FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 26. studenog 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Petrović (53) vratio se za kormilo Cedevite, naslijedivši Božidara Maljkovića, koji je prošlog tjedna iznenada i bez objašnjenja napustio klub. Petrović je danas predstavljen javnosti kao novi trener jedinoga hrvatskog euroligaša, ali novinarima nije priopćio trajanje ugovora sa Cedevitom."S ugovorom se nećemo zamarati u ovom trenutku, brzo smo se dogovorili jer me Cedevita tražila, a ja sam bio slobodan. Imperativ kluba mora biti prolazak u TOP 16 u Euroligi i držim da imamo objektivne šanse da budemo četvrti u skupini", kazao je Petrović, kojemu je to drugi trenerski mandat u Cedeviti, koju je u sezoni 2010/2011. vodio do Final Foura Eurokupa i finala prvenstva Hrvatske. Iz kluba je otišao u lipnju 2011., ali je zadržao dobre odnose sa vlasnikom Cedevite Emilom Tedeschijem. Petrović je od veljače ove godine izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali zahvaljujući dogovoru sa BiH savezom moći će obavljati obje funkcije, trenersku u Cedeviti i izborničku u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Petrović je u trenerskoj karijeri dva puta bio izbornik hrvatske reprezentacije, na EP 1995. vodio je reprezentaciju do brončane medalje, a nacionalna momčad bila je pod njegovim kormilom i od 1999. do 2001. U Hrvatskoj je trenirao Cibonu, Zadar i Cedevitu, u Španjolskoj je vodio seviljski San Fernando, Caprabo iz Lleide, a u Italiji Carifac iz Fabriana, te Euroridu iz Scafatija.

ZUERICH/ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić uvršten je na listu petnaestorice najboljih veznih igrača svijeta u izboru Udruženja nogometnih sindikata (FIFPro) koje djeluje pri FIFA-i. Modrić je dobio veliku počast, a preko 50 tisuća članova sindikata, koji su glasali, uzeli su u obzir njegove odlične igre tijekom ove sezone za Tottenham i Real Madrid. Uz Modrića, na popisu su četiri veznjaka Barcelone - Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Cesc Fabregas i Sergio Busquets, dok je iz Reala još u izbor ušao Xabi Alonso i Mesut Oezil. Tu su još David Silva (Manchester City), Andrea Pirlo (Juventus), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Yaya Toure (Man City) i Franck Ribery (Bayern).Dosad su iz FIFPro-a otkrili kandidate iz redova vratara, braniča i veznjaka, a napadače će priopćiti 29. studenoga.

Izbor najbolje momčadi sezone bit će održan 7. siječnja na ceremoniji dodjele Zlatne lopte FIFA-e u Zuerichu.

STOCKHOLM

Jedan od najboljih nogometaša svijeta Zlatan Ibrahimović ipak nije dobio prestižnu švedsku nagradu za književnost August za svoju autobiografiju "Ja, Zlatan". Ibrahimovićeva knjiga ušla je u izbor među šest najboljih švedskih literarnih ostvarenja ove godine, a nagrada koja se zove po čuvenom piscu Augustu Strindbergu pripala je jednoj drugoj biografiji, onoj nacionalnog junaka Raoula Wallenberga, koju je napisala novinarka Ingrid Carlberg. Wallenberg je bio švedski diplomat koji tijekom Drugoga svjetskog rata iz Mađarske spasio odlaska u koncentracijske logore desetine tisuća Židova. Zlatan ipak ne može žaliti jer je njegova knjiga daleko najpopularnija u Švedskoj. Prodana je u više od pola milijuna primjeraka u zemlji od devet i pol milijuna žitelja, a veliki uspjeh polučuje i u inozemstvu.

ZAGREB

Pod predsjedanjem Zlatka Mateše u ponedjeljak je u Zagrebu održana konstituirajuća sjednica Vijeća HOO-a za mandatno razdoblje 2012.-2016. Novi saziv Vijeća, nakon izborne Skupštine HOO-a 12. studenoga, čine predsjednik Zlatko Mateša, dopredsjednici Zoran Primorac (Hrvatski klub olimpijaca), Luciano Sušanj (Hrvatski atletski savez), Morana Paliković Gruden (Hrvatski klizački savez) i Danko Radić (Hrvatski košarkaški savez), te članovi Boris Mesarić (Hrvatski rukometni savez), Branimir Bašić (Hrvatski veslački savez), Boško Lozica (Hrvatski vaterpolski savez), Franjo Prot (Hrvatski taekwondo savez), Sanda Čorak (Hrvatski judo savez), Marijan Hanžeković (Hrvatski jedriličarski savez), Ivo-Goran Munivrana (Hrvatski mačevalački savez), Marijan Klanac (Sportska zajednica zadarske županije), Zvjezdana Tuma Pavlov (Športska zajednica Osječko-baranjske županije), Miho Glavić (Hrvatski skijaški savez), Anto Nobilo (Zagrebački sportski savez) i Gordan Kožulj (Komisija sportaša HOO-a).Na svojoj prvoj sjednici Vijeće je verificiralo kandidature Zlatka Mateše i Morane Paliković Gruden za predstavnike HOO-a u Nacionalnom vijeću za sport te prihvatilo prijedlog nominacije Ane Jelušić za predstavnicu HOO-a u Komisiji sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora.U Individualni program posebne skrbi o mladima (Program II/1) Vijeće je uvrstilo biciklistu Josipa Rumca, brončanog na Svjetskom juniorskom prvenstvu, dok su u Program angažiranja i sufinanciranja rada trenera uvršteni Neven Cegnar (stolni tenis), Igor Kriajimski (gimnastika) i Stipe Bralić (košarka).

MOSKVA

Moskovski Spartak imenovao je danas direktora Valerija Karpina (43) za privremenog trenera, i to do kraja godine. Na trenerskoj klupi naslijedio je Španjolca Unaija Emeryja, koji je dobio otkaz nakon teškog poraza od gradskog suparnika Dinama 1-5. Emery je stigao u Spartak u lipnju ove godine iz Valencije, ali na kormilu ruskog prvoligaša zadržao se samo pet mjeseci. Loši rezultati u Ligi prvaka i tek šesto mjesto u domaćem prvenstvu sa 10 bodova zaostatka za vodećim CSKA-om skratilo je njegov boravak u Moskvi. Na trenersku klupu privremeno dolazi Karpin, koji je već obavljao trenersku dužnost u Spartaku, od 2009. do 2012. godine. Spartak je najtrofejniji ruski nogometni klub, u doba Sovjetskog Saveza bio je 12 puta prvak države, a nakon raspada SSSR-a osvojio je devet naslova ruskog prvaka, a posljednji 2001. godine.

SALZBURG

Najbogatiji klub EBEL lige Red Bull Salzburg doveo je još dvojicu hokejaša koji nastupaju u NHL ligi. Red Bull je tek deveti na ljestvici, pa je uprava zaključila da je vrijeme za pojačanja iz najjače lige svijeta, a odabrali su Kanađane Dericka Brassaeda i Dereka Dorsetta. Obojica su članovi Columbusa, a poptisali su ugovore do kraja sezone ili do možebitnog prekida štrajka u NHL ligi. Uz dvojicu NHL-ovaca klub iz Salzburga se pojačao i s Robom Schrempom, koji je dosada nastupao za Rigu, klub iz druge najjače lige svijeta ruskog KHL-a.

BARCELONA

Španjolski prvoligaš Espanyol u ponedjeljak je otpustio trenera Mauricia Pochettina zbog serije loših rezultata i posljednjeg mjesta u Primeri. Argentinac Pochettino vodio je uspješno Espanyol tri godine, no u 13 prvih kola Primere drugi klub iz Barcelone ostvario je svega dvije pobjede. Klub će do daljnjega voditi sportski direktor Ramon Planes, a novi trener bit će, prema pisanju španjolskih medija, Meksikanac Javier Aguirre.

MOSKVA

U velikom derbiju Ruske lige Zenit i moskovski CSKA su pred praznim tribinama u Sankt Peterburgu odigrali 1:1.

Domaćini su poveli preko Janbajeva (58), a za CSKA je izjednačio Elm (85-11m). Susret je odigran pred praznim tribinama zbog kazne Zenitu i navijačkih izgreda na utakmici s Dinamom, a ishodom mogu puno zadovoljniji gosti. CSKA i dalje vodi s 40 bodova, tri više od Anžija, dok je Zenit na trećem mjestu s 34 boda. Bilićeva Lokomotiva je osma s 28 bodova. Anži je danas slavio kod Amkara u Permu s 2:1 i to pogotkom Šatova u 92. minuti, dok su Rubin i Volga Nižni Novgorod u Kazanu odigrali 0:0.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙