FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Subotice kod gradonačelnika Bandića

Autor: lbak
ZAGREB, 20. studenog 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u zgradi Gradske uprave predstavnike Hrvata iz Subotice, a razgovarali su o posjetu gradonačelnika Subotici, uređenju i programima Hrvatskog kulturnog centra te suradnji kulturno–umjetničkih društava mladih iz Vojvodine i Hrvatske, priopćeno je danas iz Ureda gradonačelnika.

U izaslanstvu Subotice bili su predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Slaven Bačić, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Uz naglasak da su uvijek rado u Zagrebu i da je Zagreb, osim što je glavni grad Hrvatske, ujedno i glavni grad svih Hrvata, gosti su gradonačelniku Bandiću zahvalili na kontinuiranoj potpori vojvođanskim Hrvatima koji ga uvijek s radošću dočekaju.

Kako se navodi u priopćenju, gradonačelnik će u veljači, kao i ranijih godina, prisustvovati Prelu mladeži, tamošnjoj poznatoj kulturnoj manifestaciji, a u organizaciji Crvenog križa Zagreba vojvođanski osnovnoškolci, koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, i iduće će godine nekoliko dana provesti na ljetovanju na hrvatskom Jadranu.

U razgovoru je bilo riječi i o uređenju i programima Hrvatskog kulturnog centra te suradnji kulturno–umjetničkih društava mladih iz Vojvodine i Hrvatske.

Uz gradonačelnika Bandića, susretu je prisustvovala njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik za financije Slavko Kojić, pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić i voditeljica Služba za međugradsku i međunarodnu suradnju Vesna Šimić.

(Hina) pp/xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙