FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitsko-dalmatinski HDZ nezadovoljan novcem iz državnog proračuna

Autor: pgas
SPLIT, 28. studenog 2012. (Hina) - Vodstvo HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije na večerašnjoj konferenciji za novinare izrazilo je nezadovoljstvo novcem iz državnog proračuna za 2013. godinu za tu županiju te je zatražilo da se te manjkavosti uklone do idućeg petka, za kada je najavljeno prihvaćanje državnog proračuna za sljedeću godinu.

Predsjednik splitsko-dalmatinskoga HDZ-a Ante Sanader rekao je kako su ogorčeni novcem iz državnog proračuna za plaće državnim službenicima zaduženim za izdavanje građevinskih dozvola. Za te je službenike, dodao je, potrebno 4,5 milijuna kuna, a u državnom proračunu osigurano je samo 1,8 milijuna kuna, što znači da je ta županija zakinuta.

Po njegovim riječima, u državnom proračunu za iduću godinu predviđeno je 16 posto novca manje za potrebe školstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a smanjen je i novac za potrebe sinjskih alkara, što je, kako je rekao, "udar na budućnost naše Alke".

Ante Sanader je kritizirao i to što je u proračunu zanemarena izgradnja ceste Trogir-Solin-Omiš, što će, po njegovu mišljenju, još više otežati promet tom cestom, koja je već sada najprometnija u Hrvatskoj i ljeti se na njoj stvaraju kilometarske gužve i višesatni zastoji.

Istaknuo je da su svoje primjedbe u vezi s novcem iz državnog proračuna za 2013. godinu koji je namijenjen Splitsko-dalmatinskoj županiji dostavili ministrima i saborskim zastupnicima iz te županije te kako od njih očekuju da se zauzmu i uklone te nedostake u proračunu prije njegova prihvaćanja.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙