FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 27. studenog 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati

NYON - Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) suspendirala je napadača Šahtara Luiza Adriana s jednom utakmicom neigranja zbog nesportskog poteza za vrijeme utakmice Lige prvaka protiv Nordsjallanda. Brazilac je u susretu igranom u Kopenhagenu postigao gol nakon što je njegov suigrač vraćao loptu Dancima, koji su zaustavili igru nakon ozljede jednog igrača ukrajinskog sastava. Willian je igračima danskog prvaka želio vratiti loptu, no Adriano je presjekao dodavanje i na opće zaprepaštenje postigao pogodak za 1:1. Adriano je u nastavku utakmice postigao još dva gola, a Šahtar je slavio 5:2. Brazilac će zbog kazne propustiti utakmicu posljednjeg kola protiv Juventusa u Donjecku.

ZAGREB - Nogometaši Cibalije i Lokomotive prvi su polufinalisti hrvatskog nogometnog Kupa. Cibalija je u uzvratnom susretu četvrtfinala na gostovanju pred 4.500 gledatelja pobijedila Osijek 3:1, a kako je prvi susret završio 1:1 Vinkovčani su izborili plasman u polufinale. Cibalija je povela već u 50. sekundi utakmice nakon brze kontre golom Koledića. Osijek je izjednačio u 51. minuti, a strijelac je bio Lešković, no dvije minute kasnije gosti su ponovo poveli golom Puljića. Mladen Bartolović je u sudačkoj nadoknadi razriješio sve dvojbe postigavši treći pogodak za sastav iz Vinkovaca. Lokomotiva je na stadionu Maksimir odigrala 0:0 protiv GOŠK-a, nakon što je u prvom susretu u Dubrovniku slavila 1:0.

Danas je odigran i prvi susret četvrtfinala između Zeline i Hajduka, a utakmica je završila 1:1. Hajduk je poveo golom Vršajevića (29), a izjednačio je Fuček (57). Uzvratni susret igra se 12. prosinca u Splitu. U srijedu je u Koprivnici uzvratna utakmica između Slaven Belupa i Zadra. Zadrani su na Stanovima slavili 1:0.

HANTI-MANSIJSK - Prva partija finalnog dvoboja za naslov svjetske šahovske prvakinje između Ukrajinke Anne Ušenine i Bugarke Antoanete Stefanove završena je remijem u 36. potezu. Poslije mirne pozicijske igre Stefanova je zahvatila laganu inicijativu, ali je Ušenina stvorila dostatnu protuigru i prisilila suparnicu na podjelu boda. Trebaju se odigrati četiri partije, a u slučaju neodlučenog rezultata doigravalo bi se ubrzanim tempom. Stefanova, koja je bila rangirana tek kao šesnaesta na prvenstvu, blagi je favorit zbog većeg rejtinga.

NEW YORK - Nakon što je Nijemac Sebastian Vettel obranio naslov svjetskog prvaka prvaka u Formuli 1, vodstvo Red Bull Racinga nagradilo je sve zaposlenike novčanim bonusima od 12.000 do 50.000 eura za što će odvojiti oko deset milijuna eura. Nagradu je dobio svaki od 550 zaposlenika u sjedištu Red Bull Racinga u Milton Keynesu u Engleskoj. Čistačice i osoblje s recepcije će primjerice, dobiti po 12.000 eura, dok za inženjere bonus iznosi oko 50.000 eura. "Premije su definirane ugovorima i na njih ima pravo svaki naš zaposlenik. Kao i prošle godine, svatko dobiva svoj udio", potvrdio je jedan od čelnika kompanije Helmut Marko. Koliku će nagradu dobiti trostruki uzastopni svjetski prvak Vettel još uvijek je nepoznato.

RIO DE JANEIRO - Bivši izbornik nogometne reprezentacije Brazila Luis Felipe Scolari (64), poznat i kao 'Bih Phil', najizgledniji je kandidat za ponovo preuzimanje klupe peterostrukih svjetskih prvaka. Brazilski nogometni savez (CBF) prošle je nedjelje uručio otkaz Manu Menezesu nakon što je posljednje dvije godine vodio 'Selecao'. Premda je direktor CBF-a Andres Sanches bio protiv njegova otpuštanja smatrajući da Menezes vodi reprezentaciju u pravom smjeru, pritisak javnosti je bio jači. Nagađalo se kako bi reprezentaciju mogao preuzeti Pepe Guardiola, no predsjednik CBF-a Jose Maria Marin inzistira na tome da izbornik bude Brazilac. Scolari je vodio reprezentaciju od lipnja 2001. do konca 2002. godine, a pod njegovim vodstvom Brazil je osvojio naslov svjetskog prvaka, posljednji od pet titula koje ima. Scolari se nedavno razišao sa Palmeirasom i trenutačno je bez posla.

BARCELONA - Legendarni njemački nogometaš Gerd Mueller još će neko vrijeme ostati vlasnikom rekordnog broja golova u jednoj kalendarskoj godini, nakon što je trener španjolskog velikana Barcelone Tito Vilanova odlučio Lionela Messija odmoriti u susretu Kupa Kralja protiv Alavesa. Mueller je 1972. godine zabio 85 golova, dok je Messi trenutačno na brojci od 82 gola i ogled protiv Alavesa se činio idealnim za rušenje rekorda. "Messi jedino razmišlja o klupskim trofejima, a ne vlastiti rekordima. Zaslužio je odmor, premda se protiv Alavesa mogao sasvim približiti Muellerovom rekordu," kazao je Vilanova. Barca je u prvom susretu na gostovanju slavila 3:0 i uzvrat na Camp Nou je tek formalnost. Osim Messija, Vilanova će odmarati i Victora Valdesa, Andresa Iniestu, Xavija i Gerarda Piquea, a priliku će dobiti 'klinci' iz klupske akademije. "Ovo je prilika da nekoliko mlađih igrača zaigra i pokaže svoje znanje," dodao je strateg Barcelone.

RIO DE JANEIRO - Generalni tajnik Međunarodne nogometne federacija (FIFA) Jerome Valcke najavio je kako će krovna nogometna organizacija pomoći u obnovi razrušenog stadiona u Gazi. "Naša je dužnost ponovo izgraditi nogometnu infrastrukturu koja je srušna. Sasvim sigurno pomoći ćemo u rekonstrukciji stadiona u Gazi. Nogomet spaja ljude i naša je dužnost pomoći koliko možemo," poručio je Valcke iz Rio de Janeira gdje će prisustvovati ždrijebu Kupa Konfederacija. Stadion u Gazi je oštećen početkom ovog mjeseca tijekom bombardiranja izraelskih vojnih snaga, a šteta na cijelom kompleksu je nekoliko milijuna dolara. Izraelski vojni dužnosnici izjavili su kako je stadion u Gazi korišten za lansiranje raketa koje su bile usmjerene prema izraelskim gradovima.

PARIZ - Aktualnoj olimpijskoj pobjednici i svjetskoj prvakinji u judu u kategoriji do 70 kilograma Francuskinji Lucie Decosse (31) lopovi su provalili u kuću i ukrali joj tri zlatne medalje, računalo i nakit. Decosse je ostala bez dvije zlatne medalje sa svjetskih prvenstava, te jedne s europskog prvenstva. Srećom, zlatna medalja s olimpijskih igara u Londonu bila je na sigurnom. "Da su mi nju ukrali ne znam kako bi to preživjela. Krađa medalja nije kraj svijeta, ali je u svakom slučaju uznemirujuće," kazala je 31-godišnja Decosse. Provala se dogodila dok je pratila svjetsko prvenstvo u Parizu kao gledatelj. Pored zlata sa londonskih OI, te tri zlatne medalje osvojene na svjetskim prvenstvima, Decosse je tijekom karijere bila i četiri puta europska prvakinja.

BERLIN - Njemačko državno tužiteljstvo priopćilo je da neće pokrenuti postupak protiv dvojice Bayernovih nogometaša, našeg reprezentativca Marija Mandžukića i švicarskog Xherdana Shaqirija, zbog proslave pogotka u ogledu Nürnberga i Bayerna (1-1) odigranom 17. studenoga, objavili su njemački mediji. Nakon postignutog pogotka u trećoj minuti Mandžukić je otrčao prema Bayernovim navijačima i vojnički im salutirao, a neki su mediji takvu proslavu protumačili kao salutiranje nedavno oslobođenim hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Kada se Mandžukiću u proslavi pridružio i švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri, koji je rođen na Kosovu, bilo je puno rasprava na temu ima li politici mjesta u sportu. Njemačko državno tužiteljstvo pokrenulo je istragu nakon što je primilo dva e-maila s pritužbama na račun dvojice Bayernovih igrača kod kojih je navodno bila sporna visoko uzdignuta ruka dvojice nogometaša, što je neke podsjetilo i na nacistički pozdrav. "Gledajući cijeli tijek te situacije, nemamo razloga vjerovati da su igrači željeli demonstrirati kazneni nacistički pozdrav", priopćilo je tužiteljstvo.

MOSKVA - Bivša svjetska i olimpijska prvakinja u bacanju kugle Ruskinja Svetlana Kriveljova pod istragom je Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) zbog mogućeg kršenja pravila o zabrani korištenja dopinga na Olimpijskim igrama 2004. u Ateni gdje je osvojila brončanu medalju. Predsjednik Ruskog atletskog saveza (VFLA) Valentin Balakhnišjov je kazao da je Kriveljova upoznata s istragom. IOC je u srpnju otkrio pet sumnjivih uzoraka s OI 2004. nakon sofisticiranog ponovnog testiranja na već poznate tvari. Ponovno testiranje uvedeno je nakon OI u Pekingu 2008. IOC nije otkrio imena sportaša kojima pripadaju sumnjivi uzorci. Kriveljova je osvojila broncu u Ateni nakon što je drugoj Ruskinji Irini Koržanenko oduzeta zlatna medalja jer je bila pozitivna na anabolični steroid stanozolol. Kriveljova negira da je koristila doping. "Zašto pokušavaju dokazati da sam kriva nakon svih ovih godina. Zašto ne pričekaju još osam godina, možda će tada otkriti nešto novo?", kazala je. "Neću dati svoju medalju. Zašto bih je dala nekome tko je završio kao peti, a nije, kao ni ja, nikada bio testiran", izjavila je 43-godišnja Kriveljova koja je dugo u sportskoj mirovini. "U sportu sam 20 godina i nisam nikada ništa radila protiv pravila. Zapravo bilo je upravo suprotno, često sam osvajala medalje nakon što je nekom drugom oduzeta zbog korištenja dopinga", dodala je. Kriveljova, koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni i naslov svjetske prvakinje na svjetskom prvenstvu 2003. u Parizu, a 1999. je osvojila i naslov dvoranske prvakinje nakon što je natjecanje zapravo završila treća. Tada su prve dvije natjecateljice Ukrajinka Vita Pavlysh i Koržanenko diskvalificirane nakon što su bile pozitivne na stanozolol.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙