FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 23. studenog 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

PARIZ

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama po prvi puta u povijesti ušla je u finale Svjetskog prvenstva, što je najveći uspjeh hrvatskog karatea u ekipnoj konkurenciji.Među rekordnih 115 zemalja na prvenstvu u Parizu u nedjelju će se Hrvatska za zlatnu medalju boriti s Francuskom. Tome je prethodio rijetko viđeni sportski skandal u pariškom Bercyu, koji je umalo završio diskvalifikacijom Hrvatske. Naime, u 16-tini finala Hrvatska se borila protiv Maroka, a u odlučujućoj borbi pri ukupnom rezultatu 1-1 Ana-Marija Čelan uputila je udarac suparničkoj karatašici, koja je završila na tlu. Liječnik je potvrdio da je nastavak susreta moguć i zbog simuliranja njihove predstavnice Maroko je diskvalificiran, Hrvatska ide dalje. Nekoliko minuta kasnije, dok su još obje ekipe bile na tatamiju, odluka je neshvatljivo promijenjena i ukupna pobjeda dosuđena je Maroku. Uz brojne prosvjede zbog kršenja pravila naši su i službeno uputili žalbu. Sudačka komisija ubrzo je poništila odluku, diskvalificirala Maroko, koji je već bio u nastavku natjecanja i vratio Hrvatsku. Nepravda je ispravljena, ali je ostao gorak okus u nesnalaženju interpretacije jasno utvrđenih pravila.

Od tog trenutka uplakane, ali sportski razigrane Hrvatice su briljirale. Pobijedile su Tajvan (2-1), u četvrtfinalu Meksiko (2-0), a istim rezultatom slavile su polufinalnu pobjedu protiv Japana. Finale s Francuskom na rasporedu je u nedjelju u 12.20 sati.

Muška reprezentacija ispala je u 1. kolu momčadskog natjecanja od Srbije. Završilo je 1-1, ali je Srbija išla dalje zbog više osvojenih bodova.

Sutra se za naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 55 kg Jelena Kovačević bori s Francuskinjom Lucie Ignace (12.20), a u dvoboju za broncu u kategoriji do 68 kg Azra Saleš borit će se s Egipćankom Abd El Hamid.

ZAGREB

U prvom dvoboju 17. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Lokomotive svladali koprivničkog Slaven Belupa s 3:1 (1:1). Lokomotiva se probila na drugo mjesto ljestvice. Pred 300 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Matoc iz Zaprešića.

Strijelci: 1:0 Antolić (25), 1:1 Šaban (27), 2:1 Barbarić (48), 3:1 Kramarić (70-11m)

ZAGREB

U finalu 21. hrvatskog vaterpolskog Kupa igrat će dubrovački Jug CO i riječko Primorje EB. Nakon što u prvoj polufinalnoj utakmici igrači dubrovačkog Jug CO pobijedili splitski Jadran s 17:4 (3:0, 5:1, 4:1, 5:2), u drugom polufinalu favorizirana momčad riječkog Primorja EB je s 15:7 (5:4, 2:1, 5:1, 3:1) nadvisila Mladost. Najviše pogodaka za Primorje postigli su Sukno (4), te Krasić, Muslim i Garcia po dva, dok su za Mladost Radu i Milaković zabili po dva gola. Finale je na rasporedu u subotu u 16,30 sati na bazenu Mladosti. U finalu kupa za vaterpolistice igrat će igračice ŽVK Mladosti, koje su u polufinalu pobijedile Jug sa 22:5, i vaterpolistice splitske Bure, koje su sa 16:6 nadvisile suparnice iz riječkog Primorja.

CHARTRES/ZAGREB

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u finale discipline 100 mješovito drugog dana Europskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u francuskom Chartresu. Jovanović je u polufinalu zauzela 13. poziciju s vremenom od 1:02.03 minuta, što je 76 stotinki sporije negoli je Dubrovkinja plivala u jutrošnjim kvalifikacijama, kada je bila ukupno šesta s vremenom 1:01.27. Jovanović u subotu očekuje njezina najbolja disciplina - 50 leđno, u kojoj još uvijek drži svjetski rekord od 25.70 sekundi, ostvaren 2009. u Istanbulu.

OSTRAVA/ZAGREB

Na posljednjem turniru ovosezonskog izdanja Svjetskog kupa u češkoj Ostravi, hrvatski gimnastičari su izborili tri finala. Robert Seligman imao je najbolju kvalifikacijsku vježbu na konju s hvataljkama (15,050 bodova), aktualni viceprvak Europe na preči, Marijo Možnik finale je osigurao s petim rezultatom (14,650), baš kao i naš najbolji junior, brončani s EP na parteru, Andrej Korosteljev (14,600). Puno iskusniji parteraš Tomislav Marković zauzeo je 12. mjesto (13.950) zbog nedorotirane treće poludijagonale (900° naprijed), no i to mu je bilo dovoljno da u ukupnom poretku Svjetskog kupa za 2012. godinu ostane na drugom mjestu.Jedna od najtalentiranijih Hrvatica, finalistica juniorskog EP, Splićanka Ema Kajić kvalifikacije preskoka je završila na 10. mjestu (13,050), a naša najbolja preskokašica, Tijana Tkalčec pala je na drugom skoku i završila kao 12. (12,875). Vinko Kirinić bio je 15. na konju s hvataljkama (13,300).

Subotnja finala na rasporedu su od 14 sati.

MOSKVA

Hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa i drugu je utakmicu zaredom nesavladan braneći za Rostov u Ruskoj ligi.

U derbiju začelja u okviru 17. kola Rostov je kod kuće slavio protiv "fenjeraša" Mordovije s 2:0, te se izvukao iz zone ispadanja. Pletikosa je prošli tjedan sjajnim obranama donio Rostovu bod kod velikog favorita Anžija u Mahačkali (0:0). Na ljestvici Ruske lige Rostov je sada 12. s 17 bodova, dok je Mordovija ostala zadnja sa samo 8 bodova.

SAO PAULO

Brazilski nogometni savez večerasje neočekivano smijenio izbornika reprezentacije zemlje domaćina sljedećeg Svjetskog prvenstva Manoa Menezesa, priopćili su brazilski mediji. Menezes je bio na čelu Brazila od 2010., a bio je često pod velikom kritikom medija i navijača zbog loše igre i neuspjeha na Copa Americi, te samo srebra na Olimpijskim igrama u Londonu. Ipak, otkaz se nije očekivao nakon što je Brazil prije dva dana na penale pobijedio Argentinu u Buenos Airesu, te osvojio južnoamerički Superclasico, no očito je da su čelnici brazilskoga nogometa odlučili da netko drugi vodi Brazil na SP-u 2014.Kao mogućeg Menezesova nasljednik mediji spominju iskusnog Luisa Felipea Scolaria, koji je već vodio i Brazil i Portugal.

MANCHESTER

Dugovječni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson dobio je danas svoj brončani kip ispred stadiona Old Traford u Manchesteru, a na svečanosti otvorenja počast su mu odale brojne bivše i sadašnje zvijezde tog slavnog engleskog kluba i 2500 navijača.

Spomenik visok 2.7 metara otkrila je Fergusonova supruga Cathy, a 70-godišnji Škot je skoro zaplakao. "Obično ljudi dobiju spomenik kada umru, a ja sam očito nadživio i smrt", kazao je Ferguson, koji je u 26 godina na klupi ManU-a osvojio 37 trofeja, među kojima 12 naslova prvaka i dva naslova europskog prvaka. Svečanosti je nazočila kompletna momčad Uniteda, a uveličali su je Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy, Ole Gunnar Soelskjaer i Peter Schmeichel, dok su snimljene poruke poslali predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, te dvojica najskupljih igrača svijeta David Beckham i Cristiano Ronaldo.

Autor kipa Phillip Jackson priznao je da je dugo dvojio hoće li Sir Fergusona portretirati u njegovu klasičnome izdanju - kako s gumom za žvakanje u ustima gleda na sat i istodobno viče na suce. Odlučio se za dostojanstvenije izdanje u kojem se legendarni trener smije.

ACCRA

Didier Drogba iz Obale Bjelokosti ušao je u uži izbor za afričkoga nogometaša godine i na pragu je trećeg osvajanja te prestižne titule.

Iako je tijekom ljeta prešao u daleki kineski Šangaj Shenhua, Drogba je najzaslužniji što je u svibnju Chelsea osvojio naslov prvaka Europe, pa mu stručnjaci predviđaju ponavljanje 2006. i 2009. kada je izabran za najboljega nogometaša afričkoga kontinenta.

Protukandidati su mu sunarodnjak Yaya Touré (Manchester City), Ganac André Ayew (Marseille), Kamerunac Alexandre Song (FC Barcelona) i Senegalac Demba Ba (Newcastle). Proglašenje je 20. prosinca u glavnom gradu Gane Accri.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙