dionica autoceste A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča, dok ostala voze obilazno državnim cestama preko Udbine, Gračaca i Zatona Obrovačkog.

Na Jadranskoj magistrali, između Bakra i Svete Marije Magdalene, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru i mjestimice središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Gorskom kotaru na cestama Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, Prezid-Delnice i Stubica-Ogulinski Hreljin, Parg-Čabar, Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, Crni Lug-Gornje Jelenje, Vrbovsko-Kupjak, Kraljev Jarak-Fužine, Sopač-Mrkopalj-Tuk te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog kao i u središnjoj Hrvatskoj i Lici na cestama Čeglje- Karlovac- Grabovac- G. Vaganac- Korenica- Udbina- Ondić, Žuta Lokva- Senj, Korenica- Bunić- Lički Osik-Gospić-Karlobag, Saborsko - Poljanak, Špilnik – Korenica, Grabovac- Ličko Petrovo Selo i Udbina- čvor Gornja Ploča.

Županijska cesta ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje otvorena je samo osobna vozila.

Na svim cestama na području općine Klana te u zaleđu Matulja i Opatije obavezna je zimska oprema.

Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito.

(Hina) pp/xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙