FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Škola i vrtić na Kajzerici do 2014.

Autor: lbak
ZAGREB, 9. studenog 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će se u zagrebačkoj četvrti Kajzerici, gdje živi 5,5 tisuća ljudi, dječji vrtić početi graditi u prvoj polovici iduće godine, a završiti polovicom 2014., dok će se osnovna škola početi graditi u trećem kvartalu iste godine, a trebala bi se sagraditi do trećeg kvartala 2014.

Bandić je to rekao nakon sastanka s predstavnicima građanske akcije "Za kaj? Za Kajzericu!", predstavnicima URIHO-a i Gradske skupštine na kojem je predstavljen projekt Kajzerica.

Predložio je da o tijeku radova javnost jednom mjesečno obavještava kontrolna skupina koju će činiti predstavnici stanovnika Kajzerice, Gradske skupštine, URIHO-a, te mjerodavnih ureda, zavoda i službi koji su bili na prezentaciji. Svim aktivnostima koordinirat će posebni savjetnik gradonačelnika Željko Horvat. Napomenuo je da će se na sjednici Gradske skupštine u prosincu prijedlog o projektu Kajzerica naći na dnevnom redu.

Bandić je rekao da su do glavnog projekta osigurana sva financijska sredstva, a ostalo će se financirati po modelu javno-privatnog partnerstva podsjećajući da je problem izgradnje društvenokorisnih objekata na Kajzerici "naslijeđen".

Svi planirani objekti koji će se graditi na Kajzerici - škola, vrtić, Centar URIHO, Dom obrtnika i Poduzetnički centar Ministarstva poduzetništva i obrta prioriteti su Grada Zagreba u 2013. i 2014., naglasio je Bandić.

Na pitanje stanovnice s Kajzerice hoće li se napokon ozbiljno i iskreno bez 'fige u džepu' pristupiti problemu izgradnje vrtića i škole, Bandić je odgovorio da ne bi bio gradonačelnik 13 godina da 'drži figu u džepu' istaknuvši da će se ovaj projekt napraviti partnerski i u zadanim rokovima predviđenih projektom.

I članovi stručne skupine Gradske skupštine također su poručili da Skupština ne drži 'figu u džepu' i izrazili žaljenje zbog dosadašnje sporosti provedbe projekta.

Ognjen Golubić iz Građanske inicijative za izgradnju škole i vrtića "Za Kaj? Za Kajzericu!" ocijenio je pozitivnim što je Grad po prvi puta predstavio projekt, koji inače postoji četiri godine i konkretizirao termine oko izgradnje škole i vrtića.

"Kada strojevi dođu na Kajzericu znat ćemo da se nešto konkretno dogodilo", rekao je.

Direktor URIHO-a Josip Držaić vjeruje da ima sposobnosti da se ovaj projekt realizira te da se u toj ustanovi raduju izgradnji njihova kompleksa kojim bi se, kako je rekao, rješilo i pitanje mnogih zagrebačkih invalidskih udruga.

"Nema razloga da se prijedlog za mjesec dana ne prihvati", naglasio je napomenuvši da URIHO posjeduje 11 hektara zemljišta na toj lokaciji, jednako kao i Grad Zagreb.

Planirani projekt Kajzerica uključuje izgradnju osnovne škole, dječjeg vrtića, Centra URIHO (Dom invalida), Obrtničkog doma, Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe Ministarstva poduzetništva i Poduzetničkog centra za žene.

(Hina) xlbak yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙