FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 31. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - Hokejaši Medveščaka slavili su u 17. kolu EBEL lige u Zagrebu protiv češkog sastava Orli Znojma s 8:4 (3:2, 2:2, 3:0), čime su izjednačili klupski rekord sa sedam uzastopnih pobjeda. Pobjedu u "Medvjedima" u atraktivnoj utakmici donijeli Miller (5), Naglich (10), Greentree (17, 28), Perkovich (40), Jeffrey (43), Sertich (53) i Kostović (57), dok su strijelci za Čehe bili Bartoš (6, 33), Beranek (19) i Stromberg (36). Unatoč pobjedi, Medveščak je ostao treći na ljestvici, ali sada s dva boda manje od vodećih Villacha i Vienne.

U petak u 18. kolu Medveščak dočekuje Dornbirn, što će biti prilika za novi klupski rekord od osam trijumfa u nizu.

NEW YORK - Točno u ponoć po hrvatskom vremenu krenula je nova NBA sezona, a u prvoj utakmici Cleveland Cavaliersi su u pobijedili Washington Wizardse 94:84. Sinoć su odigrane još dvije utakmice prvak Miami je pobijedio Boston 120:107, dok je Dallas bio bolji od LA Lakersa 99:91.

Cleveland su do pobjede u Quicken Loans Areni pred 20.562 gledatelja predvodili Kyrie Irving sa 29 koševa i šest skokova, rookie Dion Waiters je dodao 17 koševa, Tristan Thompson 12 koševa, 10 skokova i pet asistencija, te Anderson Varejao devet koševa, 23 skoka i devet asistencija. Kod gostiju koji su nastupili bez ozlijeđenih Johna Walla, Kevina Seraphina i Nenea, najefikasniji su bili Jordan Crawford sa 11 koševa i pet asistencija, te Emeka Okafor sa 10 koševa i sedam skokova.

U drugom dvoboju večeri, aktualni prvak Miami Heat je u American Airlines Areni pobijedio Boston Celticse 120:107. Uoči početka utakmice LeBron James i društvo su dobili prstene NBA prvaka, a potom su pokazali zašto su prošle sezoni bili najbolji. Dwayne Wade je ubacio 29 koševa, LeBron je dodao 26 koševa uz 10 skokova, dok je Ray Allen u premijernom nastupu u dresu Heata svom bivšem klubu ubacio 19 koševa. Miami se preko ljeta pojačao i Rashardom Lewisom koji je zabio deset koševa.

"Bila je ovo večer prepuna emocija za sve naše igrače i cijelu našu organizaciju. Sretan sam što smo ovaj dan uveličali pobjedom," kazao je trener NBA prvaka Erik Spoelstra.

Kod gostiju najbolji su bili Paul Pierce sa 23 koša, Rajon Rondo sa 20 koševa i 13 asistencija, te Brandon Bass sa 15 koševa i 11 skokova.

U trećem susretu večeri Dallas je u Staples Centru bez pomoći Dirka Nowitzkog pobijedio Los Angeles Lakerse 99:91. Domaćinima nije uspio pomoći niti Kobe Bryant kojeg su liječnici 'pokrpali' premda se još jučer činilo kako zbog ozljede desnog stopala neće nastupiti. Bryant je za 35 minuta zabio 22 koša, Pau Gasol je dodao 23 koša i 13 skokova, a Dwight Howard 19 koševa i 10 skokova. No, to nije bilo dovoljno za pobjedu. Dallas je do slavlja na otvaranju sezone predvodilo šest igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, a najviše su zabili Darren Collison (17), Brandan Wright (14) i O.J. Mayo (12). Glavna zvijezda Mavericksa, Nowitzki je izvan stroja zbog ozljede koljena.

RIM - U prvom susretu 10. kola Talijanske lige Palermo i AC Milan su igrali 2:2. Palermo je vodio s 2:0 pogocima Fabrizia Miccolia (45+1pen) i Franca Brienze (47), no Milan se ipak uspio spasiti poraza preko Riccarda Montoliva (69) i Stephana El Shaarawya (80).

TABLICA: Juventus 25, Napoli 22, Inter 21, Lazio 18, Fiorentina 15, Roma 14...

LONDON - Nogometaši Arsenala izborili su plasman u četvrtfinale Liga kupa nakon što su u jednoj od 'najluđih' utakmica u povijesti ovog natjecanja na stadionu Madejski pobijedili Reading 7:5 i to nakon što su gubili 0:4. Domaćin je nakon 37 minuta vodio 4:0 golovima Robertsa (12), Koscielnyja (18-autogol), Leigertwooda (20) i Hunt (37), no 'Topnici' su u nastavku utakmice postigli četiri pogotka, pri čemu dva u sudačkoj nadoknadi i odveli susret u produžetke. Strijelci u velikom povratku londonskog sastava bili su Walcott (46, 90), Giroud (64) i Koscielny (89). Chamakh je 103. minuti doveo Arsenal do vodstva, a nakon što je Pogrebnyak u 116. izjednačio činilo se kako utakmica završiti bez pobjednika. Međutim, Walcott i Chamakh su golovima u sudačkoj nadoknadi donijeli Arsenalu pobjedu. Engleski kroničari utakmicu na stadionu Madejski prozvali su jednom od 'najluđih' u 52 godine dugom natjecanju.

RIM - Prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika "La Gazzetta dello Sport" francuski nogometni doprvak Paris SG spreman je ponuditi 100 milijuna eura Realu iz Madrida za portugalskog napadača Cristiana Ronalda, te da su se čelnici ovih klubova već sastali kako bi razgovarali o toj temi, a spominjao se i prelazak Realova trenera Josea Mourinha iz Reala u PSG. Navodni sastanak organizirao je Jorge Mendes, menadžer Cristiana Ronalda i Mourinha.

Klub iz glavnog francuskog grada, kojega financira katarski šeik Al-Thani, spreman je prihvatiti financijske zahtjeve Cristiana Ronalda koji traži godišnju plaću od 18 milijuna eura, što je za četiri milijuna više od onoga što mu nudi Real, a time bi Portugalac bio i najplaćeniji igrač u PSG-u jer Zlatan Ibrahimović ima primanja od 14.5 milijuna eura godišnje. Što se Mourinha tiče, "Gazzetta" navodi kako njegov odlazak u Pariz ovisi o Ronaldu.

Kako bi nagovorio Real na prodaju Ronalda i Mourinha, Mendes na raspolaganju ima sjajnog kolumbijskog napadača Radamela Falcaoa, sadašnjeg člana madridskog Atletica, kojemu je također menadžer, a koji bi mogao prijeći u Real za odštetu od 70 milijuna eura.

RIO DE JANEIRO - Najuspješniji olimpionik u povijesti, američki plivač Michael Phelps (28), koji je nakon ovogodišnjih OI u Londonu na kojima je osvojio četiri zlatne i dvije srebrne medalje i tako stigao do svoje ukupno 22. olimpijske medalje (18 zlatnih, te po dvije srebrne i brončane) objavio kraj karijere, najavio je želi nastupiti na Igrama u Rio de Janieru 2016. godine. No, Phelps nema namjeru nastupiti u plivanju već u golfu. Nakon 100 godina odsutnosti iz programa OI, golf se u Riju vraća u obitelj olimpijskih sportova, a Phelps je zagriženi golfer. Tijekom svog boravka u Riju u okviru promocijske kampanje gdje je tamošnjoj djeci na bazenu podijelio nekoliko savjeta, Phelps je izjavio kako će nastupiti na Igrama 2016. ukoliko će uspjeti "popraviti svoju igru na dovoljno dobru razinu, ali je vjerojatnije kako se to neće dogoditi".

ABU DHABI - Njemački vozač formule 1 Nico Hulkenberg (25) sljedeće će sezone voziti za momčad Saubera u koji doalzi iz Force Indije za koju je nastupao ove godine, objavljeno je u srijedu. Hulkenberg će u momčadi Saubera zamijeniti Meksikanca Sergija Pereza koji odlazi u McLaren u kojemu će zamijeniti Lewisa Hamiltona, dok drugi vozač švicarske momčadi još nije poznat. kandidati su Japanac Kamui Kobayashi, koji je i ove godine vozio za Sauber, te aktualni test-vozač, Meksikanac Esteban Gutierrez.

PARIZ - Rezultati dvoboja s ATP Masters 1000 turnira u Pariz-Bercyu:

1. KOLO:

Grigor Dimitrov (BUG) - Jurgen Melzer (AUT) 7-6 (7/2), 6-2

Jérémy Chardy (FRA) - Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA) 6-0, 6-3

Paul-Henri Mathieu (FRA) - Roberto Bautista-Agut (ŠPA) 6-4, 7-5

Igor Sijsling (NIZ) - Oleksandr Dolgopolov Jr. (UKR) 6-4, 6-2

Sam Querrey (USA) - Fernando Verdasco (ŠPA) 6-1, 1-1 PREDAJA

Michael Llodra (FRA) - Daniel Gimeno (ŠPA) 7-5, 6-3

2. KOLO:

Kei Nishikori (JAP/15) - Benoît Paire (FRA) 7-6 (7/2), 6-2

Jerzy Janowicz (POL)- MARIN ČILIĆ (CRO/13) 7-6 (8/6), 6-2

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) - Julien Benneteau (Fra) 6-2, 4-6, 7-6 (2);

Stanislas Wawrinka (Švi/16) - Carlos Berlocq (Arg) 6-3, 6-2;

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙