FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: očekuje se pojačani obujam trgovanja

Autor: scvi
NEW YORK, 31. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Na Wall Streetu se danas očekuje pojačani obujam trgovanja, prvi radni dan nakon što je burza od početka tjedna bila zatvorena zbog oluje Sandy, dok terminski indeksi ukazuju na pozitivno raspoloženje investitora.

Terminski Dow Jones indeks oko 13,30 sati bio je u plusu 65 bodova, a tehnološki Nasdaq 9 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao 8,2 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Po prvi puta od 1888. godine, Wall Street nije radio nekoliko dana zbog vremenske nepogode. Njujorška burza i tehnološki Nasdaq nisu radili u ponedjeljak i utorak zbog oluje Sandy koja je zahvatila istočnu obalu SAD-a i nanijela ogromne štete.

Transport prema i oko središta New Yorka i danas je ograničen, a prekid isporuke struje u nekim dijelovima grada znači da dio tržišnih sudionika neće biti u mogućnosti raditi od kuće.

Analitičari danas očekuju pretjerane reakcije tržišta i pojačani obujam trgovanja, jer za neke investicijske fondove završava fiskalna godina.

Po riječima investicijskog dužnosnika u Global Financal Private Capitalu Chrisa Bertlesena, danas bi obujam trgovanja mogao biti iznadprosječan, čak i tri puta veći od uobičajenog.

„Indeksi bi mogli ojačati, jer imamo ohrabrujuće vijesti o snažnom zaradom Forda te dobre vijesti iz Europe“, dodaje Bertlesen.

Dionica Forda u elektroničkom predtrgovanju poskupjela je 1,9 posto, na 10,56 dolara.

Na europskim burzama investitori su suzdržani, u očekivanju smjernica s Wall Streeta. Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,23 posto, dok je frankfurtski DAX u plusu 0,6 posto, a pariški CAC 0,16 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙