FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street na putu najvećih gubitaka u pet mjeseci

Autor: scvi
NEW YORK, 9. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su pali te su tako na putu ostvarivanja najvećih tjednih gubitaka u zadnjih pet mjeseci budući da investitore brine problem 'fiskalne litice' u SAD-u, te usporavanje oporavka Njemačke i Francuske uslijed krize u eurozoni.

Terminski Dow Jones indeks bio u oko 14,00 sati na gubitku 56 bodova, a tehnološki Nasdaq 6,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 bio je u minusu 7,4 boda te je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P je završio jučer trgovanje ispod 200-dnevnog pomičnog prosjeka po prvi puta u zadnjih pet mjeseci, što je negativni tehnički signal, koji ukazuje da bi cijene dionica i dalje mogle padati.

Rast u Njemačkoj, najvećem europskom gospodarstvu vjerojatno će oslabiti u iduća dva tromjesečja jer kompanije odgađaju investicije.

U međuvremenu, danas je francuska središnja banka objavila da bi drugo po veličini europsko gospodarstvo moglo krajem godine ponovno kliznuti u recesiju.

U svom današnjem govori novoizabrani američki predsjednik Barack Obama vjerojatno će govoriti o prijetećem automatskom smanjivanju državne potrošnje i poreznih poticaja, tzv. 'fiskalnoj litici', ako u Kongresu republikanci i demokrati ne postignu sporazum o proračunu.

Nove smjernice investitorima će dati i podaci američkog ministarstva rada o kretanju uvoznih i izvoznih cijena kao i preliminarni indeks povjerenja američkih potrošača u listopadu.

Na europskim su burzama cijene dionica danas su oslabile, treći dan zaredom, jer ulagače zabrinjavaju proračunski problemi Washingtona i kriza u eurozoni.

Trenutno su pariški CAC, londonski Ftse i frankfurtski DAX u minusu između 0,60 i 1,26 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙