FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić primio ravnatelje triju filharmonija

Autor: mbuj
ZAGREB, 7. studenog 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros u Gradskoj upravi ravnatelje Zagrebačke, Beogradske i Slovenske filharmonije koji su ga izvijestili o uspješnoj suradnji na projektu Regionalnog ciklusa, koja je počela u sezoni 2011./2012. i dosad je polučila zamjetne rezultate.

U razgovoru gradonačelnika Bandića s ravnateljima Miljenkom Puljićem, Ivanom Tasovcem i Damjanom Damjanovičem, istaknuto je da je aktivna suradnja i međusobna podrška etabliranih filharmoničara rezultirala razmjenom orkestara, a ravnatelji su posebno ponosni na spektakularni projekt Simfonija tisuće, ostvarenom u srpnju u zagrebačkoj Areni, navodi se u priopćenju Ureda gradonačelnika.

Razgovaralo se i o važnosti filharmonija kao glazbenih institucija i promotora glazbene umjetnosti diljem svijeta, a gradonačelnik Bandić čestitao je ravnateljima na uspješnom projektu kojega podržava od samog početka.

U znak zahvale na kontinuiranoj podršci i potpori, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić uručio je zagrebačkom gradonačelniku nalivpero izrađeno u povodu 140. obljetnice te značajne gradske i hrvatske institucije.

Susretu s ravnateljima filharmonija prisustvovao je i pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.

(Hina) pp/xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙